0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Az előke hossza

Az egyik ideji bojlis verseny alkalmával, versenyző barátaim szomorúan számoltak be a rengeteg halvesztésről. Két mérlegelés között közel húsz kapásuk volt, ám megszákolni egyiket sem tudták. Ezzel értékes pontokat vesztettek és a harmadik helyüket is elvesztették. Sőt, csak a hetedikek lettek... Hiába cserélgették a külömböző horgokat, kötéseket, csalizásokat, megfigyelésem szerint az előkét közel azonos hosszban kötötték meg.



A hétköznapi horgászatok alkalmával is bosszantó tud lenni, ha sok kapásunk van, tudjuk, hogy a halak az etetésen tartózkodnak, ám egy apróság miatt egyet sem, vagy csak keveset tudunk megfogni. Legutóbbi, horgászatomon, egy bányatavi amúrozás alkalmával, hasonló tapasztalatokat vonhattam le. Az első éjszaka kapást sem észleltem, pedig tudtam, hogy az etetésen forgolódnak az amúrok. A nádat rágták közvetlen mellettem, ezért horgásztam a parti törést kb. öt méterre. Az előkéim 15-22 cm hosszban voltak megkötve, balanszírozott tigrismogyoróval és könnyített fűszeres bojlival (Osmotic Spice).



Második éjszakára kötöttem egy viszonylag rövid, hat centis előkét az egyik szerelékre, majd kritikusan kikönnyítve fűztem egy szem tigrismogyorót. A második szereléken chod rig-et kötöttem, nem szokványosan alkalmazva. Ugyancsak kikönnyítve a fűszeres bojlit kínáltam föl. A rövid előkétől reméltem, hogy ha az amúr felveszi a csalit, mozgásteret nem hagyva azonnali akadást idéz elő az ólom. Az első kapásom 22 órakor volt, hajnal 5-ig összesen öt amúrt szedtem ki a talpam alól. Nagy örömmel konstatáltam, hogy minden kapásomat tökéletes alsó akadással megfogtam.



Érdemes tehát a már megismert kötéseket alternatív, nem szokványos módon alkalmazni, ha a bevált előkék nem hozzák meg az elvárt sikert.
Forrás: Saját cikk
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk