0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akciók Horgászruha akció
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2018.06.22.

  Amikor minden sikerül

  Ha az ember bízik önmagában és van lehetősége sok időt a vízparton tölteni, akkor a befektetett munka és idő nem marad jutalom nélkül.
  Egy horgászatom alatt csak egyféle csalival horgásztam, mert a körülmények csak ezt tették lehetővé. Ez nem más, mint a Monster’s Paradise Rambo csalizó bojli.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2018.05.02.

  Hétvégi horgászat

  A hosszú hétvége első két napján egy baráti összejövetelt szerveztünk. Termesztésen a közös sütögetés és beszélgetés mellett a pecára is szántunk egy kis időt. A rövid horgász idő ellenére sikerült egy szebb pontyot elcsípnünk.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.10.24.

  Liquid-Powder, a "CSODAPASZTA"

  A korábbi kiállításokon több vevő is azzal a kérdéssel fordult felénk, hogy a Liquid-Powder Pasta, miért nem áll rendelkezésre minden kapaható Carptrack bojlihoz. A "Csodapaszta" már több horgászt is hozzá segített egy-egy szebb halhoz. Azonban van néhány jó tipp, amivel még fogósabbá és egyedibbé tudjuk tenni a Carptrack pasztánkat.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.10.03.

  Bojlimix mint etetőanyag!?

  Ebben a blogban szeretném megmutatni, hogy az Imperial Baits Carptrack bojlimixekből, hogyan készíthetünk egy tartalmas és vonzó etetőanyagot. Akinek csak néhány órája vagy napja van a horgászatra, azoknak előnyös lehet ez a megoldás!
 • Imperial Baits  Teszteltünk 2017.08.19.

  Kísérlet: "A horgok harca"

  A közösségi hálózaton kapott információk alapján úgy döntöttünk, hogy elkészítünk egy kísérletet, tesztet. A kísérletben a legnépszerűbb horogtípusokat teszteltük, hogy milyen terheléseket képesek elviselni a deformáció kezdetéig, illetve a törésig vagy kihajlásig.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.06.22.

  Ha a terv működik

  A pünkösdi hétvégén egy spontán horgászatra adta a fejem, mely vasárnaptól mindössze csak hétfőig tartott. A kiszemelt vízterület a Duna folyó volt. Mikor a vízhez értem egyáltalán nem tudtam, hogy hova horgásszak így az első lépés a precíz helykeresés volt. Több mint két órás helykeresés után sikerül a számomra megfelelőnek vélt helyeket felfedezni.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.05.30.

  Kiskorpádi Tórekord

  Május 28-án reggel 8 órára érkeztünk a Kiskorpádi Szigetes tóra.Kipakolás majd bójázás után , a helyükre kerültek a szerelékek. A középső bójához rakott szerelékemet , egy 20 cm hosszú fonott előkezsinórból és egy 8-as méretű horogból állt , amit egy egyszerű csomómentes kötéssel kötöttem, és egy 90 grammos grippa ólomból állt.Csalinak az Imperial Baits : Monster Paradise meets Elite bojliát használtam 16 mm-es méretben. Etetésnek ugyanilyen bojlit ,és pelletet használtam. Délután 1 óra körül húzós kapásra lettem figyelmes, ráemeltem a botra és jó 1 óra 30 perces fárasztás után megláttuk hogy ez "nem kis hal".a szákolásnál a tógazda is jelen volt.Pontybölcsőbe helyeztük majd fényképeztük , aztán a mérlegelés következett.A mérleg 29,46 kg -ot mutatott.Ezzel a ponttyal megfogtam saját, illetve a tó rekordot.Köszönöm.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.05.29.

  Bundik Zsolti Rekordfogása

  Nagy gratuláció Bundik Zsoltinak, aki vasárnak (2017.05.28.) megfogta élete eddigi legnagyobb halát! A csali Imperial Baits Monster Liver bojli volt. A 37 kilogrammos gyönyörű tükörpontyot egy több mint 200 hektáros tóból sikerült megfognia.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.05.04.

  Ne törődj bele soha...

  Rövidke cikkem írása közben még mindig az elmúlt napok történésén elmélkedek, de kezdjük az elejéről. Az egy hetes túrám harmadik napján kezdtem el erősen gondolkodóba esni az előttem fennálló probléma megoldásán. A probléma nem más, mint az eredménytelenség. A sztori a következő:A szokásos helyemen a Balaton déli partján Szemesen kezdtem a mostani pacámat is amit tudni kell, hogy az elmúlt két hétben a szeszélyes időjárásnak köszönhetően igen gyenge fogásokról lehetett hallani ezen a részen. Az elmúlt héten megrendezett Nemzetközi Pontyfogó Kupa (IBCC) is alátámasztott ezt a tézist, hiszen az „előttem” elhelyezett 3 csapatból csak kettőnek sikerült halat fognia és nekik is mindössze 6 db-ot az 1 hét alatt melyek átlagsúlya is messze elkerülte a standard méretet is. A verseny kezdete előtti 3 napban én is rápróbáltam a már számomra ismert területre és szerelékeimet a jól bevált mentett GPS pontokra húztam be, de sajnos egyetlen kapást sem sikerült elérnem az eddig bevált
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.05.03.

  Kis elvárások, nagy siker

  Munkámból adódóan sajnos csak kevés időt tudok eltölteni a vízparton. Amikor végre lejutok a vízpartra, nincsenek különösebb elvárásaim, csupán élvezem a parton töltött rövid időt... Nemrégiben sikerült lejutnom egy közeli víz partjára. A hegyek között húzódó hatalmas víz mindig megdobogtatja a szívem. Erre a pecára egy régebben elkészített Monster Liver bojlit vittem magammal.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.04.24.

  Rekordfogás zord időben

  Lajos Csaba a múlthéten Fehérvárcsurgón horgászott. A zord idő ellenére kitartottak és a hatalmas víztározó egy gyönyörű ponttyal ajándékozta meg Csabát. Facebook oldalunkra kaptunk Csabától egy rövid élménybeszámolót a nem mindennapi horgászatról. Érdemes elolvasni Csabi rövid történetét!
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.04.24.

  Áprilisi frontok közepén

  Április közepét írjuk, amikor is sikerült egy hosszabb túrát megszerveznem egy közeli meseszép holtágra. A 2016-os évben már meglátogattam ezt a holtágat, akkor már egy sikeres túrát könyvelhettem el magamnak. Akkor már tudtam hogy 2017-ben többször is visszalátogatok ide a „Tiszakécskei II. Holt-Tiszára”. A holtágról tudni kell hogy csak ezen a II.számú Holtágon engedélyezett a horgászat, a többi holtág kotrás alatt áll jelenleg. A holtág eléggé elismert, a környező városokból, településekről nagyon sokan járnak ide kikapcsolódni és horgászni egyaránt. Április 1-től-október 31-ig 0-24 órában lehet horgászni a holtágon,ezt kihasználva a víz nap mint nap elég nagy nyomás alatt van a sok horgász és pihenni vágyó emberek által. Idén úgy alakult hogy húsvétra fog esni az 5 napos túrám időpontja. Sajnos ez számomra nem volt a legjobb választás, hiszen sokan úgy gondolták, hogy kilátogatnak a vízpartra a jobb fogás reményében. Április 13-án korán reggel arra ébredtem, hogy erősen szitál az eső, ekkor kicsit bosszankodva vártam azt a pillanatot mikor tudom elkezdeni a lepakolást a kocsihoz. Ezzel kicsit keresztbe húzta az időjárás a számításaimat de bizakodó voltam. Első megállónk Tiszakécskén a horgászboltban volt, ahol az érvényes 2017-es állami jeggyel kiváltottam az 5 napra a napijegyeket. Megkérdeztem a horgászboltban lévő kedves hölgyet hogy ” fognak e „ mostanság a holtágon??Erre csak annyi választ kaptam hogy: „nem nagyon fognak mostanság a holtágon”! A napijegyek megváltása után elindultunk a part felé, ahol szembesülnöm kellett hogy nem csak én vagyok fanatikus a holtág teljes hosszában szinte mindenhol ültek sporttársak. A tavaly kiszemelt hely már foglalt volt sajnos, de vele szembe volt egy üres hely, a jó isten nekem hagyta szabadon azt a helyet gondoltam magamban. Gyors kipakolást követően odamentem a szomszédokhoz érdeklődni,ők is elkeserítően beszéltek a halak étvágyáról. A tábor állítással kezdtem, mert a meteorológusok hidegfrontot jósoltak arra a napra, így gyorsan felállítottam a sátrakat, ha esetleges zápor jönne akkor se ázzanak meg a felszereléseim és a ruháim. A holtág partja rendezetten és tisztán várja a horgászni vágyó embereket. A tábor felállítása után gyorsan kipakoltam a felszereléseket. Gyári bojlikat hoztam magammal az 5 napra két féle ízben, Monster-Liver és Monster’s-Paradise-t 16-20 mm-es méretekben.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.04.06.

  Thomas Keutmann amuros kalandja

  Thomas Keutmann Franciaországban a Lac de Salagou horgászott. A többi mint 700 hektáros tó Franciaország déli részén található. Nem mindennapi látványt nyújt a vörös talaj között elterülő víz. Thomasnak sikerült egy gyönyörű torpedót megfognia és egy nyurga testű pontyot.

  "A swingerem hirtelen elindult felfele egészen a botomig csapódott, majd ugyan ezzel a lendülettel vissza is esett. Felvettem a kontaktust, de nem éreztem ellenállást, azt gondoltam ez a hal nincs meg. Pár másodperc múlva az orsóm fékje hirtelen "felsikított" és elkezdődött a küzdelem, ekkor még nem tudtam milyen hallal van dolgom. Majd mikor a parthoz ért akkor láttam meg a hosszú testű torpedót. Szombatig vagyunk itt, addig reméljük, hogy sikerül még valamit fonunk!"
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.04.06.

  Guppy – meglepetés Mosel partján

  A Mosel folyó Németországban található, pontosan az Imperial Baits székhelye mellett. Amikor napos idővolt Max mindig lebiciklizett a kikötőbe és a felszín közelébe sütkérező halakat figyelte. A pontyok mindig a töklevelek mellet illetve a hajók árnyékába voltak, hol kintebb, hol bentebb mentek. Mivel a part igen magas az árvízvédelem miatt, így 5-6 m magasságból tudta figyelni a napozó halakat. Egy-egy kikötői kirándulás alatt 13-15 pontyot számolt össze összesen Max. Az egyik kirándulás alkalmával felfigyelt egy igen különleges formájú halra. Jól felismerhető volt egyedi mozgásáról és feltűnően nagy pocakjáról. A tapasztalatok és a helyiek elmondása szerint ezen a szakaszon nem jellemzőek a 15 feletti pontyok, de ez a hal megcáfolja ezt a tézist. Már első ránézésre is jóval 15 felett lehet ez az egyedi formájú ponty. Max a pontynak a Guppy nevet adta.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Feeder 2017.04.05.

  Szerelékek útvesztője II.rész

  E cikksorozat első részében a Blow Back Rig különböző kötési módjai kerültek bemutatásra. Ebben a részben szintén egy a Blow Back Rig szerelék elvéhez nagyon hasonló előkekötési módot szeretnék nektek bemutatni lépésről lépésre.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.04.04.

  A tavaszi első horgászat

  A téli hónapokban jócskán kijutott a fagyból és a mínusz fokokból. Szinte nem is lehetett olyan vizet találni, amit ne a vastag jégpáncél borított volna. Ebben az időszakban általában a felszereléseim karbantartását szoktam elvégezni, hogy tavasszal százszázalékos állapotban tudjam őket használni. De azért télen is volt rá alakalom, hogy kilátogattam a vízpartra csupán csak csodálni a fehérbe öltözött tájat.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.03.30.

  Crawfish Black & White Bojli

  A 2016-os évben került forgalomba az Imperial Baits Crawfish Black & White bojlija. Több évnyi tesztelés kísérletezés során öltött teljes alakot ez az új terméksorozat. Egy teljesen új ízvilágot testesít meg a palettánkon a Crawfish széria. A bojli illata és íze szinte összetéveszthetetlen. Tökéletes kompozíciót képez a Crawfish és a Monstar Crab aroma. A bojli alapja a híres Carptrack Fish és Birdfood Banana bojli keverékéből állt össze. A keverékhez 27 % tiszta egész languszta ráklisztet adtak, sőt a rák páncélját is hozzáadták a keverékhez. Ezek mellet természetesen tartalmaz húslisztet, hallisztet, protein koncentrátumot és egy kis NHDC édesítő szert, ami még intenzívebb ízt és illatot ad a bojlinak. Általában aki elsőnek fogja a kezében a bojlit az első kérdése a következő:
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.03.30.

  "PIMP MY BAITS" - a sikeres horgászathoz

  Amikor az Imperial Baits-hez kerültem az első termékek egyike amit levettem a polcról a "Pimp my baits"-es pakk volt. Ez a csomag a következőket tartalmazta Carptrack inL és Liquid folyadékot (most ezt Carptrack inLiquid néven találod meg) illetve Carptrack Powder én inP poradalékot. E termékek mind a mai napig a favoritjaim közé tartoznak és úgy gondolom nem csak én vagyok ezzel így. Ezeknek a termékeknek rengeteg felhasználási módja van. Használhatjuk bojlikészítéshez felületkezeléshez és akár pasztát is készíthetünk belőlük. Ezek az attraktorok túlhorgászott vizeken és kapástalan időben számos meglepetést okoztak már nem egy horgásznak. Mint mindegyik termékünk így ezek is természetes, tiszta összetevőkből készülnek. Az aromáját/ízét tekintve egy májas jellegű keverék. Egyedi Aminosav profillal rendelkeznek, mely gyorsan felkelti a pontyok érdeklődését. Talán a legtöbben a kész bojlik panírozására használják (Pimp My Baits). Szinte pillanatok alatt fel lehet fokozni a bojli csalogató hatását.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.03.26.

  Az év első horgászata, az év első hala

  Tavasszal amikor a kiolvadt víz felszínén megjelennek a tavaszi napsugár fénye, szinte minden horgászt a vízre csábít. Ugyan ezt az érzést éltem át én is pár héttel ezelőtt. Végre nekem is sikerült kijutni a vízpartra és megkezdeni a szezon első horgászatát. Amikor a parton ránéztem a hőmérőre mindössze 12 °C-ot mutatott, de gyönyörű napsütéses időnk volt. A nap ereje a sekélyebb vizeket elkezdte melegíteni és pontyok is egyra aktívabbak voltak. A hideg letisztult vízben láttuk a pontyok a híd lábánál táplálkozni, hihetetlen látvány volt.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.03.22.

  Catchreport 2017 - Február

  Minden hónapban megjelentetünk egy cikket, melyben a külföldi teszthorgászok által fogott legszebb halakat mutatjuk meg nektek. Ezekkel a rövid „riportokkal” a kinti horgászatokba szeretnénk egy kis bepillantást adni. Lassuk, hogyan kezdte az Imperial Baits a tavaszt Európa szerte.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.01.30.

  Felkészülés a Szezonra

  Január végét írjuk, a fagy tartós beálltával kiürülnek a tavak, és folyók partjai. Sok emberben felerősödik a horgászat hiánya, és egyre csak arra gondolunk, hogy mikor hódolhatunk szenvedélyünknek ismételten. Tervezgetünk, ezerszer átnézzük a felszerelésünket, visszakeressük az előző horgászatok képeit esetleg videóit. Próbálunk új dolgokat kitalálni, hogy hogyan lehetnénk sikeresebbek az előző szezonnál. Téli időben sokat töltök új előkék begyakorlásával, hogy a parton ne legyen gond. Az idei tavaszt egy új előke kipróbálásával kezdem, aminek a neve „Ronnie Rig”.Tavalyi évben sok túra alkalmával bizonyult eredményesnek iszapos aljzatú vizeken, ha szimplán csak egy szem popup-al csaliztam. A következőekben ennek az előketípusnak az elkészítését szeretném nektek bemutatni lépésről lépésre.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.01.29.

  Az Elmaradt hidegfront

  Május utolsó napjaiban szabadidőmet kihasználva lelátogattam szeretett holtágamra, ahol 3 napot tudtam eltölteni egy, már a tavalyi esztendő során megkedvelt álláson. A horgászat idejére lehűlést, esőt és szelet jósoltak az időjósok, így bizakodva vágtam neki a túrának. A kipakolás napján nagyon meleg idő fogadott, ami még pluszban megnehezítette az így is nehézkes kipakolást a meredek lejárón, amin a darabosabb csomagokkal közlekedve – gumicsónak, akkumulátor – minden lépést előre jól meg kell fontolni, nehogy egy meghasalás, vagy vízben landolás legyen a mutatvány vége. Mire végeztem a táborállítással, amellett hogy jól elfáradtam és leizzadtam, a nap is kezdett elbújni a fák lombkoronája mögött, az így kialakult kellemes időben habozás nélkül nekiláttam a helykeresésnek, amit csónakból, halradar és tapogatórúd segítségével végeztem. Már a táborállítás folyamata alatt is a teljes szélcsendben nagyon szépen észrevehető volt a halak jelenléte, a holtág teljes szélességében felszíni fordulásokkal jelezték azt. Csónakba pattanva, majd elindulva a radar kijelzőjén, illetve a víz felszínén, a csónak közvetlen közelében megugró példányok nagyon jól mutatták, hogy bizony soha nem látott mennyiségű haltömeg volt előttem, amin teljesen meglepődtem, mert általában a radar kijelzője kiürült vizet szokott mutatni. Azonban, most a 3-4,5 méter mély szakaszon a felső 2 méteres mélységben tömve volt a víz hallal, és bizony nem az apróbbak közül valóak voltak. Ilyen jelenséget azóta se volt szerencsém látni. A helykeresés végeztével egy bóját raktam le a szemközti törés tövébe, 3méteres mélységbe. Egyik botommal valamivel elé, körülbelül 3,5 méteres vízben horgásztam, ahol a mederfenéken viszonylag kevés iszap, viszont annál több szúnyoglárva lapult. A másik botomat a bója mögé, a szemközti törés lankás részére, 2 méteres mélységben helyeztem el.
 • Imperial Baits  Bojlis 2017.01.17.

  Imperial Baits új termékek 2017

  Mint minden eddigi évben most sem kezdődhet az év új Imperial Baits termékek nélkül. Előző éveben leginkább a meglévő csalikat fejlesztettük illetve reformáltuk át valamelyest. Ebben az évben viszont kicsit szélesítettük a aroma, csali és kiegészítő kínáltunkat is. A következőkben ezeket a termékeket szeretném bemutatni és röviden jellemezni.
 • Imperial Baits  Teszteltünk 2017.01.12.

  RebelCell 12V 11Ah Li-ion akkumulátor

  Ez a kis 12 V-os akkumulátor komplett szettként lesz kapható, ami tartalmaz egy 12 V-os 11 Ah-ás Rebelcell Li-ion akkumulátort és egy hozzá tartozó töltő. A használati lehetőségei óriásiak, nem csak horgászathoz, de túrázáshoz vadászathoz vagy bármilyen tevékenységhez használhatjuk. Az hasonló akkumulátorok súlya többszöröse a Rebelcell akkumulátornak, súlya mindössze 1 kg. Szinte bármilyen 12 V-os eszközhöz használhatjuk, telefontöltőkhöz, radarokhoz, elektromos pumpákhoz stb...
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.12.22.

  Interjú Bundik Zsolttal

  Nagyjából két éve fogalmazódott meg bennem, hogy Bundik Zsolt a maga valójában milyen "távoli jelenség". Egy nyelvet beszélünk, a hobbink is közös, mégis tudtam, hogy nagy fába vágom a fejszémet amikor összeállt bennem a dolog, hogy interjút szeretnék vele készíteni. Biztos vagyok benne, hogy nyolc hónappal ezelőtt amikor az első levelet küldtem neki ezzel kapcsolatban, Ő sem gondolta, hogy ebből lesz valami. Valljuk be, távol állok a híres-hírhedt horgász médiumoktól. Mégis összejött.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.12.22.

  Interjú Szabó "Pipsi" Istvánnal

  Pipsi neve is ismerősen cseng szerintem rengeteg horgásznak, főleg, hogy az egyik legnagyobb gyártó bojliaival horgászik és rengeteg versenyen is részt vesz, emellett még a "nemhorgász" médiába is bekerült egy szép balatoni fogással.
 • Imperial Baits  Egyéb 2016.12.15.

  ÚJ RUHA KOLLEKCIÓ 2017

  2017 - es évben az Imperiel Baits ruhák egy új és modernebb "The Art Of Baits" dizájnnal kerülnek forgalomba. A logo mellet a pulóverek és pólók alapanyaga is más lesz. A kapucnis pulóverek 80 % pamut és 20 % poliészter tartalmú anyagból készülnek. Sokkal kényelmesebb és meleg érzetet nyújt a viselőjének. A pulóverek derék és kar részén egy gumírozott rész kapott helyet így az még jobban igazodik a derékhoz és a karhoz. Ennek fontos szerepét télen, illetve szeles időben érezhetjük, hiszen a gumis résznek köszönhetően a szél és a hideg nem jut be a pulóver alá. A pólók 2017-es évtől kizárólag 100% pamutból fognak készülni.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.12.13.

  Forró fülledt nyár

  Egy nyári kalandomról szeretnék nektek mesélni. Igazából aznap nem is akartam elmenni horgászni, mert iszonyatosan meleg volt a légnyomás is nagyon magas volt és a levegő meg se mozdult. De úgy gondoltam, hogy ha itthon ülök a kanapén akkor biztos nem fogok semmit, így hát úgy döntöttem, hogy kilátogatok a vízpartra. Felkaptam a kutyámat bepakoltam a kocsiba és már indultam is.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.12.07.

  CATCH RIPORT - NOVEMBER

  Minden hónapban megjelentetünk egy cikket, melyben a külföldi teszthorgászok által fogott legszebb halakat mutatjuk meg nektek. Ezekkel a rövid „riportokkal” a kinti horgászatokba szeretnénk egy kis bepillantást adni. A novemberi hónapba több szép fogás is születet.

  Nagy örömünkre a lányok körében is egyre jobban kezd elterjedni a horgászat. Gondolom Claudia Darga-t nem kell senkinek bemutatnom. Claudia hihetetlen elszántsággal tekint a horgászatra és a férfiakat meghazudtoló módon a mozog a vízparton. Egy pénteki esős napon elhatározta, hogy kilátogat egy öreg természetes tóra. Több szép pontyot is sikerült horogvégre csalni. A nap fénypontja a borult napon egy hatalmas tükörponty volt. Claudia elszántsága és kitartása, illetve az Imperial Baits Carptrack Crawfish Black & White bojli ismét sikert hozott.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.11.15.

  Novemberi nagypontyok nyomában

  November első hete hozott egy pár napsütéses napot így üldözőbe vettem bajszos barátaimat. Figyeltem az időjárást és vártam az ideális napot, amikor van egy hidegfront betörés, illetve egy jó északi, észak-nyugati szél. Rövid egy napos horgászatra van csak szabadidőm és így kivártam a megfelelő alkalmat.

  Reggel hét óra magasságában kissé borongós idő fogadott +5 fokos friss levegővel, és közepesen erős északi széllel. A kiválasztott helyen kissé oldalba kapott a szél, de átfordult hátszélbe is. A hátszeles időszakot kihasználva kis erőfeszítéssel meg tudtam etetni és horgászni a 120 méteres távolságot.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.11.04.

  Amikor kell az a „másképpen”…

  A következő pár soromat vegyes érzelmek között írom le nektek, hiszen ugyanezekkel az érzésekkel voltam tele, amikor beneveztünk a Don Carp Lake-en megrendezésre kerülő évadzáró bojlis versenyre. A versenyről, amit tudni kell, hogy a kiírás szerint minden csapatnak csak az 5 legnagyobb hala számít bele végeredménybe, ezt elolvasva kezdtünk gondolkodni, a versenyen való részvételen csapattársammal, Norbival. Amit a tóról tudni kell, hogy 28 hektár és igen gazdag a nádasokkal borított részekben. Több állásának a határait is nádfalak jelzik.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.10.19.

  CATCH RIPORT - OKTÓBER

  „Amikor hullnak a falevelek, a halak esznek”
  Patrick Scupin ezt az erős halat egy 4 méter mély vízben csalta horogra. A csali egy hóember szerelék volt, ami egy 24 mm-es Imperial Baits Carptrack Monster-Liver bojliból és egy 20 mm-es IB Carptrack V-Pop lebegőbojliból állt össze. Patrick a csalit felturbózta egy kis Imperial Baits Epres aromával. A horogköré 20 mm-es Imperial Baits Carptrack Monster-Liver bojlit szórt, amit kiegészített 4 illetve 15 mm-es Imperial Baits Amino Pelettel és ezt az egész keveréket Carptrack Intesive Halolajjal illetve Squid-Liverrel tette még vonzóbbá. Az eredmény ez a gyönyörű pikkelyes lett.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.10.19.

  24 óra az új Uncle Bait - "Extra Strong" bojlival

  Számomra ezen a hétvégén volt lehetőség kipróbálni az új Uncle Bait - "Extra Strong" bojlit. Már elsőre is nagyon szimpatikus volt az új bojli, így már nagyon vártam, hogy élesben is tesztelhessem. Amikor hazaértem a munkából gyorsan hazamentem összepakoltam a felszerelésem, elbúcsúztam a kutyusomtól és barátnőmtől, majd elindultam a tópartra. Amikor megérkeztem a tópartra már, nagyon izgatott voltam, így hát gyorsan kipakoltam a felszerelést is neki is láttam a horgászatnak. Úgy terveztem, hogy a 3 botból egyet 6 méteres mélységbe helyezek el egyet a sekélyebb - körülbelül 1,5 méteres mélységbe - és egy botot a parthoz közli bedőlt fához tettem. A legtöbb reményt megmondom őszintén a bokor elé helyezett szerelékembe fektettem, mivel többször is láttam, hogy ott mozognak a halak. Erre a helyre alig 1 kiló Uncle Bait bojlit szórtam be nagy
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.10.11.

  A kagylópadon túl…a dobogóra felállva…

  Eljött a már várva várt időpont,ami nem volt más mint 2016.10.01. ez jelentette a IV. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) elrajtolásának napját amit jó magam és kis csapatom már izgatottan várt. Azért is volt fontos számomra ez a verseny hiszen az elmúlt 2 szezonomat szinte csak a Balatonon horgásztam és ez a verseny számomra egy plusz megmérettetést jelentett hiszen most a versenyen nem a fogott mennyiség számított hanem a „minőség”. Ez azt jelenti,hogy minden csapatnak csak az 5 legnagyobb megfogott hala számít bele a versenybe. Ez jelentette számomra az igazi versenyt…végre egy verseny ahol nem a beszórt bojli mennyisége a mérvadó hanem a minőség kap szerepet és a céltudatos nagy pontyhorgászat. Már hetekkel a verseny előtt beszélgetésekbe merültünk két csapat társammal Norbival és Ádámmal és próbáltunk közös nevezőre jutni az etetési technikát és a mennyiséget illetően. Nekem személy szerint a minimalizált etetés és a nagy csalik használata vált be a Balatonon a nagyobb pontyok megfogásához. Norbi és Ádi a horgászatai során előszeretettel használják a kisebb csali kombinációkat egy kis felhős etetéssel kiegészítve,apró magokkal megspékelve. Tehát hiába „egyezkedtünk” a vége az lett,hogy mindenki kezdje el a horgászatot a saját elképzelése szerint,és majd az eredményesség lesz a mérvadó,hogy melyik technika lesz alkalmazva a verseny alatt.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.10.11.

  Őszi, kora téli horgászat az Imperial Baits termékeivel

  Amikor beköszönt az ősz, és hidegebbre fordul az idő, akkor jön el számomra az igazi pontyhorgászat.

  Kifejezetten szeretem, mikor már csak egy-két fanatikus horgász van a vízparton. A víz lehűlésével változik a halak táplálkozási szokása, és igazi kihívást jelent egy szép példány lencsevégre kapása. Kitartóbban kell keresni a halakat, nem lehet ülni a babérokon. Figyelni kell a környezet változását, hol mozognak, hol táplálkoznak a kedves barátaink.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.10.

  Itt a vége! – jövőre ugyanitt…

  Ünnepélyesen jelentjük, hogy véget ért a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny és a révfülöpi bázison megtörtént az ünnepélyes eredményhirdetés!

  Gratulálunk minden csapatnak aki végighorgászta ezt az egy hetet és az elemekkel megvívta csatáit, mert ahogy hallhattátok a záróeseményen, aki itt a Balatonon, elért eredményétől függetlenül helytállt, az akármelyik bojlisvíz partján bátran felütheti a sátrát!
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.10.09.

  Őszkezdete-Szeptember

  Ősz, a nagy halak „hava”. Minden évben reszketve várom a forró nyár utáni első lehűléseket, hiszen rengeteg nagytestű pontyot fogtam már a lehűlő vizekben. Szeptember első napjaiban a viszonylag meleg nappalok után megérkezett az első éjjeli felfrissülés, a ködös hajnal, ami varázslatossá teszi ezen időszakot. Nem tétlenkedtem én sem, két hónap kihagyás után minden tekintetből felkészülve megkezdtem az igazi „NAGYHALAS” időszakot.
  Rengeteget kísérleteztem az idei évben az Imperial Baits alapanyagok és adalékok kombinálásával, variációival. Célom minden horgászatom alkalmával az adott körülményekhez képest a legnagyobb pontyokat ideiglenesen rabságba ejteni. Csalijaimat is próbálom ehhez igazítani, bár mindenki tisztába van vele, hogy minden víz más és más.
  Korábban is leírtam már, hogy kerülöm az aromás csalikat, ezért bojlijaimat aroma nélkül, vagy minimális adagolással készítem el minden esetben. Az Imperial Baits alapanyagok minősége, beltartalma lehetővé teszi számunkra az igazi szelekciós horgászatot.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.07.

  120 óra után a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny állása

  Az utolsó két versenynap másodperceit morzsolja immár a didergőssé vált balatoni ősz, de úgy tűnik, ez a csapatok versenykedvére és hovatovább teljesítményére egyáltalán nincs fékező hatássál. Ez leginkább abban mutatkozik meg „no comment”, hogy gyakorlatilag már fél nap sem telhet el a IV. NBBH csatáiban úgy, hogy ne boruljon az élbolyban a sorrend.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.06.

  96 óra után a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny állása

  Virradhat-e szebb hírekre egy reggel annál, minthogy az éjjel ismét megdőlt a négyéves múltú NBBH versenysorozat legnagyobb hal abszolút rekordja, méghozzá kétszeresen? Aligha. Sejteni lehetett valamit, hiszen kedd este az elsőfokúra mérsékelt jelzés miatt éjjelre mindenki újrahúzhatott, az pedig már világosan kiderült, hogy a Balaton, a markáns front ellenére – vagy éppen miatta – ütemesen adja a halat. Így a szerda reggeli duplán jó hír talán meglepetést nem is okozott, örömet azonban annál inkább, hiszen a két, közel 19 kilós bojlitolvaj már igen impozáns csengést adott a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny eddig sem szerény dicsőséghimnuszához.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Versenyek 2016.10.05.

  Az elmúlt 72 óra összefoglalója - IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny

  Bár még a felénél sem jár a IV. NBBH, annyi már bizonyosnak látszik, hogy a bátor és innovatív szervezői akarat beválthatja a hozzá fűzött reményeket. Ugyan az időjárás némileg mostoha arcát mutatja és váltakozó viharjelzési ciklusok bonyolítják a bojliséletet a magyar tengeren, szép halakból és rendkívül szoros versenyből nincs hiány IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászversenyen.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.10.04.

  Az első 48 óra összefoglalója - IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny

  Nem mondhatni, hogy a szombat délután négykor még szinte nyári melegben elkezdődő verseny eseménytelen lenne. Jelen pillanatban váltakozó fokozatú viharjelzés, a csapatok elemeknek nekifeszülő küzdelme, és ami fő, számos gyönyörű hal fogása nemesíti a legnagyobb hazai bojlis horgászviadalt a Balatonon. De ne szaladjunk ennyire előre.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.09.09.

  Az első tapasztalatok az új Extra Erős Uncle Bait bojliról

  Tovább fejlesztettük az Uncle Bait bojlit. Néhány teszthorgászunknak küldtünk az új bojliból, hogy próbálják kit teszteljék és írjanak véleményt tapasztalatot róla. Az első benyomásokra voltunk kíváncsiak. Most a horgászok által írt pár sort szeretnénk publikálni néhány képpel.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.13.

  A túloldalon

  Mint már sokan tudjátok rólam az eddigi írásaimból,hogy megszállott Balaton fanatikus vagyok,ha pontyokról van szó. Az elmúlt években nagyon sok szép emlékkel gazdagított engem a mi tengerünk déli partján eltöltött jó pár nap. De most valami mással készültem nektek,hiszen egy baráti meghívásnak eleget téve érkeztem most a Balaton másik oldalára a számomra idegen északi partra. Idegen????Hm hm hm talán inkább az ismeretlen szó jobban illik ide,hiszen 2015 áprilisában a Nemzetközi Balatoni Bojlis Verseny (NBBH) keretében már sikerült itt eltöltenem egy eredményesnek inkább nem nevezhető 5 napot. Mind a mellett,hogy a középmezőnyben sikerült akkor végeznünk a fogott 2 db mérlegelhető és 3 db méreten aluli pontyommal már ott tudtam,hogy egyszer visszatérek és „kiegyenlítem” a számlát a Balcsival. A déli parton elért sikereket zsebre vágva indultam revansot venni a „túloldalra”. Szerencsére házigazdám Balázs felhívta figyelmemet,hogy csak a számomra szükséges dolgaimat hozzam magammal hiszen a tábor már készen vár engem. Sokan tudjuk,hogy ez mekkora segítség hiszen a kiérkezéskor nem a tábor építéssel kell bajlódnunk vagy éppen a csónak vízre tételével veszítünk el értékes órákat
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.07.13.

  Bojlival a Zöld Pokolban

  Az elmúlt hetekben szerencsém volt ellátogatni a kedvenc horgászvizemre, a Zöld Pokolba!
  Úgy gondolom, nem kell bemutatnom a tavat, hisz sokat lehet hallani a kihívásokkal teli tóról.
  A jellegzetessége, vagy a szépsége a nehézségeiben rejlik, hisz a töklevéllel borított vízfelszín, az akadókkal teli aljzat nem könnyíti meg a horgászok dolgát!
  Sajnálatos módon pár évvel ezelőtt egy áradás következtében a bojlis horgászok rémálma, a Törpeharcsa is bekerült a tóba, melynek hatására nagyon sok rossz tapasztalatot adott a horgászok és a pihenő emberek számára.
  Az én horgászatomnak az volt az egyik célja, hogy ezt a negatív kritikát meg tudjam cáfolni, és igenis bojlival fogjak halat!
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.11.

  Ismeretlen vízen

  A hidegfront bekövetkeztével 2016. július 7-én bizakodva látogattam el, a számomra ismeretlen Görcsönyi horgásztóra. A tó területe körülbelül 5 hektár, átlagmélysége 1,8 méter. A helyieket megkérdezve kettő fontos információról szereztem tudomást. Az egyik, hogy a tóban élő pontyok nagy része 1,5-2 kg-os, a másik, hogy a vízben található karók az egykori gödröt jelzik. Ezek mostanra megteltek iszappal, de a tó medrének többi része kemény. Ezeknek az információk tulajdonában úgy döntöttem hogy megkeresem egy 120 grammos ólommal az iszapos és kemény rész találkozását a mederben, amely a parttól körülbelül 50 méterre volt.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.08.

  CATCH REPORT - Június

  Alex Neu és Julian Jurkewitz Május hónapban végig egy nagy természetes vízen horgásztak egy 6,5 méteres csónakból. Etetésre és csalizásra is Imperial Baits CRAWFISH (langusztarák) BLACK & WHITE bojlit használtak. Szerelékeiket 2-3 m-es vízben a nádfal elé helyezték el. Minden botra 2-3 marék a már az előbb említett bojlit szórtak. Alex és Julian egy két napos horgászat alkalmával 8 pontyot fogtak melyek közül a legkisebb 14 kg, míg a legnagyobb 25 kg volt.
 • Imperial Baits  2016.07.03.

  Holt Tisza bűvöletében II. rész

  Utolsó Tiszai horgászatunk óta majd két hét telt el. Sajnos a vizsga időszak miatt nem tudtam lejutni a vízpartra, Máté barátom meg a jól megérdemelt nyaralását töltötte kedvesével. A mostani horgászatunk idejét már jó előre bevéstük a naptárjainkba június 30. és július 1. Sajnos az időjárás előrejelzést nézegetve nem éppen a legkecsegtettetőbb értékeket láttuk… 32°C napközben és éjszakára is 15-20°C jósoltak. Rengeteget beszéltünk a horgászat előtt, elhatároztuk, hogy mostani túrán megpróbáljuk az amurokat horogvégre csalni – mondván, hogy a ponty nem nagyon fog ilyen időben táplálkozni, mint később kiderült tévedtünk. A csalikat is próbáltuk az amurok ízléseihez igazítani, kicsivel több tigrismogyorót és magmixet vittünk magunkkal és a pop-up készletet is kibővítettük.
  Már az indulás előtti napon bepakoltam az autóba, hogy ezzel már ne kelljen reggel foglalkozni. 30-án reggel nagy lelkesedéssel ültem be az autóba. Oda érve barátomhoz gyorsan felpakoltunk a biciklikre és indultunk is a partra. Megérkezésünk után gyorsan felállítottuk a sátrunkat ki alakítottuk a táborhelyet és neki is láttunk az etetésnek és a helykeresésnek.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.03.

  Holt Tisza bűvöletében

  Ez a cikk, vagyis cikksorozat egy kicsit eltér a mindennapi jól megszokott írásoktól. Hegedűs Máté barátommal egy olyan Blog sorozatot szeretnénk útjára indítani, ami összefoglalja Holt-Tisza-i horgásztúráinkat. Minden horgászat után készíteni fogunk egy beszámolót, amiben szeretnénk az adott túrák tapasztalatait, fogásait összegyűjteni. Máté már több éve itt horgászik, Én mindössze egy éve vallatom a vizet, de még mindig tud újat mutatni ez a gyönyörű holtág, talán ezért is váltunk mindketten a rabjává. Ebben –mondhatni – első részben az „általános” tapasztalatokat szeretnénk megosztani.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.06.23.

  Szezonkezdés

  Mit várunk egy szezonkezdéstől? Ha várunk... Bennem olyan érzések kavarogtak, hogy legyen bármi nem számít, az számít, hogy végre kint legyek és azt csináljam amit igazán szeretek! Elől járóban csak annyit mondok, hogy jól éreztem magam de megvoltak most is mint mindig a nehezítő tényezők...
  Körülbelül a horgászat kezdete előtt egy hónappal már helyet foglaltam. Így nem érhet minket meglepetés és ott horgászunk ahol valóban szeretnénk.
  Eljött a nap amit úgy vártam mintha valami különleges nap lenne pedig azért nem az első túrámra készültem szó mi szó. Végül különleges is lett ennyit elmondhatok... Időjárás jónak ígérkezett ennek ellenére kicsit borongós volt reggel.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.06.23.

  Hetedik lencsés kupa

  Szegedre látogattunk egy már hagyománnyá vált versenyre a Lencsécs tóra. A verseny időtartama 48 óra, minden 5kilónál nagyobb kifogott halat értékelték azok közül is az 5 öt legnagyobb összsúlyát. Gyakorlatilag ismeretlenül érkeztünk meg a versenyre minden információ nélkül. Megérkezésünket úgy alakítottuk, hogy legyen időnk ha csak a partról is de valamilyen képet kapjunk a vízről. Verőfényes napsütés felhőknek nyoma sem volt az égen. Az időjárás előrejelzések szerint nem volt esély enyhülésre, sőt még napról – napra csak emelkedni fog a hőmérséklet.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.06.14.

  Pontyhorgászat Jégolvadástól Tavaszodásig

  „A téli pontyhorgászatnak minden évben varázsa van. Üres vízpartok, csendes, nyugodt környezet és

  kalandokra kiéhezett pontyhorgász szív, mely a jégpáncéllal borított vizek miatt az előző év

  élményeiből kénytelen táplálkozni”
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.05.31.

  El sem hiszem…

  A minap a média is hírt adott arról a nem mindennapi eseményről, hogy egy „öreg balatoni” tükrös ismét tiszteletét tette egy rövid időre a Balatonpartján. Balatonberényben 2014-ben majd 2016 májusában Ábrahámhegyen is „modellt” állt. A tudósítást követve elmerengtem azon, hogy milyen szerencsésnek érezheti magát az a horgász, aki egy ilyen nagy testű balatoni pontyot tarthat a kezében. A Balatonon a maga 60.000 hektárjával nem is gondolná az ember, hogy még viszont látja egyszer szabadon engedett ellenfelét. Sajnos az elmúlt napok időjárása nem volt valami kedvező a halak számára. Mondhatnám, hogy a nagyobbak az elmúlt napokban teljesen szinte elkerültek. Mikor aztán ma reggel egy csapásra megváltozott minden. A baloldalon elhelyezett szerelékemre végre érdeklődő mutatkozott. Szerelékemet nagyjából 350 méteres távolságban viszonylag sekély vízben (kb. 1,1 m) helyeztem el, csalinak pedig a számomra egyik favoritnak számító Elit Strawberry (eper-kagyló) bojlit használtam 24 mm-es méretben. A horog köré a szokásostól eltérő módon 16 mm-es bojlit szórtam. Úgy látszik nem volt hiába.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.05.14.

  IB Catch Report - Május

  Björn Dostal egy éjszak franciaországi hatalmas természetes vízen horgászott, amely több mint 700 hektár. Max Nollert-tel egy 5,3 m-es GEK típusú csónakból horgásztak, annak érdekében, hogy minél közelebb kerüljenek a halakhoz és a legmegfelelőbb helyekhez. A szerelékeket egy egy méter körüli vízben helyezték el, csalinak és etetésnek az Imperial Baits Carptrack CRAWFISH Black & White (Langusztarák) bojlit használtak. A reggeli órákban egy erős húzós kapásra kapták fel a fejüket, sikeres szákolás után a halat mérlegre akasztották, a mérleg nyelve 19,30 kg-nál ált meg.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.04.27.

  Hangonyi szezonkezdet

  2016. április 3-án a Hangonyi tavat vettük célba, hogy bajszos barátainkat vegyük üldözőbe. Már kora reggel napsütéses idő fogadott a tó partján, de a levegő hőmérséklete még nem érte el a nulla fokot sem. A víz hőmérséklete sem volt több mint 7 fok, köszönhetően az éjszakai lehűléseknek és mínuszoknak. A nap előrehaladtával a napközbeni hőmérséklet elérte a 23 fokot. Alapos körültekintést követően elfoglaltuk a jónak vélt állásunkat, majd gyors kipakolás következett. A botok felszerelése után spomb segítségével megkezdtem a kiszemelt hely megetetését. Nem szerettem volna túl sokat etetni, mert ebben az időszakban ezen a vízen tapasztalataim szerint nem táplálkoznak még túl aktívan a halak, így csak minimális magmixet és pellet keveréket juttattam a vízbe. Zárásként két marék 20-as Monster Liver bojlit csöveztem az etetésre. A horog alá természetesen ennek a bojlinak a tuningolt változatát fűztem. Ezt az egy szem Livert bepasztáztam majd néhány szem előre dippelt golyót PVA-ban helyeztem el a horgom köré. Ezt a kombinációt a part szélén található bedőlt fák ágai elé juttattam be kb. 110-120 méteres távolságra.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.04.05.

  Mennyei horgászat!

  Merenyei horgászatom nem éppen úgy indult számomra,ahogyan azt terveztem, ugyanis két napig kapást sem tudtam kicsikarni a sok jó bojli ellenére sem. A harmadik napon viszont megtört a jég...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.03.18.

  December, a nagy pontyok hónapja

  A tél és egyúttal a hideg idő beköszöntével sok horgász már elpakolja a felszerelését és várja a következő horgász szezont. Van azonban pár elhívatott pontyhorgász, akinek a horgászidény egész évben tart és ez alól a téli hónapok sem kivételek. Természetesen a téli horgászat már nem olyan egyszerű, mint az év többi részében, gondolok itt a hideg időre, valamint a lehűlt vízhőfokra és a halak sem táplálkoznak már olyan intenzíven, mint máskor. Elég nagy az esély a kudarcra és sokan inkább meg sem próbálnak már ilyenkor pontyot fogni. Sajnos ennek több oka is lehet, pl. a jó minőségű sátor, fűtés, meleg ruházat hiánya valamint a szenvedély a pontyok iránt.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.03.04.

  Szezonkezdés felmelegedő vizeken

  Eljött a várva várt enyhülés a tél lassan enged a szorításából és kiolvadtak a tavak. A vizeink lassan melegednek, és kezdődik a horgászszezon, melyet annyira vártunk.
  A felmelegedő vizeken sok tényező befolyásolhatja eredményességünket, nézzük sorba milyen szempontokat, lehetőségeket vegyünk figyelembe.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2016.03.01.

  Catch Report

  David Fort az Imperial Baits kizárólagos forgalmazója Csehországban és Szlovákiában. David az elmúlt télies hetekben hihetetlen mennyiségű pontyot fogott annak ellenére, hogy volt, amikor csak néhány órát tudott horgászni és volt, amikor a nagymennyiségű hó nehezítette meg a munkáját. David elmondása szerint a már jól ismert Birdfood Banana bojli Cold Water verziója remekül működött ebben az időszakban, de az Elit Strawberry és az Osmotic Spice bojli is adott halat. Horog csalinak V-POPS bojlit használt, amit Banán illetve Elit Strawberry aromával
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.02.18.

  Balaton, Te csodás!

  Az utóbbi pár évben a szigorú szabályoknak köszönhetően sajnos nem lehetett a Balatonon a behúzós horgászatot alkalmazni, ezért én sem horgásztam a tavon jó ideje már. Szerencsére a horgászok lobbijának és a Balatoni Halászati Zrt-nél történt személycserének köszönhetően 2015 -ös évtől ismét lehet legálisan bojlizni a tavon, ezért én is kihasználtam az alkalmat és egy barátommal ellátogattam május első hetében 6 napra a tó északi partjára.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Feeder 2016.02.15.

  Hidegvízi csalizás hatékonyan!

  Mivel beköszöntött a hidegebb idő, mely lassan átesik a téli zord, fagyos időbe, így arra gondoltam, hogy személyes tapasztalatok alapján leírom azt, hogy ilyen körülmények között is hogyan csalhatjuk a horogra a termetes pontyokat.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.02.11.

  A mélység vonzásában

  Kedvenc vizeim közé tartoznak a tiszta és mély vizű bányatavak, amiken előszeretettel horgászok is. Egyszerűen lenyűgöznek a hatalmas mélységek és a 15 - 20 méteres platók látványa, amit a radarkép mutat. Sajnos Magyarországon nagyon kevés ilyen bányató található, ami az igényeimnek megfelel. Értem ez alatt, hogy legalább 100 hektár vagy nagyobb legyen és a vízmélység is elérje a 20-30 méter mélységet. Mivel júliusban jártam már egy ilyen adottságokkal rendelkező tavon, ezért úgy döntöttem, hogy késő ősszel is szerencsét próbálok rajta. A túrámat október végére terveztem, mivel a mély bányatavakon sokkal később hűl le a víz, ezáltal a halak is tovább táplálkoznak, mint a sekélyebb tavakon...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.02.09.

  Egy szenvedély kialakulása

  Üdvözlöm az olvasókat, most szeretném leírni, hogyan kezdődött nálam ez a fanatizmus a bojlizás iránt, hogyan tudok napokat ülni egyetlen kapásra várva és miért nem veszi el a kedvem egy-egy sikertelen túra. Ezekre szeretnék most választ adni és egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik szintén a nagy pontyokat szeretnék üldözőbe venni és a „fogd és engedd vissza” elvet szeretnék vallani...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Feeder 2016.01.20.

  Imperial Baits Banana Cold Water Bojli

  Köztudott, hogy a „nyári” bojlik nem úgy fejtik ki hatásukat a hideg vízben, mint nyáron. A téli pontyhorgászat során különösen fontos, hogy olyan bojlit használjunk, ami könnyen emészthető (egyébként ez évszaktól független, használjunk mindig könnyen emészthető bojlikat) és a hideg vízben is képes kiadni magából az értékes összetevők...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.01.19.

  A hegyek bűvöletében


  November közepét írunk, ülök a lakásomban és a számítógépemen nézegetem a tavalyi horgász képeimet, mikor megakad a szemem a Bledi tavon, ahol tavaly Decemberben jártam. Elöntenek az emlékek a havas hegycsúcsukról, a kristálytiszta vízről és a gyönyörű tájról. A gondolataimba merülve egyszer csak azon veszem észre magam, hogy kezd felpezsdülni a vérem és egyre nagyobb késztetést érzek, hogy újra meglátogassam ezt a gyönyörű tavat.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.29.

  Imperial Baits termékek a 2015-ös Pontyshown

  2009 óta minden évben úgy a mostani 2015-ös évben is megrendezésre került a Pontyhorgászat ünnepe a Pontyshow. Ez magyarországi viszonylatban a legnagyobb szakkiállítás kizárólag a pontyhorgászatra nézve.
  Nagyszerű lehetőséget nyújt a horgászoknak az új és régebbi termékek megismerésére, kérdések feltevésére, akciós vásárlásokra, és arra hogy egy olyan közegben tegye ezt, ami mindannyiunk számára kedves. Illetve a gyártók számára is, akik visszajelzést kapnak a termékeikről, és segítséget nyújthatnak a teszthorgászaikon keresztül, azok felhasználására.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.28.

  Nyár és az Ősz története

  Ismét eltelt a fél év, két évszak, a nyár és az ősz. Hogy mennyire voltak ezek eredményesek számomra, milyen tapasztalatokat vontam le ezekről a most elmúlt nagyon meleg és frontokban bővelkedő nyárról és az enyhe és csapadékos őszről, illetve milyen csalik voltak a legjobban preferáltak a pontyok számára, ezekről írnék most le pár gondolatot...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.28.

  Egy év a holtágon

  Előző sikeres évem után 2015-ös esztendőt új alapokra fektettem, az addig jól bevált „bojlis” vizeket leváltottam egy számomra oly kedves holtágra, ahová a „bojlizós” korszakom előtt hosszú éveken át szólt az egyesületi tagságom, azonban az elmúlt 5 évben még csak látogatóban sem jártam arra. Hogy minek köszönhető az, hogy újra visszataláltam a partjára? Pont az a tény, ami miatt 5 évvel ezelőtt otthagytam. Ez a holtág is a 2000-es évek elején élte fénykorát, igazi horgászparadicsomnak számított, majd észrevehetően egyre gyorsabban fogytak belőle a nagyobb méretű példányok, egyre gyérebb fogási eredmények születtek, és megindult egy hullám, aminek köszönhetően sokan eltávolodtak szeretett vizüktől. Most pedig pont ez volt az, amiért visszatértem: lerabolt halállomány, ráadásul törpeharcsákkal megspékelve, kevés horgász a parton, biztosított a gyönyörű vad környezet, a csend, a nyugalom, és nem érzem a többi horgász fojtását, nem hallom a kapásjelzőik hangját, van területem horgászni.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.22.

  Bányatavi bojlizás Imperial Baits csalival - A pocakos töves

  Véget ért a hétvégi horgászatom, amit egyik kifürkészhetetlen vízen töltöttem el kedves horgásztársammal, aki nem mellesleg az öcsém is.
  Horgászatom célpontja lakhelyemtől 25 km-re található Nagykereki homokbánya. Szerencsére lehetőségem van itt horgászni és tesztelni az IB csalijait, hiszen jó ismerősöm a kitermelő. A víz a 25 hektárjával nem éppen kicsi vizek közzé sorolható. A meder változatos púpokkal, platókkal tarkított helyek jó haltartót rejtenek magában.
  A helykeresés és az etetés már a horgászatra szánt hétvége előtti héten megtörtént, ezzel is időt spórolva magamnak az előttem lévő horgászat idejére, hiszen a kint eltöltött időt már csak a horgászatra szerettem volna intenzíven fordítani...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.07.

  Szerbiai Örömpeca IB csalikkal - A Palici Trestiste tőzegtó

  Következő túrám helyszíne a Szerbiában található Palici Tresetiste tőzegtó volt 2015. július 20-24-ig. Egyik kedvenc vizem ez, mindig örömmel jövök ide horgászni immáron negyedik éve. A halőrök barátságosak, a szerb vendéglátás is példaértékű na de csapjunk is bele…
  A tó maga 7-8 hektáros vízfelülete 18 szektorra van bontva. Átlagmélysége 2-2,5m. Szektorokat bóják jelölik,amik nagyon jó haltartó helyek. Horgászatom során ismét velem tartott Öcsém is ( Kalugyer Krisztián) akivel szeretünk egymás között egy kis versenyt lebonyolítani ez a 4 napos túra alatt.
 • Tölgyesi Gergő  Élménybeszámolók 2015.11.29.

  Frontok idején

  Egy három napos horgásztúrára indultunk egy frontokkal övezett időszakban. A halak kapókedve elmaradt a várttól, de hála az Imperial Baits csaliainak így sem maradt el a siker.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.11.26.

  Imperial Baits - Bajszos frontok

  A tó a Hortobágyi Halgazdasági Zrt. tulajdonában áll. Közel 25 hektáros mely a Hortobágyi nemzeti Park területén helyezkedik el. Ez a vízterület vár a horgászokra, hogy teszteljék tudásukat és eltöltsék szabadidejüket, szabadságukat egy igazi érintetlen helyen...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.11.24.

  Imperial Baits - PontyShow 2015

  Immáron hetedik alkalommal került megrendezésre az ősz legnagyobb pontyos rendezvénye, a Pontyshow. Erre a pár napra összegyűlik a pontyhorgász társadalom apraja-nagyja. Neves gyártók és horgászok várják a kilátogatókat újdonságokkal, akciókkal, ajándékokkal, érdekes és hasznos bemutatókkal. Próbáltuk mi is a kiállítást színesebbé tenni egy kis bojli gyúrással és egyéb termékbemutatóval, illetve akváriumi kísérletekkel, nem utolsó sorban standunkon találkozhattatok Max Nollerttel, Bundik Zsolttal, Szabó Istvánnal (Pipsivel) és a teljes teszthorgász csapattal is.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.11.19.

  Bundik Zsolt - Lac Foret D' Orient

  A mostani írásomban azoknak szeretnék némi tanácsot adni, akik elég elhívatottnak érzik magukat, hogy meglátogassanak egy több ezer hektáros tavat és egy igazi extrém horgászatban legyen részük. Mielőtt belekezdenék a cikkembe, szeretném megjegyezni, hogy a nagy tavakon való horgászatra nem elég csak úgy felkészülni, mintha csak egy pár száz hektáros tóra mennénk horgászni. Ezekre a vizekre mentálisan és fizikailag is nagyon fel kell készülni. A körülmények zordak, szinte mindig fúj a szél, rengeteget esik az eső, a part kietlen és sár van mindenhol, nem beszélve a rengeteg hínárról és fákról...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.11.17.

  Imperial Baits - A Pireneusok árnyékában

  Már sok cikkemben leírtam, hogy sajnos a Magyarországon található tavak nem jelentenek kihívást nekem, mert elég kisméretűek, rengeteg ponty él bennük és a legtöbb még elég sekély is (4-6 méter mély). Sajnos ez miatt sokszor járok külföldre horgászni, ahol a nagy kiterjedésű kevés halállománnyal, rendelkező állami tavakat veszem célba...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Feeder 2015.11.10.

  ELŐKÉK VILÁGÁBAN - TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

  Ebben a cikkemben az előkékről fogok írni. Milyen elképzelések szerint választok előke típusok közül és azokat mikor alkalmazom.
  Mai szerelék típusok között elmélyülve, aki nem tudja mit keres, el is tud tévedni közöttük.
  Jobbnál jobb variációk (rigek) látnak napvilágot melyeket a gyártók előre elkészített formákban is elérhetővé tesznek számunkra.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.11.09.

  Ismerkedés az Imperial Baits-el...

  Több év pontyozás után idén lehetőségem adódott, hogy kicsit közelebbről is megismerjem egy régóta a kedvenceim közé tartozó cég termékeit, az Imperial Baits csalikat. Mivel általában egyszerre nem használok sokféle ízt, ami lehet, hogy badarság, de eddig szinte mindig sikerrel jártam, így elsőre az ELITE széria mellett tettem le a voksomat. Szeretek kísérletezni, ezért úgy döntöttem, hogy a gyári golyók mellé gyúrok egy házi készítésűt is, ami annyiban különbözött a megszokottól, hogy az ELITE aroma mellé egy minimális citromolajat is adtam, ami háttér ízként működött.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.11.04.

  Imperial Baits - Horgászat kitűnő társaságban

  A következő horgászatomat a 220 hektáros Merenyei-víztározóra terveztük Bencével és Danival, akikkel a 72 órás horgászatunkra a 300 kg-os összfogást tűztük ki célunknak. A 26-os álláshelyet foglaltuk le, amely a tó középső részén található. A mellettünk ülő horgászoknak az elmúlt négy napban négy halat sikerült kifogniuk hat bottal… Ettől egy kicsit megijedtünk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.11.03.

  Imperial Baits - Otthoni csali készítés

  Elérkezett a sokak által nem favorizált ősz, személyes kedvenc évszakunk. Ezzel egyetemben elkezdődött a nagyhalas időszak a hideg vízi horgászat.
  Ezt kompenzálva változtatnunk kell a végszerelékünk finomságán, a gondosan kiválasztott ízvilágú csali összetételén és az etetés formáján, mennyiségén...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.30.

  IMPERIAL BAITS - BÁNYATAVI KALANDOK

  Szeptember 18-20. között került megrendezésre az Imperal Baits nyílt nap a kiskunlacházi Napsugár 2 tavon!

  Személy szerint nekem ez volt az első bányatavi horgásztúrám, mely kellemes meglepetéseket szerzett.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.28.

  Imperial Baits - Őszi HorgászShow Beszámoló

  Október 23-25. között került megrendezésre az idei őszi horgászkiállítás és vásár. Az Imperial Baits Hungary a már jól megszokott standdal, és teljes termék palettával, illetve a 2015 újdonságokkal várta az érdeklődő horgászokat. A kilátogatóknak az újdonságokon kívül, akciókkal és különböző ajándékokkal próbáltunk kedveskedni a kiállítás ideje alatt.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.22.

  A törés vonalában

  nyári diákmunka végeztével izgatottan vártam már azt, hogy végre kiszabadulhassak a természetbe és a számomra legcsodálatosabb dolgot űzzem: a pontyhorgászatot. Fejben már készen álltam a túrára, de ahogy az időjárást böngésztem a számítógép előtt ülve, nem ígért sok jót. A meteorológusok előrejelzése szerint pont ezen a héten lesz az augusztusi hónap legmelegebb időszaka. Nekünk, horgászoknak nem a legkedvezőbb idő a pontyok megfogására. Így hát nincs más választásom, meg kell próbálnom alkalmazkodni az időjáráshoz.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.20.

  Ismerkedés az Imperial Baits-el…

  Több év pontyozás után idén lehetőségem adódott, hogy kicsit közelebbről is megismerjem egy régóta a kedvenceim közé tartozó cég termékeit, az Imperial Baits csalikat. Mivel általában egyszerre nem használok sokféle ízt, ami lehet, hogy badarság, de eddig szinte mindig sikerrel jártam, így elsőre az ELITE széria mellett tettem le a voksomat.
  Szeretek kísérletezni, ezért úgy döntöttem, hogy a gyári golyók mellé gyúrok egy házi készítésűt is...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.19.

  Tippek és trükkök a balatoni horgászathoz

  Több mint tíz éve horgászom a Balatonon, szeretnék adni nektek néhány tanácsot erre a könnyűnek semmiképpen sem mondható vízre. Ha valaki elindul egy túrára, általában az a célja, hogy minél több és minél szebb halakat fogjon. Ehhez a két szemponthoz szükségünk van két alapvető dologra:

  -Megfelelő hely
  -Megfelelő csali
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.16.

  Nyári kaland - Nyárnyitó az Imperial termékeivel

  Magam mögött hagyva az iskolát végre elkezdődhetett az a két hónap, ami rengeteg új kalandot, izgalmat rejt magában. Első túrámat édesapámmal kezdtük meg az egyik kedvenc vizemen, Búcson, ami a lakhelyünktől 23 km-re található. Maga a tó 15 hektáros, végét sűrű nádas övezi, ahol rengeteg természetes táplálék találtatik meg a halak számára.
  Július 10-én pénteken késő délután érkeztünk meg. Úgy éreztem, hogy ezen a pár napon a tó mélyebb részében majd eredményesebbek lehetünk. A bóját a horgászhelyünkkel szemben lévő túlsó parttól visszább, 15 méterrel helyeztem el.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.15.

  Bányatavon - Napsugár horgásztó

  Szeptember hónapban egy nyílt napot szerveztünk a csapattal a Napsugár horgásztóra. Minden szempontból nagy kihívásnak tűnt számomra, hiszen még soha nem horgásztam bányatóban, illetve a nyílt napokban sem volt még sok tapasztalatom. A horgászat előtt próbáltam némi ismeretet összeszedni a bányatavak jellemzőiről és a bánya tavi pontyhorgászatról. Elolvastam egy jó pár hasznosnak tűnő cikket és szakirodalmat...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.14.

  BUNDIK ZSOLT - Nem az, de jobb! Mégse a Cassienen…

  BUNDIK ZSOLT - Nem az, de jobb!
  Mégse a Cassienen...

  Az embert néha a vak véletlen, néha csak az ostoba reguláktól való menekülés, néha barátok tanácsa repíti a legjobb helyekre, ahol aztán olyan élményekben is része lehet, amilyenekben még azon a vízen sem, ahová eredetileg indulni készült…
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.10.08.

  A KÉK MÉLYSÉG titkai

  Mindenkinek mást jelent a pontyhorgászat – sokan minél többet és minél nagyobbakat szeretnének fogni, ezért legtöbbször olyan „agyontelepített” helyekre járnak, ahol ehhez adottak a feltételek. Egy szűkebb réteg pedig a természet közelségét, a kihívásokat és a nagy kiterjedésű, gyér halállománnyal rendelkező tavakat veszi célba. Ez utóbbi horgászoknál – magamat is közéjük sorolom – nem a pontyok mérete vagy a darabszáma a fontos, hanem hogy nehezen becserkészhető, szép, egészséges és különleges példányokat terelhessenek a merítőbe.
 • Kovács Gergő  Élménybeszámolók 2015.08.24.

  Tavaszi szezonkezdet Zalacsányban

  Feleslegesnek tartottuk a nagy mennyiségű etetést. A szerelék a lehető legegyszerűbb volt: 70cm leedcore, rajta egy elhagyós klipsz a végén pedig egy nagy karikás forgókapocs. A horog 6-os méretű egyszerű csomómentes kötéssel készült valamint egy horogbefordító és egy kicsi zsugorcső volt vágva a horog öbléhez.
 • Szalma Gábor  Élménybeszámolók 2015.08.24.

  Nyárnyitó az Imperial Baits termékeivel

  Magam mögött hagyva az iskolát végre elkezdődhetett az a két hónap, ami rengeteg új kalandot, izgalmat rejt magában. Első túrámat édesapámmal kezdtük meg az egyik kedvenc vizemen, Búcson, ami a lakhelyünktől 23 km-re található. Maga a tó 15 hektáros, végét sűrű nádas övezi, ahol rengeteg természetes táplálék találtatik meg a halak számára.
  Július 10-én pénteken késő délután érkeztünk meg. Úgy éreztem, hogy ezen a pár napon a tó mélyebb részében majd eredményesebbek lehetünk. A bóját a horgászhelyünkkel szemben lévő túlsó parttól visszább, 15 méterrel helyeztem el.
 • Kecskés Márton  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Mélység varázsa

  A horgászengedély megváltását, és egy kis információgyűjtést követően, gyorsan a csónakomba pakoltam és már indultam is a 10-es horgászhely irányába, ami egy félszigeten terült el! Mikor a partra léptem elmondhatatlanul jó érzés öntött el, hogy végre vízparton tölthetek el pár nyugodt napot, és remélhetőleg sikerül majd néhány nagyobb pontyot is szákba terelnem, de ezért tennem is kell valamit! Gyorsan kiszórtam a felszerelésemet a partra, felszereltem a halradart, elővettem a bójákat és már indultam is felderíteni a tökéletes horgászhelyeket! Mivel egy mélyvizű bányatavon vagyok, nagy segítségemre van egy halradar, amivel megkereshetem a töréseket, púpokat, víz alatti akadókat esetlegesen kagylópadokat, azokat a helyeket, amit a kedvenceink étteremként vagy autópályának használnak! Két bóját helyeztem el! Az egyiket egy 6.6 méteres törés aljában, mert gondolataim szerint a nagyobb példányok a törés aljára lehulló táplálékokat csipegetik.
 • Kalugyer Ádám  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Szerbiai örömpeca IB csalikkal

  övetkező túrám helyszíne a Szerbiában található Palic- i Tresetiste tőzegtó volt 2015. Július 20- tól 24.-ig. Egyik kedvenc vizem ez, mindig örömmel jövök ide horgászni immáron negyedik éve. A halőrök barátságosak, a szerb vendéglátás is példaértékű, na de csapjunk is bele…
  A tó maga 7-8 hektáros vízfelülete 18 szektorra van bontva. Átlagmélysége 2-2,5m. Szektorokat bóják jelölik, amik nagyon jó haltartó helyek. Horgászatom során ismét velem tartott Öcsém is ( Kalugyer Krisztián) akivel szeretünk egymás között egy kis versenyt lebonyolítani ez a 4 napos túra alatt.
  7- es hely került foglalásra, amit hat bottal „vallattunk” a parttól mintegy 60-70 méterre az akadó sor előtti részen.
 • Éles Attila  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Bojligyúrás alapfokon

  Be szeretném nektek mutatni az Imperial Baits Monster Paradise és a Monster Liver alap mixeiből készült bojlikat, és a készítés folyamatát mire kell oda figyelni, és egy pár jó tanácsot adni a készítéshez.
  Elsősorban szerezzük be a szükséges alapanyagokat (www.imperial-baits.hu). Egy igazán jó csali készítéséhez minél magasabb minőségű anyagokat használjunk, inkább legyen kevesebb de, minőségi terméket készítsünk. A kevesebb néha több!
 • Góbor Krisztián  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Sikerre hangolva

  Egy héttel ezelőtt az időjárás nem kedvezett a horgászatnak vörös riasztást harsogott a TV és a rádió is, így maradt a horgászmagazin olvasgatása. Miközben az újságot lapozgattam, olvasgattam egyre jobban fellángolt bennem a vágy: horgászni AKAROK! Barátnőm szájából gyorsan hangzott is a válasz: „hát akkor menjünk!” Augusztus elejére az időjósok a nyár 4. hőhullámáról beszéltek, ismét jön a 40°C. A horgászat szempontjából nem éppen a leg kedvezőbb ez az erős meleg front, de úgy voltam vele, hogy ha már a barátnőm is velem tart, akkor elmegyünk és kipihenjük a nyári „fáradalmakat”. Helyszínül a Fish Aréna horgásztavat választottuk. Gyorsan le is foglaltunk magunknak két napra egy állást. Csodálatos látvány! Kell ennél romantikusabb hely? 
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Kihívás ereje - avagy nagypontyokra lerombolt vízeken...

  Ősz van újra! Lassan beköszönt a hideg idő, a reggeli sűrű köd és a kihalt vízpartok. Minden évben kihívást jelent számomra ez az időszak. A vízpartok lassan kiürülnek és nyugalom lesz! Szeretem ezt az igazi nagyhalas szeszélyt!
  Az ősz beköszöntével egy olyan vízen kezdtem el horgászni ahol nem egyszerű a nagyponty horgászat a helyi szabályok miatt. Az éjszakai horgászat csak szombat éjjel engedélyezett, valamint a néhány öreg, rutinos bajszoson kívül sajnos elenyésző a halállomány.
  A sporttársakkal konzultálva nem sok jót hallottam…. 7 kilón felüli pontyból egész évben mindösszesen néhány darab került kifogásra! Titokban reménykedtem, hogy mint eddig minden évben újra sikerül elcsípnem néhány szebb pontyot ebből a vízből.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Május egy bányatavon

  Közel egy hónap telt el utolsó hosszabb túrám óta, munkahelyi elfoglaltságom miatt csak rövidebb, egy-két éjszakás horgászatokra volt időm különböző vizeken. Sok halat fogtam, de ezek a pecák nem elégítik ki pontyfogási igényeimet. Nagyon vártam már, hogy újra kedvenc bányatavamon, a Lőkösházi Kavicsbánya Tavon horgásszak.
  A túra előtt 1 héttel elkészítettem a horgászatra szánt bojlikat, ami ebben az esetben Elite-Banán bojli volt amit sok INP-vel és INL-el készítettem el 18,24,30 és 35 mm-es méretekben. Az aromákat ezúttal is kihagytam a bojliból, tapasztalataim alapján ha céltudatosan nagypontyokra horgászunk akkor az aromák kihagyása erősen indokolt. Emellett gyári Elite-Strawberry és Monster’s Paradise golyókat hoztam magammal.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Pontyvadászat Lökösházi kavicsbánya tavon

  Az előző beszámolóm helyszínén, a Lőkösházi Kavicsbányatavon töltöttem el újabb két rövidebb túrát. Már az első alkalommal magával ragadott a víz rejtélyessége, szeszélyessége, a halak ereje és természetesen az, hogy egy idős bányatóról beszélünk, így hatalmas méretű pontyokat rejthet. Nem titkolt szándékom, hogy elcsípjek néhányat a tó rejtett kincseiből, a nagytestű öreg pontyokból. Egy ilyen adottságú vízen ez nem egyszerű feladat, mindennek össze kell jönni. Megfelelő szerelék, csali, jó helyválasztás , szerencse, valamint a lehetőségeinkhez mérten minél több időt kell az adott vízen töltenünk. Meg kell küzdenünk a nagy mélységekkel, akadókkal, törésekkel és nem utolsósorban a rengeteg kagylóval, ami a pontyok elsőszámú tápláléka. Ezen a bányatavon a feltételek adottak, a többi már csak rajtunk horgászokon és némi szerencsén múlik.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Jeges pontyok egy rejtélyes bányatóból

  Az idei év első hosszabb túráját március közepére terveztem egy olyan bányatóra ahol minden adottság megvan ahhoz, hogy egy pontyhorgász álmai valóra váljanak!
  A víz közel 50 éves és nem hétköznapi tulajdonságokkal rendelkezik. Átlagmélysége 15 méter meredek törésekkel, akadókkal és kagylópadokkal. Korábban egy helyi egyesület kezelése alatt állt a bányató, de szerencsére három évvel ezelőtt új gazdákat kapott. A féltő, törődő kezek hamar megfordították a természet lerombolását és egy olyan csodálatos víz született újjá, ami kicsiny országunkban ritkaságszámba megy. A tulajdonosváltás óta nagyon kevés horgász fordult meg a tavon, így a halak zavartalanul élhettek és növekedhettek természetes közegükben.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Ismeretlen vizeken - 1.

