0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akciók Horgászruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

10 TIPP, Hogyan csábítsuk a partra a csajokat

A pontyhorgászat manapság meglehetősen a pasik által dominált világ, melyben a nők csak kis szerepet játszanak, bár egyre többen és többen vagyunk. A horgászcsajok - legalábbis akikkel én találkoztam - többsége nem magában, hanem a párjával tölti el az időt a vízparton és az én esetemben sincs ez másként.

Négy éve még csak annyit tudtam a pontyozásról, amit a tévében lehetett látni, és halat is mindössze tányéron láttam. Aztán amikor találkoztam a barátommal, lehetőségem volt közelről megtapasztalni, mi is az a modern pontyhorgászat...

Idővel aztán a barátom és a haverjai is elkezdték mondogatni, mit is jelent ez az egész, és miért ülnek ők minden második hétvégén egy kis sátorban a természet lágy ölén..., de amikor először hallottam, ez sehogyan sem hatott rám. Aztán lassan megértettem, hogy tényleg valami nagy dolgot jelenthet a kedvesem számára ez a hobbi, ha a drága szabadidejét a pontyokkal tölti és nem velem. Végül egyértelművé vált számomra, hogy ahhoz, hogy erre rájöjjek, el kell mennem vele.

Most négy évvel később, már határozottan pontyhorgászattal fertőzöttnek tekintem magam, és már értem, mitől is olyan bámulatos. Ennek eredményeként 2014-ben már szinte minden második hétvégémet a vízparton töltöm, és bevallom, minden percét élvezem. Nincs még egy hely, ami így segít kikapcsolni és képes levezetni az egész heti munkahelyi stresszt. 10 tippet szeretnék adni ahhoz, hogy a férfiak maguk mellett tudhassák barátnőiket pontyozás közben is. Érdemes ezeket szem előtt tartani, de nem csak egyszer ám, hanem újra és újra!
1. Az igazság pillanata

Az első alkalom a parton egyből egy pontyozós éjszaka volt. Ha nem ennyire lenyűgöző, valószínűleg soha többé nem kísértem volna el a barátomat, és soha nem érint meg a horgászat szépsége. Aki azt szeretné, hogy a barátnője is átélje ezt, annak törekednie kell arra, hogy tökéletessé és feledhetetlenné tegye kedvese számára a beavató horgászatot. Vagyis ajánlott az évnek egy ideális szakát, és megfelelő időjárási körülményeket választani - például a nyár közepét.Fontos, hogy a horgász ne az egyéni legjobb eredményét akarja épp megdönteni vagy tórekordot kifogni, inkább a kedvesére figyeljen, és arra, hogy neki legyen része minél több élményben. De kerülni kell a szélsőséges helyzeteket is, a fáradtságos cipekedéséket, a telipakolt gumihajós hosszú csónakázásokat a kiszemelt helyig.
Akkor érinthet meg valakit a pontyozás, ha közvetlenül fertőződik meg vele. Szóval halat kell fognia, de a a férfi fog néhányat, az sem baj, viszont mindenképpen érdemes a matracon alaposan megmutatnia a nőnek, hogy milyen csodálatos teremtményről is van szó.
Vagyis ne valami nehéz vizet válasszanak, hanem olyat, ahol jó esély van a fogásra, és a fárasztások során mindvégig a hölgyre koncentráljanak, elvégre az első számú cél az, hogy majd máskor is együtt lehessenek a parton.

2. Parti kényelem

A vizek mellett - hétvégéim nagyobb részében, illetve a szabadságom idején - pihenem ki a dolgos hétköznapok fáradalmait, és itt szabadulok meg a feszültségtől is. Nincs alkalmasabb hely erre a partnál. A kikapcsolódáshoz persze nagyon fontos számomra a kényelem is. Nem akarok például egy átlagos kempingmatracon aludni a hideg földön vagy egy rossz ágyban, pláne egy lyukas sátorban.Egy csaj részére legalább a minimális komfortot biztosítani kell, hogy kedve legyen máskor is a horgászathoz. Ehhez ajánlott egy kétszemélyes ágy, hogy össze lehessen vele bújni, fel lehessen melegíteni, ha fázik - nekünk egy 120 cm széles van, ami tökéletes két normál méretű horgásznak, így garantált a nyugalmas alvás. (Ráadásul jobban tudok ebben aludni, mint otthon, feltéve, hogy a halak nem keltenek fel.) Emellett még legalább ilyen fontos egy nagy, kétszemélyes sátor is, különösen a hosszabb túrákon, illetve rossz idő esetén...

3. Király(kisasszonyi)i lakoma

A lányok szeretik a fényűzést a víz mellett is, így aztán annak, aki a kedvükben kíván járni, legalább a minimális luxust meg kell teremtenie a parton. Márpedig az az ízletes vacsorával kezdődik. Senki sem szereti a konzervez vagy a zacskós kaját, és ezen még a helyszín sem tud változtatni, nyugodtan lehet helyettük főzni friss élelmiszerekből is. Alapkövetelmény egy kempingtűzhely, nyáron pedig mehet a grillezés, barbeque. Továbbá szeretem, ha a pasim főz nekem, és nem fordítva, elvégre már ez is kényeztetés, ami segít minél jobban kipihenni magamat. A jó vacsihoz mindig jó bor dukál, az teszi teljessé az étkezést. Néhány gyertyával pedig még a romantikus hangulat is megteremthető. Így cselekedve, a férfiak egy egészen más oldalukat is megismertethetik kedvesükkel. Amúgy nekem minden jobban ízlik a parton, mint otthon, még ha műanyag tányerból is kell ennem.4. Higiénia

Evés után fogmosás - mert senki nem akar lemondani a személyes higiéniájáról a természet lágy ölén sem. Tehát lényeges, hogy a férfi készüljön fel arra a lehetőségre is, hogy a párja elfelejt fogkefét vagy arclemosót vinni magával. Direkt a horgászatokra nekem van egy kis tisztasági csomagom, amiben az alapvető dolgokat magammal tudom vinni: fogkefe, fogkrém, arclemosó, szappan, tusfürdő, kézkrém és persze valami kis sminkkészlet. Ez utóbbi különösen akkor kap szerepet, ha fotózásra kerül a sor, elvégre a csajok smink nélkül nem szívesen állnak fényképezőgép elé.5. A megfelelő öltözék és a mellcsizma

Nincs rossz idő, csak rossz ruha - tartja a mondás, és ezt érdemes megjegyeznie mindenkinek, aki a barátnőjét vinné pecázni, hiszen kinek lenne kedve hazamenni csak azért, mert kicsit elromlott az idő, ha ott van mellette a kedvese, pláne még a halak is esznek. A pasiknak érdemes gondoskodniuk arról, hogy a csajoknak legyen vízhatlan ruházatuk; kapásból ugye egy jó esőkabát, na meg egy lehetőleg nem büdös mellcsizma létszükséglet. Láttam én már ki nem szárított undorító szagú gázlóruhát... ezért is vett nekem külön egyet a barátom - hiába, aki olyan képet akar készíteni, amin a vízben fogja a hölgy a halat, nincs más választása, be kell ruháznia egy ilyenre.
A sajátomra persze én vigyázok, én felelek érte (így aztán nem is büdösödik be soha). Csak a megfelelő méretet kell megtalálni, ami azért egy kis keresgélést igényel, de egyáltalán nem lehetetlen.6. Ideális csalikkal

Miközben tudom, hogy a pontyok szeretik a halas, büdös csalikat, nekem még mindig szoknom kell, hogy elviseljem ezeknek a bojliknak a szagát. És persze létezik megannyi más olyan íz, amiért pont ugyanúgy rajonganak, és amivel a csajok is azonosulni tudnak. A kedvenceim a gyümölcsös csalik, amelyeknek még a színük is imádnivaló. Ezektől egyáltalán nem válik büdössé a kezem, és hányingerem sem lesz tőlük. Majd meglátják, a lányoknak megfelelő csalit a pontyok kedvelni fogják, még akkor is, ha nincs rossz szaga. Ráadásul még bevethetnek valami finom dipet vagy port is, amivel lenyűgözhetik a hölgyeket, akik ezután már maguk akarják majd elkészíteni a saját szerelékük csaliját.


7. Kell egy kis idő

A legtöbben már gyerekkoruk óta horgásznak, így aztán rengeteg dologgal tisztában vannak, sok mindent kipróbáltak, míg végül a pontyozás mellett kötöttek ki. De nem kevés időre volt szükségük ahhoz, hogy eljussanak idáig. Ezt mindenki tartsa szem előtt, aki pontyozni viszi barátnőjét. Türelemmel kell lenni, elmagyarázni mindent, és nem szabad túl sokat várni az első alkalommal. Én például eleinte csak amolyan látogató voltam, szemlélő, aki azt nézi, mi történik a parton. Apránként, lépésről lépésre ismertem meg a halat, és szoktam hozzá a közeghez, miközben számtalan tippet kaptam a barátaimtól.

Ma már pontosan tudom, hogy kell pontyot fogni. De szükségem volt elegendő időre, hiszen nulláról indulva senki sem tud egyből elsajátítani új dolgokat. Az is lényeges, hogy ne akarják teletömni mindennel a nő fejét legyen már az is elegendő, hogy a parton van - elvégre ő a pasiért csinálja az egészet. Szóval akkor se keseredjenek el, ha nem válik egy vérbeli pontyvadásszá a barátnőjük, az is klassz dolog, hogy ott van önökkel, a víz közelében, és mindig melegen tartja a hálózsákot...8. Megérinteni a halat...

A legtöbb nő a halakat gusztustalannak, nyálkásnak és büdösnek gondolja. Eszükbe sem jut, hogy meg akarják érinteni akár csak egyet is, és amint meglátnak egy hatalmas példányt, legszívesebben elszaladnának. Ahhoz, hogy ez elkerülhető legyen, be kell mutatni, hogy minden egyes példány külön személyiség - ezért is kell úgy bánni velük, mint a hímes tojással. Meg lehet tanítani a hallal való bánásmódot, aztán a lányok már maguktól látni fogják, hogy a ponty egyáltalán nem büdös, de még csak nem is nyálkás, pláne nem undorító. Ha sikerül eljutni eddig a pontig, a következő lépés lehet arra rátérni, hogyan kell tartani a halat a fényképezéskor. Ezúttal is pontosan érdemes elmagyarázni minden apró fogást - ezáltal megszokja és megtanulja azt, hogyan érjen hozzá.

Én még négy év után sem tudok egy 15 plusszos pontyot megtartani, de van pár trükk, amivel kevesebb izomerő is elég a művelethez. Meglátják a hölgyek szép lassan bármilyen hallal képesek lesznek elbírni, és még a fotózást is élvezni fogják.
9. All-inclusive

A parton a férfinak és nőnek szerepet kell cserélnie, mert - ahogy korábban szó róla sokszor - az előbbi célja az, hogy az utóbbi jól érezze magát. Ezért a már említett főzöcskélés és felszolgálás is a pasira marad. Úgyszintén a cipekedés, a pakolás, a táborhely kiépítése és a sátor felállítása, botok felszerelése, az etetett hely kialakítása, vagyis minden, amitől a hölgy egy többé-kevésbé all-inclusive utazáson érezheti magát.

Mindezért a vendéglátó felel, nem feledve, hogy a párja csak azért van a parton, hogy még több időt tölthessenek együtt. Aztán majd eljön a pillanat, amikor a nő már élvezni fogja, ezt a minden igényt kielégítő szolgáltatást, és soha nem akarja kihagyni ezt a kényelmes helyzetet.10. Intim együttlét

A csajok szeretik megkapni a figyelmet, a szerelmet, illetve a romantikát a pasijuktól. És hát hol lehetnénk romantikusabban és még inkább együtt, mint egy távoli tavon, senkitől sem zavartatva? Nem lehet ennél jobb helyet találni, ugye? Nincs TV, nincs internet, más emberek, például barátok, rokonok. Nos, pont ez a fajta összebújás teszi a horgászatot számomra egyedivé. Persze nekem is vannak horgászó kollégáim, akik viszont pont ezért várják a hétvégét, hogy a feleségeiket, barátnőiket hátrahagyva végre magukban lehessenek, és kikapcsolódhassanak. De rajtuk kívül sokan meg úgy vannak, hogy magukkal vinnék a kedvesüket, hogy ne legyen gond otthon, és hogy közben mégis a vízparton tölthessék az idejüket. Szóval lehet ezt kombinálni...Amennyiben megfogadják e tanácsokat, a kedvesük is ott lesz a parton önökkel, de azért ne felejtsenek el majd pontyokat sem fogni...Claudia Darga
Imperial Baits Team