  Az idei év a már jól megszokott ütemben indult el, szerencsére korán jött a tavasz és egy vérbeli pontyhorgász lévén jégolvadás után azonnal kedvenc szenvedélyemnek kezdtem hódolni…..a tavalyi év vége páratlan sikereket hozott, kapitális halakkal így először egy lakhelyemhez közeli bányatavon kezdtem meg az évet.
 • Imperial Baits  2015.07.21.

  „Pimpes” kukorica

  Idén júniusban egy olyan tó partjára ülhettem le barátommal, amit utoljára 15-20 évvel ezelőtt telepítettek utoljára és azóta nem is horgászott rajta senki. Nem volt sok információnk a vízről így saját magunkra kellet hagyatkoznunk. Amit biztosan tudtunk,hogy „amurozni”szeretnénk ebben a rekkenő hőségben. Mikor meg érkeztünk a tóra egyből a helykereséssel kezdtünk, nem voltak biztatóak az első jelek 1,5-1,7 m víz plusz 60-70 cm lágy iszap. Találtunk egy két kő kemény platót a nádfal előtt és ezeket etettük meg otthon elkészített főtt kukoricával amit utána Carptrack Amino Liquidben hagytunk pár órát pihenni.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.07.21.

  Bánya tavi bojlizás Imperial Baits csalival. - A pocakos töves.

  Horgászatom célpontja lakhelyemtől 25km- re található Nagykereki homokbánya. Szerencsére lehetőségem van itt horgászni és tesztelni az IB csalijait, hiszen jó ismerősöm a kitermelő így lehetőségek nyílnak ki számomra. A víz a 25 hektárjával nem éppen kicsi vizek közzé sorolható. A meder változatos púpokkal, platókkal tarkított helyek jó haltartót rejtenek magában.
  A helykeresés és az etetés már a horgászatra szánt hétvége előtti héten megtörtént, ezzel is időt spórolva magamnak az előttem lévő horgászat idejére, hiszen a kint eltöltött időt már csak a horgászatra szerettem volna intenzíven fordítani.
 • Matus Ferenc  Élménybeszámolók 2015.07.10.

  Álom szezonkezdés

  Az idei start április 05.-ére datálódott. Mihály barátommal pár nappal előtte elkezdtünk készülődni, előke készítések, tigris és a magvak megfőzése, szerkó átvizsgálása stb. Kellemes szombat délután 15:30 körül indultunk a közeli kavicsbánya tóra. Megérkezésünkkor, mint mindig, a horgászat előtt szertartás szerűen megálltunk a Tópart büfében egy „Isten hozott italra”. Egy kicsit hosszúra is nyúlt a sör fölötti beszélgetés, élveztük a tópart nyújtotta nyugalom felhőjében lefolytatott taktikai megbeszélést, ki, milyen csalit, milyen módon, hová gondol bejuttatni.
 • Pusztai Szabolcs  Élménybeszámolók 2015.07.05.

  Édes ízek

  Éjfél körül megérkezett az első ponty Norbinak, aminek egyből megörültünk. A csali egy szem 20mm-es Elit Strawberry volt. A továbbiakban még érkezett nekem egy szép nyurga testű tőponty ugyan erre a csalira de éjszaka fél 2 után már egy kapásunk sem volt ami talán a gyors éjjeli lehűlésnek volt köszönhető.
 • Imperial Baits - Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.07.05.

  A Pireneusok árnyékában

  Már sok cikkemben leírtam, hogy sajnos a Magyarországon található tavak nem jelentenek kihívást nekem, mert elég kis méretűek, rengeteg ponty él bennük és a legtöbb még elég sekély is (4-6 méter mély). Sajnos emiatt sokszor járok külföldre horgászni, ahol a nagy kiterjedésű kevés halállománnyal, rendelkező állami tavakat veszem célba. Ezt azért teszem, mert szeretek folyamatosan tanulni és képezni magamat a ponty horgászatban, ezért folyamatosan keresem a nehéz tavakat.
 • Imperial Baits Hungary  Versenyek 2015.06.16.

  A KIHÍVÁS HETE

  Eljött a várva várt II.Nemzetközi RSD Cup verseny kezdetének napja, amit ahogyan mi is másik 20 csapat is izgatottan várt, adódóan abból, hogy ez nem egy hétköznapi bojlis versenynek ígérkezett a vad vizével és a maga 57 km-es hosszával, amelyből 2,5 km állt a versenyzők számára elérhetővé a verseny ideje alatt. A helysorsolást gyorsan rövidre zárva társamnak sikerült a 21-es számot húznia, ami azt jelentette, hogy a helyünk az égiekre volt bízva, mert nekünk az marad, amit bent hagy a 20 csapat.
 • Pócsi Gábor  Élménybeszámolók 2015.04.30.

  Húsvéti örömpeca, avagy a saját bojli sikere!

  Elérkezett a várva várt húsvét, amely számomra már évek óta egyet jelent egy ünnepi horgászattal. Az idő szűke és a munkahelyi elfoglaltságok miatt az idén ez a túra mindössze 30 órát jelentett számomra, de álmomban sem gondoltam, hogy ennyire tartalmasan fog telni. Az időjárási körülmények nagyon kedvezőtlenek voltak a halfogáshoz. Front frontot követett, az állandó hideg, az orkán erejű szél folyamatosan hűtötte a vizet, minden órában más irányból fújt, néha esővel tarkítva. Mindezek mellé éjszaka fagy is párosult. A legtöbb ember ilyenkor ki se menne a vízpartra, de én bíztam a jó minőségű csalimban, a helyesen megválasztott taktikámban és a kitartásomban, amit a halak meg is háláltak.
 • Max Nollert  Teszteltünk 2015.03.31.

  Aminek tényleg benne kell lenni

  A bojliknak a fogósságuk érdekében gömbölyűnek, színesnek és erős illatúnak kell lenni - ez volt hajdan az elfogadott és népszerű elv a pontyhorgászok körében. De amióta az utóbbi évtizedek során számos tanulmány feltárta, hogy valójában mi teszi hatékonnyá a bojlit, ez a felfogás megváltozott. Ezzel együtt úgy tűnik, hogy még manapság is van több gyártó, akik figyelmen kívül hagyják a tudományosan megalapozott fordulatot. Továbbra is készítik a színes és szagos golyókat, nem törődve azzal, hogy nem maguknak, vagy gyerekeknek szánják azokat, hanem pontyoknak, táplálék gyanánt.
 • Claudia Darga - Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.03.01.

  10 TIPP, Hogyan csábítsuk a partra a csajokat

  A pontyhorgászat manapság meglehetősen a pasik által dominált világ, melyben a nők csak kis szerepet játszanak, bár egyre többen és többen vagyunk. A horgászcsajok - legalábbis akikkel én találkoztam - többsége nem magában, hanem a párjával tölti el az időt a vízparton és az én esetemben sincs ez másként.

  Négy éve még csak annyit tudtam a pontyozásról, amit a tévében lehetett látni, és halat is mindössze tányéron láttam. Aztán amikor találkoztam a barátommal, lehetőségem volt közelről megtapasztalni, mi is az a modern pontyhorgászat...
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.02.28.

  Október Fehérvárcsurgón

  Horgászataim során mindig próbálok új vizeket felfedezni és kihívásokat keresni magamnak, de van egy tó ahová nagyon szívesen visszajárok egy-egy horgásztúrára. Ennek több oka is van, mivel a lakóhelyemtől 20 km-re található, Magyarországi viszonylatban a nagyobb tavak közé sorolható és vannak vad regényes részei, ahol az ember nyugodtan tud horgászni, nem utolsó sorban pedig nagyon jó hal állománnyal rendelkezik. Sajnos ez egy kicsit zavar, mert normál körülmények között viszonylag egyszerű halat fogni és nincs nagy kihívás a tavon való horgászatban, ezért próbálok olyan időjárási körülményt vagy extrém víz állást választani a horgásztúrámhoz, ami nehezíti a horgászatot a vízen.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.02.25.

  Szilveszter az Ebro folyón

  A karácsonyi ünnepeket én személy szerint mindig nagyon várom, aminek két oka is van. Az egyik maga az ünnep a másik pedig, hogy ismét horgászhatok és megejthetem az év utolsó és egyben a következő év első horgásztúráját valamelyik külföldi vízen, ami nem fagy be. A tavalyi évben az Ebro folyóra esett a választásom ahová 2006 óta mindig szívesen ellátogatok, persze csak télen, mert akkor az igazi kihívás a folyón való horgászat. Köztudott, hogy az Ebro bővelkedik harcsákban és pontyokban, de a téli időszakban itt is nagyon nehéz halat fogni, ezért ilyenkor alig találkozni horgásszal. Eleinte Mequinenzába jártam horgászni, ami egy gyönyörű csak nagyon frekventált hely, ezért mostanában a folyó felsőbb szakaszait részesítem előnyben, ahol nincsenek gátak és igazi extrém horgászatban lehet részem.
 • Imperial Baits  Bojlis 2015.02.09.

  Pimp my Baits!

  Kedves Pontyhorgászok!
  Az Imperial Baits széles palettán kínálja a Carptrack termékcsalád attraktorait és adalékait, amelyek minden szituációban a maximumot nyújtják a pontyhorgászoknak.
  Ezzel a kis kiadvánnyal segíteni szeretnénk Önöknek termékeink helyes és ésszerű alkalmazásában, hogy a horgászat az első percétől kezdve, akár előetetés nélkül is kimagasló eredményeket érhessenek el! Ezen taktikákat egész Európában sikeres teszthorgászaink ajánlásával gyűjtöttük össze.

  Sok sikert kíván az Imperial Baits a vízparton és örülünk, hogy megoszthatjuk Önökkel az évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalatainkat.
 • Imperial Baits  Egyéb 2015.02.03.

  Fotópályázat 2015 - Pontyvilág - Imperial Baits

  Továbbra is járjon nyitott szemmel – és persze beélesített fényképezőgéppel – a vízparton, rovatunkhoz várjuk a pontyhorgászatot körülvevő, a természet és a vízparti élet szépségeit bemutató fotókat.

  Fotózzon vöröslő égboltú naplementét, ködös pirkadatot, párás napfelkeltét, de lencsevégre kaphat vízimadarakat, hüllőket, vagy akár burványló pontyokat. A lényeg, hogy a kép hangulata visszaadja a pontyhorgászat varázsát, a vízi és vízparti élet páratlan gyönyörűségét.
 • Hamar Sándor  Bojlis 2015.01.30.

  Imperial Baits Carp Cup Series 2015

  IMPERIAL BAITS CARP CUP SERIES Két klasszikus behordásos versenyt és egy különleges versenyt rendezünk. Hogy miben rejlik az egyediség?
 • Imperial Baits  Bojlis 2015.01.19.

  Mix adalékok

  A Carptrack attraktorokat használhatjuk bojlikészítésnél a mixünkhöz keverve, vagy a gyári bojliaink csalogató hatását még vonzóbbá tehetjük ezek használatával. Eredményességük főleg erősen horgászott vizeken, valamint kapástalan időben mutatkozik, ahol hihetetlen étvágyra ingerlik a pontyokat.
  Használhatjuk őket pelletekhez, magmixekhez vagy stick mixekhez keverve is. Használata egyszerű, locsolja meg a kívánt csaliját Carptrack Likviddel, vagy az inL Likviddel, majd rázza össze, ezt követően öntsön rá Carptrack Powdert, vagy inP Powdert.
  Felkészültségünket a nagy pontyok jutalmazni fogják!
 • Imperial Baits - Szabó Gábor  Bojlis 2015.01.19.

  Cold Water, csak hideg vízre?

  A mostani cikkem helyszínéül a Fish Aréna horgásztó szolgált, ahol a 2014es esztendőben két túrát is sikerült kiviteleznem. Először augusztus hónapunk legutolsó hetében, majd ezt követően az októberi hosszúhétvégén tettem próbára magamat és érdekes módon, mind a kétszer sikerült ugyanabba a „hibába” belecsúsznom a helyfoglalást illetően, az előre nem látható időjárási körülmények miatt. A vízről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy közkedveltségének hatására egész évben nagy nyomás alatt áll, aminek köszönhetően az igazán nagytestű példányok rendkívül óvatossá váltak az évek során, és mostanra már csak nehezen adja ki a tó a legszebb kincseit. A tóban találhatóak mesterséges akadók, tereptárgyak, megmaradt nádcsomók, melyek közelségét érdemes keresni, mivel azok környékén lehet a legnagyobb eséllyel horogvégre csalnunk a tó lakóit.
 • Imperial Baits Hungary  Bojlis 2015.01.15.

  Imperial Baits Carptrack mixek

  Max Nollert és csapata által kifejlesztett Imperial Bojlimixek teljes körűek és természetesek. A vonzóerő és a táplálék szempontjából valóságos forradalmi újításnak számít. Ezek a keverékek az ultimatív csali keresésére használt beható tanulmányok eredménye. Első osztályú lisztekből állnak, a mixek garantálják a kerek és erős bojlikat (Lactalbumin, Eggalbumin), valamint a legmagasabb fogósságot. Rengeteg európai pontyhorgász esküszik az Imperial formula szerint előállított mixekre, bojlikra és adalékokra.
 • Imperial Baits  Bojlis 2015.01.14.

  IMPERIAL BAITS Amino Complex folyadék és Amino Complex por

  A sikerért készült, a legkiválóbb nedves és száraz Imperial Baits összetevőkből, maga az IB erő-komplexuma. A folyékony és por összetevők együttes alkalmazásával olyan extra vonzerőt adhatunk a csalinak, mellyel a legnehezebb szituációkban is eredményesek lehetünk, legyen az étvágytalanságot okozó fronthatás, vagy ha a halak a pontatlan etetés miatt máshol tartózkodnak. Néha a sok horgász okozta táplálékbőség zavarhatja meg az eredményes horgászatot. Az Amino Komplex sikere a vízben oldódás hatékonyságában rejlik, melyek gyorsan hatnak a pontyok ízlelő receptoraira és táplálkozási reakciót eredményez.
 • Xfish.hu  Versenyek 2015.01.13.

  Imperial Baits Carp Cup Series 2015 - Vadkan tavi bojlis verseny

  2015-ben visszatér a bojlis versenyek szervezésének világába a megújult Imperial Baits Magyarországi csapata. Versenyenként 1.000.000 forintos összdíjazás mellett. A versenyek között megtalálható a dobálós és a behordásos verseny is, választási lehetőséget biztosítva a horgászok igényeinek, elvárásainak. Várunk minden kedves érdeklődőt a 2015-ös Imperial Baits Carp Cup Series versenyeinken! Az idei versenyeknek a nagy múltú Nagybivalyos horgásztó Várpalotán biztosítja az első helyszínt áprilisban. A második megmérettetés júniusban a fantasztikus környezetben megbúvó cserhátsurányi Vadkan tó ad otthont egy partról dobálós küzdelemhez. Július elején pedig a legendás Palotási víztározó óriásai adhatnak méltó ellenfeleket egy feledhetetlen kihíváshoz. Mindhárom helyszínen a tó adottságainak megfelelő súlykorlátozást alkalmazunk, hiszen az Imperial Baits termékek egész szellemisége a nagy halak megfogására épül. Jelentkezz még ma!
  Imperial Baits Hungary
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.01.13.

  Ahol a hideg az úr…

  Egy késő decemberi rövid túrám történéseit szeretném most veletek megosztani. A helyszín most egy 15 ha területű bányató Pest megyében, ahol a víz mélység markánsan 1.7m és 7.7m között váltakozik a kotrási munkálatoknak köszönhetően. Az időjárás sem volt kellemesnek mondható, a viharos északi szél, nappal 3 fokkal párosult, ami éjjel -8 fokra hűlt le a még erősebb széllökéseknek köszönhetően ezt jóval kellemetlenebbnek éreztem. Az első nagy kérdés, mint mindig, a hely megválasztása volt. Tavaly decemberben találtam néhány ígéretes törést, ám akkor nem jártam sikerrel. Úgy döntöttem, megfelelő kihívás lehet, ha ugyanezeket a helyeket teszem most is próbára. Az előző évhez képest az általam használt csalik is változtak, s most remek alkalomnak bizonyult, hogy az Imperial Baits bojlik megmutassák igazi erejüket és fogósságukat.
 • Imperial Baits  Versenyek 2015.01.12.

  Imperial Baits Carp Cup Series 2015 bojlis versenyek- Nagybivalyos tavi bojlis verseny

  2015-ben visszatér a bojlis versenyek szervezésének világába a megújult Imperial Baits Magyarországi csapata. Versenyenként 1.000.000 forintos összdíjazás mellett. A versenyek között megtalálható a dobálós és a behordásos verseny is, választási lehetőséget biztosítva a horgászok igényeinek, elvárásainak. Várunk minden kedves érdeklődőt a 2015-ös Imperial Baits Carp Cup Series versenyeinken! Az idei versenyeknek a nagy múltú Nagybivalyos horgásztó Várpalotán biztosítja az első helyszínt áprilisban. A második megmérettetés júniusban a fantasztikus környezetben megbúvó cserhátsurányi Vadkan tó ad otthont egy partról dobálós küzdelemhez. Július elején pedig a legendás Palotási víztározó óriásai adhatnak méltó ellenfeleket egy feledhetetlen kihíváshoz. Mindhárom helyszínen a tó adottságainak megfelelő súlykorlátozást alkalmazunk, hiszen az Imperial Baits termékek egész szellemisége a nagy halak megfogására épül. Jelentkezz még ma!
  Imperial Baits Hungary
 • Imperial Baits  Bojlis 2015.01.12.

  Hideg vízi praktikák

  Ősz vége felé közeledve, ahogy vizeink hőmérséklete lecsökken, és lassan eléri a 10 Celsius fokot úgy a pontyok étvágya is jelentősen lecsökken, míg az emésztési ideje a többszörösére növekszik. 20 Celsius fok vízhőmérsékleten a felvett táplálékot a bélrendszerében élő baktériumok segítségével 3-4 óra leforgása alatt hasznosítja, míg 8 Celsius fokos vízhőmérsékleten ez a folyamat 24-30 óra hosszat is eltarthat, 2 fokos vízben pedig akár 4 egész napig. Mivel a pontynak nincsen gyomra, a táplálék felbontása a bélben történik baktériumokkal, aminosavakkal, fehérjékkel, vitaminokkal, amelyek a gyomorsavat helyettesítik.
 • Imperial Baits  Bojlis 2014.12.23.

  Imperial Baits - Minőségi Carptrack bojlik

  A pontyok mindent elfogyasztanak, de vannak olyan táplálékok, amelyek előnyt élveznek az étrendjükben. Ahhoz, hogy ezt megtudjuk és rájöjjünk nem elég pár óra, nap vagy hét. Minél hosszabb ideig végezzük ezeket a megfigyeléseket, annál pontosabban tudjuk. Hosszú távú kutatások, több hónapot követően adnak csak értékelhető és biztosan használható információkat. A termék fejlesztéseink éveken keresztül folynak a vízben és a parton egyaránt. Cégünk tapasztalt, jól ismert és sikeres pontyhorgászokkal dolgozik, nekik köszönetően alkottuk meg és fejlesztjük a Carptrack bojlicsaládunkat. Carptrack bojlicsaládunk kiemelkedően
  hatásos és figyelemfelkeltő táplálék a halak számára, mely kiegyensúlyozott összetételű és egészséges táplálékot kínál számukra.
 • Max Nollert  Élménybeszámolók 2014.12.10.

  A fogós kérdés - Mi a fontosabb a hely vagy a csali?

  A pontyhorgászat során olyan sok „fogós” kérdés merül fel, hogy az összes megválaszolására egy pontyhorgász teljes élete sem elegendő. Ennek ellenére persze, több eséllyel állhatunk neki a pontyozásnak kellő tapasztalatok birtokában, mint tennénk azt azok híján.
  A címbeli kérdésre – elegendő rutinnal a hátunk mögött – igen egyszerű a válasz. Természetesen a hely! De ehhez rögtön hozzá kell azt is tenni: a lehető legteljesebb sikerhez az szükséges, hogy a megfelelő helyen kínáljuk fel a megfelelő csalit. A 22 évnyi pontyozás során összegyűjtött tapasztalat mondatja ezt velem, és egy frissebb élményemmel is alá tudom támasztani ezt az egyszerű és alapvető kijelentést.
 • Hamar Sándor  Élménybeszámolók 2014.11.11.

  Ködös November

  Ha más eredményeket akarsz elérni, merj változtatni! A tapasztalatszerzés többé tesz másoknál.
 • Luka Blazic - Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.10.26.

  Nyáriszünet Dél-Franciaországban

  Tavaly télen barátommal Joseph-el megterveztünk egy francia túrát szeptember első felére. Sokáig kérdéses volt a megvalósítása, de végül is minden összejött.
  A felkészülés kissé hektikus volt, mivel minden napomat a munkámmal töltöttem. Nagyon kevés idő alatt kellett a felszerelést és a csalikat előkészítenem. Legörgettem közel 50 kilogramm Carptrack Monster-Liver alapmixből készült bojlit, melyet Elite aromával, Black Pepper (Fekete bors) esszenciális olajjal tetten vonzóbbá. Tigrismogyoróból 20 kilót főztem az indulás előtti órákban. Még vasárnapra is maradt némi munkám, ennek ellenére már majdnem mindent összepakoltam mire Joseph megérkezett.
 • Imperial Baits Team: Szabó Gábor  Élménybeszámolók 2014.10.26.

  Átfogó tapasztalatok Izsákról

  Többen is felkerestek, és tanácsot kértek tőlem az izsáki horgásztóval kapcsolatban, mit, mivel, hogyan csinálok, mert többszöri próbálkozásuk ellenére sem tudták elérni a kívánt eredményt. Az érdeklődésen és a kérdéseken felbuzdulva jutottam arra az elhatározásra, hogy összefoglaljam az eddigi Izsákon gyűjtött tapasztalataimat, és azokat a kérdésekre hangolva, pontokba szedve részletezzem.
 • Hamar Sándor  Élménybeszámolók 2014.10.08.

  Cserhátsurány az Imperial Baits-el

  Olyan horgászvizet választottam,ahol nem az Imperial Baits bojlikkal horgásznak sporttársaim. Jól ismerem a halállományt, amely páratlan egyensúlyban van a tó biztosította természetes táplálékkal. Így a halak megőrizhették természetes szokásaikat és mindig kihívást jelent számomra, hogy a megfelelő csalival elcsábítsam a kagylótelepek és rákok, csigák terített aztalától uszonyos barátainkat.
 • Xfish.hu  Bojlis 2014.10.04.

  Imperial Baits Carptrack Monsters Paradise bojli, mixek és adalékaik

  A cég egyik legsikeresebb termékéből a Carptrack Monster mix alapból, májas jellegű Carptrack Powder, NHDC, 5% magyar paprika, 5% a Haith‘s által gyártott spanyol csípős paprika, 2% ázsiai fokhagyma por hozzáadásával készült ez a különleges ízvilágú bojli. Tartalmaz még kilónként 7ml Carptrack Bloodworm aromát és 1ml fokhagyma esszenciális olajat. Ezen összetevőkből együttesen képződik az a bombasztikus hatás, ami azonnal aktiválódik és hosszan tartó csalogató hatást biztosít.
 • Hamar Sándor  Bojlis 2014.09.29.

  ib a hideg vízben

  Nem sok mesterséges tó rendelkezik a természetes horgászvizek adottságaival, igen következetes és tudatos halgazdálkodási munka áll a hátterében, amivel a törékeny egyensúly fenntartható.
 • Czidor Gábor  Élménybeszámolók 2014.09.23.

  első cikkem

  Viharok árnyékaiban!
  Egy kellemes vasárnap délután érkeztem feleségemmel a Tokaji Kovács tóra, ahol sikerült a múlt héten saját rekordomat megdönteni egy 16.50 tő ponty személyében!36 órát fogunk eltölteni,remélve hogy sikerül pár szép pontyot horogra csalni,és talán újabb rekordot dönteni !
  A hosszas kipakolást követően már a vizet figyeltem mi lenne a legjobb hely a horgászat során!
 • Imperial Baits  Egyéb 2014.09.08.

  Imperial Baits bojli receptek

  Szeretnél eredeti IB Carptrack bojlit készíteni? Szeretnéd tudni, hogy a gyári bojlikat, hogyan tudod reprodukálni otthon vagy akár a gyári alapot tovább tunningolni?

  Az alábbi lista alapján könnyen össze tudod állítani és elkészíteni a boljikat. Minden száraz összetevőt tartalmaznak a mixek ( teljesítmény porok, fehérje koncentrátum, inP, stb..., nem kell külön kiegészíteni. A mixek megfelelő mennyiségű egg- és laktalbumint is tartalmaznak.
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.08.28.

  Tükörpontyok hete!

  Június első hetét ismét a bánya tavi horgászatnak szenteltük. A hónap első szombatján érkeztünk meg az általunk kedvelt közel 35 hektáros vízre, ahol ismét az 1-es horgászhelyet szemeltük ki az egy hetes túrára.
  Véleményünk szerint a tó Magyarország egyik legszebb és legtisztább vizű bányatava, igaz a vízben lévő sok akadó és víz alatti rejtett bokor miatt igazán nehéz pályának számít, ahol a csónak és a halradar használata elkerülhetetlen. A vízmélység és meder nagyon változatos képet mutat, így az alapos radarozás nélkül aligha érhető el siker az ide látogató horgász számára, nem beszélve a sokszor nagy távolságokra (350-400 méter) történő behúzásról, ami sokszor az időjárás viszontagságait figyelembe véve nem kíméli sem a felszerelést sem a horgászt.
 • Hamar Sándor  Bojlis 2014.08.28.

  Ősszel nagy pontyokra az Imperial termékekkel

  Minőség mindenek felett. Amikor döntenünk kell, hogyan fogjunk nagy pontyot!
 • Imperial Baits Hungary  Teszteltünk 2014.08.24.

  IBoat 160 - a csomagtartó csónak

  Az eredeti - Max Nollert által!
  Az innovatív iBoat 160 - az eredeti változat Max Nollert műhelyéből! Kizárólag nálunk kapható!

  ÚJ:
  Mostantól minden Iboat 160-as csónakot keresztfával szállítjuk.

  A kiállítások alkalmával is nagyon sok érdeklődőt hozott ez a szenzációsan kompakt csónak. Ez az, ami eddig hiányzott a garázsodból vagy a horgászállásodról. Itt nem a méret a lényeg! Ez a kis csónak rendkívüli stabilitással bír. Valóban elnyűhetetlen anyagból készült, igazi német precíziós gyártási folyamat során! Miért ezt ajánljuk Neked? Mert valóban „kíméletlen” használat mellett is a legjobb társad lesz, aki soha nem hagy cserben.
 • Hamar Sándor  Bojlis 2014.08.14.

  Max Nollert - Imperial Baits

  Max Nollert az Imperial Baits tulajdonosa és megálmodója osztott meg néhány gondolatot a német Karpfen magazin főszerkesztőjével. (Idézet!)
 • Hamar Sándor  Bojlis 2014.08.04.

  Az előke hossza

  Mindenkinek okozott már fejtörést, hogy miért nem akad meg a füstölő kapás, mi a baj az előlével...
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.07.29.

  VÁLTOZTASSUNK VAGY NE !?

  Egy nagyon melegnek mondható júliusi napon érkeztem kedvenc bánya tavamra a Napsugár 2
  horgásztóra, ahol 48 óra állt rendelkezésemre a halak horogra csalogatására. Egy viszonylag gyors, de annál fárasztóbb kipakolást követően már a vizet pásztáztam, remélve, hogy szememmel hátha látok valami jelet, ami segítségül lehet a helykeresésben.
  Az időjárást figyelembe véve helyeztem el mindkét bójám, a nappali forróságnak a kis vizet részesítettem előnyben míg az éjszakára az előttem lévő terület mélyebb pontját tartottam jó választásnak. Az alapos "bebójázást" követően megkezdtem a szerelékeim behordását elsőként a „kis” víz irányába, melyen az édes ízeket részesítettem előnyben, ami állt: 1*20mm Uncle bait+1*20mm Birdfood Banana pop up-ból a 4-es méretű fox ssc horgomon.
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.07.28.

  Banános Joe története

  Palotáson nem jellemző az édes, gyümölcsös csalik használata. A horgászok általában pellettet, büdös, vagy fűszeres csalikat használnak. Őszintén megmondva rám sem volt ez jellemző egészen 2014 májusáig, amikor elhatároztam, ha törik, ha szakad egy hétvégét rászánok a gyümölcsös bojlival való horgászatra.
 • Varga Gyula  Bojlis 2014.07.21.

  Egy meleg nyári nap Csőváron

  Hétvégi horgászatom, Csőváron!
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.06.24.

  A pokolból a mennyországba

  Vannak olyan horgászok és én is közéjük tartozok, akik kitűznek maguknak egy célt és azt próbálják teljesíteni. Az én célom, hogy minél nagyobb és „nehezebb vizeken próbáljak meg eredményt elérni. Idén április végén úgy érzem, hogy egy ilyen célt sikerült teljesítenem és egy újabb mérföldkőhöz jutottam el a horgász pályafutásom alatt. Ez a célkitűzésem pedig az volt, hogy Franciaország legnagyobb és az egyik legnehezebb taván a Lac Du Der Chantecoq tározón sikerüljön egy pontyot kifognom. A tervem megvalósítása érdekében tavaly októberben már ellátogattam erre a hatalmas vízre, de sajnos az időjárási körülmények és a rossz helyválasztás miatt csak egy harcsát sikerült kifognom. Igaz, két pontyot is megakasztottam, de a vízben rejtőzködő akadók, a rengeteg hínár és a nagy hullámzás miatt mindegyiket elvesztettem.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.06.17.

  Visszatérés a Fish Arénára

  Ahogy a legutóbbi, áprilisi horgászatunkkor eldöntöttük, ismét visszatértünk a Fish Aréna horgásztóra Tamás barátommal. Pünkösdi, napsütötte pecánkon a nyolcas és kilences állás volt a miénk.
  Mindketten a saját kis favorit bojliainkat hoztuk magunkkal az Imperial Baits-től: csakis a gyári zacskós termékeket, amit más horgász is egyszerűen, készen meg tud vásárolni. A következő itt tartandó versenyen engedélyezett lesz a mag használata is, én ezért előre elkészített tigrismogyoróval is készültem, ami az Imperial Baits Elit Strawberry dipjével bolondítottam meg.
 • Molnár Attila  Élménybeszámolók 2014.06.05.

  Májusi bánya tavi kaland az Imperial Baits csapatával!

  A balatoni bojlis verseny fáradalmait kipihenve és hódolva a bánya tavi bojlis szenvedélyünknek érkeztünk meg május első szombatján egy hétre, Magyarország egyik legszebb, legjobb halállományával rendelkező, de talán legnehezebb tavára Heves megyébe. Az előkészületek jól sikerültek, a csalinkba vetett hit, azok állaga, íz világa és fogóssága minden okot megadott a bizakodásra.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.06.05.

  Balaton először...

  Az Imperial Baits termékek magyarországi története jelentős fordulatot vett 2013 év végén 2014 év elején. A kizárólagos hazai forgalmazó személyében jelentős változás következett be és ez a fordulat a „teszthorgászokat” is utolérte. Igaz ezeket az eseményeket egy másik írás már taglalta és szerintem a közeljövőben még számos fogja is, ezért ebben a cikkben koncentráljunk a jelen történéseire és nézzünk egy kicsit a jövőbe. A magyarországi Imperial-os csapat körül lezajlott változásoknak és reményeink szerint a 2013. évben született eredményeinknek köszönhetően kaptuk a felkérést az új forgalmazótól, hogy csatlakozzunk az új Imperial Baits csapathoz. Ennek a kihívásnak volt az első állomása a 2. Nemzetközi Balatoni Bojlis horgászverseny, melyen a csapat az Xfish Imperial Baits néven indult.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.06.02.

  Visszatérés az Alpokba

  Tavaly tavasszal voltam egy gyönyörű Alpesi tavon horgászni, ahol elég szép eredményeket értem el és már a horgásztúra végén megfogadtam, hogy késő ősszel visszatérek. Az elhatározást tett követte és November elején ismét e gyönyörű tó partján álltam, ami az Alpok lábánál terül el varázslatos környezetben. Mivel késő őszt írtunk a falevelek már sárgultak és elkezdek hullani, az Alpok pedig teljesen hóborította volt, így maga a tó és a környezete talán még szebb volt, mint tavasszal. Nagyon szeretek magasan fekvő tavakon horgászni, mert az ilyen tavaknál a környezet egyedülálló és nehezen lehet betelni a táj szépségével. Éjszaka érkeztem a tóhoz, ahol -4 fok fogadott, de a
 • Illés Gábor  Élménybeszámolók 2014.06.01.

  Nagyrédei látogatás

  Rövid látogatás a Nagyrédei horgásztavon!
 • Atesz Attila Koczka  Itt jártam 2014.05.19.

  Egy igazi vadvíz

  Egy rövid leírásban ismertetném egy 48 órás túrámat.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.04.23.

  Első közös túránk a Fish Aréna Horgásztavon

  Az a nap is eljött, amit barátommal és egyben csapattársammal, Nyeste Tamással terveztünk már régóta. A Fish Aréna Horgásztóra mentünk, amely Kecskeméttől 15 kilométerre, Lajosmizsén található. Mindkettőnknek volt már tapasztalata a tóval kapcsolatban, de most együtt indultunk neki a halállomány felfedezésének.
  A hetes és nyolcas állást egy áprilisi pénteken, a déli órákban foglaltuk el. A terepszemle és a taktikai megbeszélés után (ki merre húzzon, és melyik csalit használja majd) elkezdtük összeállítani a felszerelést. Az én választásom az Imperial Baits Monsters Paradise gyári bojli volt.
 • Gódor László  2014.04.20.

  Alaszkai kiskaland

  Sziasztok! Alaszka horgásztónál jártam a hétvégén, kislányommal , Illés Gábor csapattársammal és az ő családjával!
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.04.08.

  Áprilisi hétvége a Palotási víztározón.

  Április 4.-én kora délután rövid horgászatra érkeztem kedvenc vizemre, a Palotási víztározóra. Változékony, borult idő fogadott gyenge észak-keleti széllel, a levegő hőmérséklete 17, a vízhőmérséklet 8 fokos volt. A szélirány miatt pont kapóra jött, hogy a gáti álláson épp tábort bontott egy szlovák horgász, így hát nem tolakodóan, hanem messziről figyelve kivártam és mikor már az autójában ült csak akkor foglaltam el leendő horgászhelyemet. A gyors kipakolás után már állítottam is össze a felszereléseket, hogy minél előbb a vízben legyenek a végszerelékek. Az egyik készséget 25mm-es Amino pellettel és egy fél szem V-pops lebegő bojlival csaliztam, a másikra 3/4 szem 24mm-es Monster
 • Bundik Zsolt - Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.31.

  Horgásztúra az ismeretlenbe 2. rész /Extrém horgásztúra a Lac Du Der Chantecoq tavon/

  Az első részt ott fejeztem be, hogy ami ezután következett a hátam közepére sem kívántam. Most kifejtem bővebben. Tehát elindultunk a leendő táborhelyünk felé a szakadó esőben. A csónakjaink rogyásig meg voltak pakolva a szükséges felszereléssel és csalikkal. Az út közel negyven percig tartott a nagy súly és a szembe szél miatt. A helyünkhöz közeledve az eső ugyan alább hagyott, de mikor kiléptem a partra és combig süllyedtem el a sárban ismét elhagyott a lelkesedésem, ezért visszaültem a csónakba, hogy megvárjam a barátomat, aki kicsit lemaradt tőlem. Közben azon gondolkodtam, hogy normálisak vagyunk-e, mert mikor megérkezett és ő is kilépett a csónakból, majd rám nézett, egyből láttam, hogy neki is ez járhat a fejében. Kínunkban nevettünk egy nagyot és ő a pálinkájáért nyúlt én pedig egy sörért és egy cigarettáért, hátha így lenyugszok egy kicsit.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  HARC AZ ELEMEKKEL

  Bár az időjárás nem igazán törődik a naptárral, de márciust írunk, és ez azt jelenti, hogy a tavasz már itt van a kertek alatt. Pár hét van már csak hátra és a hosszú téli horgászatmentes időszak után végre megkezdhetjük az első horgászatot.
  A franciaországi Szivárvány Tó lesz a 2013-as horgászszezon első állomása.
  Hosszas telefonbeszélgetések, taktikai egyeztetések, készülődés után elérkezett a nap, hogy megpakoljuk a furgonunkat és Baskay Bercike (Tyityke) társaságában nekiinduljunk a majd egy napos autóútnak.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  NEM MINDENNAPI ÉVADZÁRÓ

  Emlékszem, idén februárba egy vadászház ablakán kifelé bámulva arról ábrándoztam, hogy milyen jó lenne már egy meleg estén, a vízparton ücsörögni és várni a kapást. Akkor ez az élmény még nagyon távolnak tűnt. Most meg itt ülök a cuccaim között és október végét járja a naptár, és az idei év utolsó hosszabb horgászatára készülök. A helyszín számomra mindig új kihívásokat tartogató kedvenc bányatavam. A horgászhely is ugyan az, mint a nyári horgászat alkalmával csak annyi különbséggel, hogy a víz és a levegő hőmérséklete is jócskán alul marad az akkoritól.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  AZ OSSIACHER SEE KINCSEI

  Végre eljött szeptember 15.-e és ismét az Ausztriában voltam az Ossiacher tó partján. A júniusi túrám tapasztalataival felvértezve újra a tó legendás pontyai nyomába eredtem. Marcus Weber a vendéglátóm már jó ismerősként köszöntött de sajnos jó hírekkel nem tudott szolgálni mivel az időjárás inkább télies volt mint őszi. A tó tengerszint feletti magassága /680 méter/ a körülötte lévő hegyek és a nagy kiterjedése miatt /1080 hektár/ a hideg idő hamarabb beköszönt mint az alacsonyabban lévő tavaknál. A lehűlt víz miatt /8 celsius/ a halak elvándoroltak a tó mélyebb részeibe ahol a vízmélység 15-20 méter volt és ez által 2-3 fokkal melegebb is. A rossz híreknek nem örültem de ha már ekkora utat megtettem nem adom fel és megpróbálok halat fogni.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  A RÖVID HORGÁSZTÚRÁK ÉS ÚJ ÍZEK VARÁZSA

  Szeptember közepére terveztem egy külföldi horgásztúrát egy olyan tóra ahol nagyon sokat kell etetni a nagy kiterjedése miatt (1080 hektár). Ezért indulás előtt 8 héttel Tomival legyúrtunk előre 30 kg 26-30 mm-es bojlit a túrára, hogy legyen ideje elég keményre száradni. Monster-Liver, Elite és Tomi ajánlására összekevertük a Monsters Pardise és Fish bojlit 60/40 százalékban. A horgásztúráig még volt vissza négy hét ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom élesben az új kreálmányunkat.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  VISSZATÉRÉS AUSZTRIÁBA

  Augusztus hónapban vissza látogattam erre az osztrák bányatóra ahol tavasszal már szerencsét próbáltam. Az időjárás nem sok jóval kecsegtetett mivel egész hétre kánikulát jósoltak. Sebaj mivel bányatóra mentem ez még jó is lehet. A túrára 2 fajta bojlival készültem az Imperial Baits palettájáról, Monster-Liver illetve Elite bojli 16 - 18 mm-eseket és 4 mm-es Amino pelletet vittem magammal . A víz elég nagy nyomás alatt van és a halak nagyon óvatosak, ezért esett a választásom ezekre a kisebb méretű golyókra és pelletre.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  HORGÁSZTÚRA A FELHŐK KÖZÖTT

  únius második hetében egy ausztriai bányatóra akartunk ellátogatni Lőrinc Andris barátommal. Az időpont egyeztetésnél egy kis félreértés történt és sajnos az adott időpontra nem maradt hely mivel egy héttel hamarabb vártak minket. Andrissal gyorsan kellett döntenünk, hogy most mit csináljunk. Mivel szeptemberre már volt foglalásom egy hatalmas szintén osztrák tóra, Andrisnak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha megkérdeznénk nincs e véletlenül egy szabad stégünk. A gondolatokat tett követte és felhívtuk Marcus Webert a pontonok tulaját, hogy tud e biztosítani számunkra egy szabad helyet.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  A NAGY DÉVÉRKESZEG - DYLAN PORTE

  Nagyon fiatal voltam, amikor elkezdtem horgászni. A szabadidőm 95 %-át horgászattal töltöttem, mivel ez az én különösen fontos elfoglaltságom. Már 16 évesen elkezdtem dolgozni és az első fizetésemből tudtam magamnak venni egy horgászcsónakot, azért hogy végre megismerhessem a híres Lac du Der tavat.

  A vízfelület a tározó teljes feltöltésekor 4800 hektárt tesz ki – olyan mint egy tenger!
  Elkezdtem tehát leginkább ragadozóhalakra horgászni, de egy évvel később ez a fajta horgászat már nem annyira lelkesített… egy este, amikor a csónakomat felraktam az utánfutómra, két horgász szólított meg. Gyorsan beszélgetésbe elegyedtünk, sőt az egyik horgász már azon az estén meghívott egy aperitifre a horgászhelyére.
 • Kozma Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  BIG ONE 2

  Az ember életében vannak prioritások, kötelességek és ennek következtében csak a legkevesebbeknek adatik meg, hogy akkor mehessenek horgászni, amikor csak kedvük tartja. Ez alól én sem vagyok kivétel, így az év első horgászatának időpontja az eddigiektől eltérően jelentősen kitolódott, és csak májusban tudtam időt szakítani arra, hogy vízpartra kerüljek.
  Az ember természetesen örül annak, hogy nem értelmetlen a munkával eltöltött idő, és van értelme annak, hogy a pontyok helyett a piszkos anyagiakat üldözi, de eljön az idő, amikor azt kell mondani, hogy ennyi és ne tovább.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  A MÉLYSÉG TITKAI!

  Mikor az átlag mélyéggel rendelkező tavak vize nagyon felmelegszik, akkor jön el az idő a mélyvizű bányatavak vallatására. Idén először június közepén látogattam el egy heves megyei tóra, hogy üldözőbe vegyem a nagy mélységben élő „szörnyeit”. Előzetes információk semmi jót nem jósoltak, ugyanis az előttem horgászó csapatok nem sok kapást könyvelhettek. A meteorológia sem vigasztalt, nagyon változatos időt jósolt, ami vagy bejön, vagy nem.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  MÁJUSI PONTYOS KALAND

  A naptár május 13.-át mutat. Előző nap érkeztem meg egy osztrák túráról melyen nagyon elfáradtam és pihenni vágytam. Gondoltam csak fekszek és lazsálok egész nap. Bekapcsoltam a tévét ahol épp az időjárás jelentés ment. Arra lettem figyelmes, hogy a következő hétre drasztikus 10-15 fokos lehűlést és viharos szelet jósolt. Rögtön felforrt a vérem, fel alá sétáltam a lakásban, hogy most mi tévő legyek. Egyszerűen nem bírtam maggal mert tudtam, hogy a kedvenc vizemen ilyenkor indul meg a hal.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  GIGANTIKUS TŐPONTY 34,80KG - DYLAN PORTE

  2012. május 16-a, szerda van, és ismét a kedvenc vizemnél vagyok, az egyik legnagyobb európai tónál, ahol mi pontyozók horgászhatunk. Kereken 4800 hektár vízfelület!

  Gondolatban már az egész túrát alaposan megterveztem és egy kis lapos öblöt akartam célba venni, annak reményében, hogy rajtam kívül senki más nem lesz majd ezen a területen. Már másfél héttel ezelőtt jártam Maxszal a helyszínen, de egy zuhogó esőben folytatott hosszabb feltérképezési fázist követően végül is nem maradt túl sok időnk horgászni. A hely tuti fogást ígért, ebben teljesen biztosak voltunk!
 • Bundik Zsolt  Hírek 2014.03.27.

  AUSZTRIAI KALANDOZÁS

  Május első hetében egy festői szépségű osztrák bányatóra látogattam. A víz nem volt ismeretlen számomra mert egy évvel ezelőtt már jártam itt. Ez a bányató egy 5 tóból álló sóderbánya egyik tava ,ahol a mai napig bányászat folyik. A víz nagy kihívás az idelátogató horgászok számára mert intenzíven horgásszák és a halak már nagyon óvatosak. Itt a legjobban működő bojlik a 16 - 18-as méretűek és büdös jellegűek. A tavon etetni szigorúan tilos, csak pva hálót lehet használni és maximum 4-5 szem bojlit a horog köré. Ezen a vízen a legfontosabb a jó hely kiválasztása, amelyet a legcélszerűbb tapogatórúddal elvégezni mivel a radar sokszor becsap a fenék összetételét illetően. A fenék nagyon változatos, a 6 métertől a 0,6-m-ig minden megtalálható
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  DESEDAI TÓREKORD TŐPONTY 23,80KG

  A mostani fogással nemcsak az idei rekordot, hanem az abszolút legnagyobb ponty rekordját is túlszárnyalta a szerencsés horgász - beszámoló, fényképek, video
  Kozma Tamás, az Imperial Baits Team és CARP'R'US teszthorgásza már régóta tervezte, hogy hosszabb időt tölt a Desedán horgászással, de az általa kedvelt módszer alkalmazására csak egy bő hónapja nyílt lehetőség. Így hosszas keresgélés, és alapos mérlegelés után az elsők között foglalta le a májusi túra időpontját és helyszínét.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  VISSZATEKINTŐ A 2011-ES ÉVRE - BUNDIK ZSOLT

  Elöljáróban el kell mondanom, hogy a tavalyi évem horgászati szempontból nagyon felemásra sikeredett. Voltak jó időszakok de több volt a kudarc. Viszont a kudarcok is jók valamire, többet gondolkodik az ember a vízparton, és sokat lehet tanulni, hogy hol mit rontott el. Szerintem a horgászatnak ez is velejárója. Ezért ebben a cikkben nem csak az élményeimet, hanem a kudarcaimat is leírom.
 • Kozma Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  VISSZATEKINTŐ A 2011-ES ÉVRE

  Ha megpróbálom áttekinteni a 2011-es évet, milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagított, többször kellene nekiülnöm és összeszednem a gondolataimat. Nem azért mert annyi helyen és annyi időn át horgásztam volna. Koránt sem. Inkább a hektikusság az, ami újra és újraértelmezteti velem az elmúlt szezont.
  Hogy milyen vizeken voltam és milyen halakat fogtam részletekbe menően nem taglalnám, hiszen azok az írások több fórumon is olvashatóak mind a mai napig. Mégis, a számadást tekintve egy szép nagy ívet képzelek magam elé mely mélyről indult, magasba szökött majd ismét meredeken tartott lefelé. Hiányérzet azonban nincs bennem.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  AZ EBRÓ VAD PONTYAI 2.RÉSZ

  Ott hagytam abba az első cikket, hogy a halak beindultak. Ami azt jelentette, hogy a második héten napi 2 – 3 kapásom volt már. Őszintén megmondom ez annak is köszönhető, hogy nem voltam lusta és reggel 9 órakor már bevittem a felszerelést.

  Megfigyeltem, hogy 8-10 óra között mindig volt halugrás az etetésem környékén de sajnos az első pár napban a behordás helyett a hálózsákom melegét választottam. Azt tudni kell, hogy itt a nap 2 órával később kel, mint Magyarországon, tehát kilenckor világosodott. Érdekes dolog, hogy reggel általában az 5,1 m-es vízből míg délután a 3,6 m-es mélységből volt kapás. Valószínű, hogy éjszaka visszahúzódtak a mélyebb részekre míg nappal kijöttek a kisebb vízbe mivel az jobban melegedett. Téli időszakba 1 fok különbség is rengeteget jelent. A csalikat folyamatosan próbálgattam egy süllyedő, egy lebegő, hóember és pasztázott bojli.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  SPANYOLORSZÁGI KIRÁNDULÁS

  Immáron ötödik éve, hogy a Január első két hetét az Ebro folyón töltöm. A hosszú télben ezek a túrák egy kis felüdülést jelentenek számomra. A horgásztúra előtt két héttel e-mailban elküldtem az útlevelemet a Spanyolországban élő ismerősömnek Krisztiánnak. Ő szokta intézni a licencet és az engedélyt. Idén január elsején indultunk a hosszú útra Turi József barátommal. Székesfehérvártól Quinto falu 2400 km-re található.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  ITT VAN AZ ŐSZ ITT VAN ÚJRA

  A tavaszi és nyár elejei nagyon sikeresnek mondható horgászatok után ismét visszatértem a Nagykállói Horgásztóra, bízva az újabb sikeres bevetésben.
  Elég későn értem a tó partjára, ezért a bójázás volt az első feladat, hogy még naplemente előtt mindegyik elfoglalja a helyét. Megkerestem a már jól ismert púpokat, töréseket és ezek mellett az akadók is szerepet kaptak.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  ANNO AMIKOR ELKEZDŐDÖTT

  Valamikor 2006 októberében kezdődött az egész. Egy születésnapi meghívásnak eleget téve érkeztem egy bányató partjára, hogy jó barátok társaságában eltöltsek egy hétvégét.
  Az első este a vártnak megfelelően sikerült. Buli, szórakozás hajnalig.
  Másnap mikor magamhoz tértem gondoltam járok egyet a tó körül, ha már itt vagyok. Teljesen feszített víztükör fogadott. Se egy ugrás, se egy fordulás, semmilyen halra utaló jel. Egy hangoskodó réce páron kívül nem láttam semmit. A házhoz visszaérve a többiek már szerelték a botjaikat, és már megtették tétjeiket, hogy ki fogja az első halat. Mivel én nem vittem magammal még egy „zsebpecát” sem, így nem vehettem részt a fogadásban.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  JÓKOR, JÓ CSALIVAL, JÓ HELYEN!

  A legutóbbi horgászatom után nagy reményekkel érkeztem a Nagykállói Horgásztó partjára. Annyi különbséggel, hogy most a múltkori horgászhelyemmel pontosan szemben vertem tábort. Ez az állás ez évben lett kialakítva, ezért egy teljesen új pálya feltérképezése várt rám.
  Első dolgom a csónak és a radar összeállítása volt. A LOWRANCE képe elég sok érdekességet mutatott. A meder kialakításán dolgozó gépek többször az iszapba süllyedtek és így kisebb-nagyobb árkok, gödrök maradtak utánuk. Ami nekem most nagyon jól jött. Négy ígéretes helyet jelöltem ki.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  EGY FANATIKUS NAGYPONTYVADÁSZ NAPLÓJÁBÓL II.RÉSZ

  A második hét eseményei.

  Csütörtöktől az időjárás megváltozott. A szél elcsendesedett a vihar tovább állt. Gyenge melegedés kezdődött, déli széllel ami ezen a tavon nem jó. A halak kapókedve is csökkent.
  A jobboldali Elittel csalizott boton a kapások teljesen abba maradtak. Csak a baloldali botom melyen Monster-Liver bojli volt pasztázva adott néhány kisebb pontyot 8-13kg közötti súlyban.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  HA HÚSVÉT, AKKOR PECA!

  Mint ahogy minden évben, nem volt ez máshogy idén sem, ha eljön a Húsvét ünnepe, akkor én elhúzok horgászni. Végre nem azzal kellett töltenem az első napot, hogy átautózzam az egész országot, egy kis horgászatért. Mindössze 15 perc autózás után megérkeztem a meghorgászandó víz partjára. Ez pedig a Nagykállói Horgásztó. Érkezésemkor próbáltam információkat gyűjteni a halőröktől, hogy ki mit fogott. Volt, aki fogott volt, aki nem. Válaszolták. Na ettől a rengeteg infótól nem lettem sokkal okosabb, de ez nem zavart túlságosan. Megkerestem a faházamat és kezdődött a horgászat. Nem először horgásztam ezen az állásom így már volt némi elképzelésem a bóják elhelyezéséről.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  EGY FANATIKUS NAGYPONTYVADÁSZ NAPLÓJÁBÓL

  Április 30.-án érkeztem meg egy dunántúli 200 hektáros víztározóra az idei első bojlis túrámra 4 hétre.
  Az első nap táborállítással, radarozással és a víz hőfokának mérésével telt a különböző mélységekben. Este lett mire kiválasztottam 2 jónak vélt helyet. Az egyik bot egy fagyökér mellé 4,6 m-es vízbe került Imperial Baits Elite 24mm-es, és egy 20 mm-es Elite Flying bojlival csalizva. A másik bot egy 30cm-es gödör oldalára egy db 28-mm-es süllyedő Monster-Liver bojlival, 5,5-m-es mélységbe.. Az időjárás nem igazán kedvezett a halak kapókedvének. Fülledt meleg, déli szél és sajnos alacsony vízhőfok a meder alján, mindössze 14 celsius. Ez egy nagy tározó, egy erősebb szél pillanatok alatt átforgatja a különböző vízrétegeket és lehűti azt.
 • Halász Ferenc  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  PARADISE ÉS A PONTYOK

  Nagy reményekkel indultunk, az ötnapos horgásztúránkra Laci barátommal. Ekkor még nem sejtettük, hogy egy életre szóló élménnyel fogunk gazdagodni. Tamás barátomtól kaptam tesztelésre az új Monster Paradise névre hallgató bojli mixből, és a hozzá tartozó Bloodworm (szúnyoglárva) aromából és a Garlic (fokhagyma esszencia olajból).
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  VILLÁMPECA NAGYKÁLLÓI HORGÁSZTAVON!

  Egy baráti felkérésnek eleget téve érkeztem a Pünkösdi hosszú hétvégén a Nagykállói Horgásztó partjára. A halőrök nem sok jót jósoltak az elkövetkezendő napokra, ugyanis az elmúlt hét hihetetlen fogásai után a halak mostanra teljesen passzívvá váltak.
  A frissen begyűjtött hírek azért nem szegték kedvem.
 • Halász Ferenc  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  GYORS PECA PÖLÖSKÉN

  Péntek délután érkeztünk az egyik kedvenc horgászvizemre, a pölöskei tőzegtóra.
  Sajnos az időnk elég kevés volt, így csak vasárnapig tudunk maradni. Ritkán horgászom lebegő csalival de most a fejembe vettem hogy ezt a hétvégét rászánom egy tesztre.
  Csalinak egy szem 20mm-es saját készítésű Fish, és egy szem 16mm narancssárga V-pops bojlit használtam. Az etetésre kizárólag 24 mm Fish bojlit szórtam.
 • Halász Ferenc  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  A NAGYHALAK BIRODALMA

  Csütörtök délután érkeztünk Pölöskére. Sajnos az idő most váltott melegre, de ez a fajta időjárás változás, itt nem igazán szokott jó lenni. Kezdett esteledni mire mindennel elkészültünk és behúztuk a botokat. Csalink a már jó bevált Elite és Fish bojli, most csupán annyi változással, hogy az Elite bojliba raktam 6 ml frankfurti aromát, hogy még intenzívebb legyen az illata. Sajnos az időjárási előjelek beigazolódtak. Az éjszaka mindössze 1db 5 kilós halat szákoltunk, de ez várható volt, mert mint mondtam, amikor az idő melegre változik az itt nem szokott jó lenni. Következő kapásom délelőtt 11 órakor volt, éreztem, hogy igen jó hallal van dolgom, de ő volt az ügyesebb. Szerelés, majd megint hosszú szünet után, úgy 17 óra környékén kapás .
 • Halász Ferenc  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  MIÉRT ÉPPEN PÖLÖSKE?

  Ez a hétvége igen sikeres volt számomra. Megfogtam az ötödik 20 kg feletti potykámat Pölöskén. Egy ilyen hal megfogása igen nagy izgalmakkal jár, a nem mindennapi terepen. Ez a hétvége a fűszer hete volt. Úgy érzem igen eltaláltam a bojlit, amit Imperiál Baits Fish mixböl + Black Pepper Oil használatával saját kezüleg készitettem. Ennek sok mindent köszönhetek, mert a halak nem igazán voltak formában, mégis sikerült jó néhány szép halat megszákolni. A képen a legnagyobb halam 20.5 kg töves.
  Köszönöm Imperiál !!!
  üdv: Halász Ferenc
 • Halász Ferenc  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  CSODÁLATOS PÖLÖSKE

  A hétvégi túránkon ismét sikerült fognunk néhány szép halat, a két legnagyobb egy 18.2 kg és egy 19 kg töves volt. A csali ismét Imperiál Baits Fish bojli volt, szinte minden halat evvel a bojlival fogtunk. Sajnos most is volt néhány hal, amit nem sikerült megfogni, de ezen a kemény terepen ez előfordúl.
  Az alábbi képeken a 19 kg töves látható.
 • Thomas Bastien  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  Thomas Bastien – egy pontyhorgász

  Körülbelül öt évvel ezelőtt ismerkedtem meg Thomas-szal Franciaországban. Az éjszaka közepén találkoztunk egy tavon. Éppen le akartam tenni a szerelékemet egy platóra, mikor a semmiből egy csónak került elő, benne Thomas Bastien. Nagyon meglepett, mivel a túloldalon senkit sem láttam ezelőtt. ő is felfedezte ezt a helyet…
  Egy pár szót váltottunk, majd mindketten visszamentünk a helyünkre. Amikor másnap reggel átnéztem a túloldalra, nem láttam semmilyen horgászhelyet. Gondoltam magamban, vagy elment már, vagy álcázta magát a bokrok takarásában. Fél órával később előjött rejtekéből, kihúzta csónakját az ágak alól és átjött hozzám. Abban az időben Thomas 20 éves volt és egy horgászboltban dolgozott. ő kimondottan nagy halra horgászik. Ezt bizonyítja a több mint 126 db 20 kg fölötti ponty kifogása, valamint 5 db 30 kg feletti pontyot is szabadon ereszthetett. Úgy gondolom, hogy ezek a számok magukért beszélnek. De hagyjuk, hogy ő beszéljen szenvedélyéről, a bojlis horgászatról.
 • Jake Langely Hobbs  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  Karácsony, szerelem, Cassien

  Először is kicsit megkésve, de Kellemes Karácsonyt és Boldog új évet kívánok a kedvenc helyemről, a Cassien tóról!
  Remélem szép karácsonyotok volt és aki volt valahol horgászni, annak volt néhány szép fogása!
  Februárig a Cassienen vagyok, de itt vannak az eddigi híreim, ami több szép fogásról szól.
  Amikor megérkeztem Lac de Carcesból előző túrám helyszínéről a vízszint még alacsony volt, de reméltem, hogy az időjárás előrejelzés álltal ígért eső megérkezik. Arra gondoltam, hogy ez egyik kedvenc helyemmel kezdek, ami az American beach nevet viseli és a nyugati ágban helyezkedik el.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.02.

  Horgásztúra az ismeretlenbe 1.rész /Extrém horgásztúra a Lac Du Der Chantecoq tavon/

  Az alábbi cikkemben szeretném élményszerűen leírni egy tavaly októberi horgásztúrámat és megpróbálni átadni azt az érzést, még ha sok kudarccal is jár, hogy milyen egy nagy víztározón való extrém horgászat. Az írásomban most nem lesznek kapitális fogások, így aki arra vágyik az ne is olvassa tovább. Aki viszont marad, annak el szeretném mesélni ezt a halban szegény viszont élményekben és kudarcokban egyaránt gazdag bojlis túrámat és egyben segítséget nyújtani azoknak a horgásztársaknak, akik gondolkoznak egy több ezer hektáros víztározó meglátogatásán.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.02.14.

  SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK - BUNDIK ZSOLT

  Az idei évben szeptember 6, a születésnapom péntekre esett, ezért úgy döntöttem, hogy meglátogatom a kedvenc magyarországi tavamat és a születésnapomat a vízparton töltöm. Mivel már elég rég voltam a tározón, érkezésemkor nagyon meglepett az alacsony vízállás. Ez azt jelenti, hogy 2 méterrel kisebb volt a vízszint, mint normális esetben, bár a tározónak még így is impozáns méretei vannak. Meg mondom őszintén, nem nagyon szeretem, ha kicsi a víz mert ilyenkor az összes hal beszabadul a mederbe a kíméleti területről és ezáltal elég nehéz szelektálni.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.12.02.

  MOBY DICK ÉS 20 ÉVES ÚT AZ ÁLMOM UTÁN

  Franciaország, Lac du Der, 4800 hektár. Ezt a gyönyörű és hatalmas vízterületet már egy jó pár éve kifigyeltem magamnak, és tudtam, hogy előbb-utóbb e gyönyörű tó partján állok majd. A tavaszi nagyon sikeres kaland után, mikor Martin barátommal meglátogattuk a nagyon kedvelt dél Franciaországi Lac de Saint Cassient, melyet már több mint 10 éve rendszeresen látogatunk, még két más pecám is be volt tervezve egy más nagy tóra, ahol már partról és csónakból is horgásztam.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.11.07.

  PONTY HORGÁSZAT A PARADICSOMBAN

  Mint már sok cikkemben is leírtam, imádok Magyarország határain túl horgászni és főleg nyugat Európába. A magyarázat nagyon egyszerű, a nagy területű és mély tavak egyszerűen elvarázsolnak és büszkeséggel tölt el, ha egy számomra idegen és nehéz tavon eredményes tudok lenni. Ezért látogattam el egy gyönyörű, mesébe illő alpesi tóhoz Szlovéniába. Maga a túra ötlete 3 évvel ezelőtt merült fel bennem, de a megvalósítására csak idén május végén került sor.
 • xfish Magazin  Hírek 2013.10.29.

  BIG ONE 36,80 KG!

  Gyors hír!!!
  Gyurecskó Tamás ma reggel egy 36,80 kg-os tőpontyot fogott!!!
  Csali IB Banán 16mm + 16 mm Banan Flying

  Ezúton gratulálok neki az egész Imperial Baits csapat nevében!!!!!
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.23.

  245 hektár.

  Emlékszem tavaly is el akartunk menni, de állami engedély híján nem tudtunk. Aztán idén sikeresen leraktam a horgászvizsgát, és nagy tervekkel, álmokkal felvértezve indultunk a májusi túrára, sok szép halhoz volt szerencsénk akkor is, és nem éltük meg kudarcként azt, hogy nem tudtunk 10 kg feletti pontyot fogni.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.17.

  BIG ONE 2

  Az ember életében vannak prioritások, kötelességek és ennek következtében csak a legkevesebbeknek adatik meg, hogy akkor mehessenek horgászni, amikor csak kedvük tartja. Ez alól én sem vagyok kivétel, így az év első horgászatának időpontja az eddigiektől eltérően jelentősen kitolódott, és csak májusban tudtam időt szakítani arra, hogy vízpartra kerüljek.
  Az ember természetesen örül annak, hogy nem értelmetlen a munkával eltöltött idő, és van értelme annak, hogy a pontyok helyett a piszkos anyagiakat üldözi, de eljön az idő, amikor azt kell mondani, hogy ennyi és ne tovább.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.17.

  Horgásztúra a felhők felett Karintiában.

  Június második hetében egy ausztriai bányatóra akartunk ellátogatni Lőrinc Andris barátommal. Az időpont egyeztetésnél egy kis félreértés történt és sajnos az adott időpontra nem maradt hely mivel egy héttel hamarabb vártak minket.Andrissal gyorsan kellett döntenünk, hogy most mit csináljunk. Mivel szeptemberre már volt foglalásom egy hatalmas szintén osztrák tóra, Andrisnak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha megkérdeznénk nincs e véletlenül egy szabad stégünk.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.12.

  NYÁR VAN

  Nyár van, nyár van, kakukk szól már, a horgász ismét a parton találja magát. Szokásaimtól eltérően, miszerint a horgászataimat a tavaszi és őszi időpontokra tervezem, most kivételesen a nyári kánikula közepette is beiktattam egy egyhetes pecát.
  A horgászat előtti héten még a meteorológusok változékony viszonylag hűvösebb időt ígértek, de ahogy telt-múlt az idő egyre melegebb napok jöttek, olyannyira, hogy a horgászatnak teljes forróságban vágtunk neki. Barátommal Hidi Csabival még el sem értük a szeretett ecsédi Vég-tó kapuit, de már eldöntöttük, hogy csak az esti enyhülést követően pakoljuk csak be a felszereléseink tömkelegét és a mai napon biztos nem horgászunk.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.05.

  FAGYOS PONTYHORGÁSZAT

  Bundik Zolt az Imperial Baits teszthorgásza ezekben az órákban is Merenyén horgászik, ahol a tó pontyait szeretné horogra keríteni. Az időjárás nagyon változékony, órákon át esik az eső, vagy a hó szállingózik, sőt az északi szél is elég kellemetlenül felerősödött. Az ember azt gondolná, hogy ilyenkor télen a pontyhorgászatban mindent le kell finomítani, de Zsolt semmiben sem változtatott: azzal a felszereléssel és végszerelékkel horgászik, amivel más évszakokban is szokott. Jó, azért említsük meg azt is, hogy a Merenyei-tó pontyállománya is igen szép, és télen – ha éppen nincs befagyva a víz – jó eséllyel foghatunk pontyot.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.04.

  A RENDSZERES ETETÉS TAKTIKÁJA

  Ha hosszú ideig elégedetlen vagyok, kipróbálom az év folyamán a különféle technikákat. Ilyenkor a sablonos horgásztaktikákat elkerülendő új eljárásokhoz fordulok. Ha az ember képes dolgokat megkérdőjelezni, akkor képes saját magát is továbbfejleszteni. Ha más választásom nincs, mint új etetési taktikát választani. Főképp az etetési taktikák hatására döntöttem úgy, hogy elhagyom a járt utakat. 2005. júniusa nagyon meleg fülledt, a levegő. A folyóvízi halak éjjeli aktivitása a napközbeni megfigyelésre sarkall. Az elmúlt éjjeleken fogtam néhány pontyot. A víz 20 fokos,hatalmas kövér ikrásról álmodozom. A nem túl mély, fűvel, bokorral benőtt plató partján, búvárszemüvegben figyelem a halaim aktivitását.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.04.

  TEGYEN AZ XXL BOJLIKRA

  Kétségtelenül lehetséges egy nagy pontyot egy egyszerű mogyoróval vagy akár egy kukoricaszemmel kifogni. De nem szabad elfelejteni, hogy a bojli nagyon hamar a modern pontyhorgász nélkülözhetetlen csalijává vált – főleg a szelektivitása miatt. Következésképpen miért ne kellene egészen nagy bojlikkal horgásznunk a kicsik helyett, ha egy nagy halat terveztünk? A szelektivitás adott, és a különböző eredményekből látni fogjuk, hogy mi miatt! Miért nagy átmérőjű csali? Mióta 1991-ben megismerkedtem két angol horgásszal a Lac de Madine tónál, nagy átmérőjű Big Balls bojlival horgászok. Néhány kísérlet után, melyeket a túl nagyméretűekkel tettem (50-60mm), a választásom a 35-40 mm-re esett – egy olyan méret, melyet én is el tudtam készíteni az én bojlirolleremmel.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.09.03.

  FRONT ELŐTTEM, FRONT UTÁNAM

  Az idei év első komolyabb horgásztúrájára május utolsó előtti hetében kerítettem sort. Az időpontot azért választottam, így mert a kedvenc vizemen általában június elején ívik a ponty és szerettem volna még az ívás előtt egy pár pocakos pontyot a matracomra fektetni. Az indulás szombati napra esett volna, de az időjárás jó értelemben közbeszólt. Csütörtök délutántól nagy viharokat és erős szelet jósolt a meteorológia, így hát nekem sem volt maradásom. A tavon, 2 cseh, 1 osztrák, és egy magyar csapat tartózkodott, így szerencsére elég nagy terület állt a rendelkezésemre kiválasztani a jónak vélt helyet.