0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Versenyek

Az elmúlt 72 óra összefoglalója - IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny

Bár még a felénél sem jár a IV. NBBH, annyi már bizonyosnak látszik, hogy a bátor és innovatív szervezői akarat beválthatja a hozzá fűzött reményeket. Ugyan az időjárás némileg mostoha arcát mutatja és váltakozó viharjelzési ciklusok bonyolítják a bojliséletet a magyar tengeren, szép halakból és rendkívül szoros versenyből nincs hiány IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászversenyen.

A hétfői este fantasztikus felütéssel zárult, ugyanis először egy bő tizenötös ponttyal, aztán egy 17.750 grammossal öreg uszonyossal írták át a „verseny legnagyobb hala” címet a csapatok, mely utóbbi fogás az egész NBBH történetében is új rekordot jelentett a Romániából érkezett Iannis Lake (szektorszponzor a DYNAMITE BAITS) jóvoltából.
Mindezen túl az is kitűnt a hétfő esti, majd pedig a kedd délelőtti adatelemzésekből, hogy a már fentebb említett megújult szervezői elképzeléseknek köszönhetően rendkívül szorossá és felettébb izgalmassá vált a verseny már néhány nap elteltével is.



Mivel idén már csak a csapatok 5 legnagyobb hala vehető figyelembe az összesítéshez, az eredménytáblázat egyre lineárisabb ívet vett fel a csapatok egyre csekélyebb különbségű összeredményei által, ami egy nagyhalas versenyben nem csak hogy igazságosabb érdemiséget eredményez, hanem még a nullázó csapatoknak is szinte az utolsó pillanatig esélyt ad egy jó helyezés elérésére.

Az eddigi rendszerben, ahol minden versenyhal számított, az akár kétszáz kilót mérlegre tevő csapatokat egy idő után szinte már lehetetlen volt megközelíteniük az élmezőnytől leszakadóknak. Most, egyetlen jó nappal be lehet érni az élbolyt akár nulláról is. A középmezőny helyzete még biztatóbb, hiszen ha valaki – tegyük fel – „lecseréli” a legkisebb, 5-6 kilós halát egy tizenöt kilósra, azonnal óriásit ugorhat a tabellán. Pláne, ha még nincs is meg az öt értékelhető fogása.



További fejlődési ívként könyvelhető el a IV. NBBH versenyen, hogy a versenyzők félelme – miszerint a déli part kudarchelyzetek sokaságával fenyeget – nem igazolódott be. Sőt! Jelenleg ugyan a Tihanyban horgászó Balatoni Halgazdálkodás Team (szektorszponzor a CARP-MADNESS HUNGARY) vezet nagyon csekély előnnyel, nyomában azonban a már említett Iannis Lake igazodik Fonyódról (szektorszponzor a DYNAMITE BAITS), harmadik az északnyugati végi Carp Angler Team Gyenesdiáson (szektorszponzor a NORTHERN BAITS), negyedik ismét délről a szintén Romániából érkezett Ba Baits Team (szektorszponzor a DYNAMITE BAITS).









Ebben a máris kiélezett, a helyezési táblázat minden pontján rendkívül szoros küzdelemben a csapatok egymás fogásaira egyre szebb „kontrákkal” válaszolnak délen és északon egyaránt, ami fantasztikus versenylégkört eredményez!






Az a tény pedig, hogy az őszi Balaton remekül adja a halat, csapatoknak és szervezőknek is reményteljes siker. Jól érzékelteti ennek a páratlan és fejedelmi bojlishelyszínnek őszi adakozókedvét az a tény, hogy 72 óra elteltével már 24 tíz pluszos halat fektetetek matracra a csapatok, melyből négy 15 kilogramm felett van, illetve hogy a listavezető csapat öt legnagyobb jegyzett hala már mind 10 pluszban van.

Persze valamit valamiért, mondhatnánk, ugyanis a Balaton ezekben az órákban nem mondhatni, hogy dédelgeti az egyre hidegebb, egyre keményebb szélben, és neki-nekiszaporázó esőben kitartó csapatokat. Hétfő reggel óta mogorva északi frontbetörés borzolja a tófelszínt, ami keddre sem csillapodott, így az elemeken túl továbbra is a váltakozó minősítésű viharjelzések okozta vízre/vízbe menési tilalommal kell szembesülniük a versenyzőknek.



A szervezők mindent megtesznek ezért annak érdekében, hogy a csapatok figyelmét felhívják a vízrendészeti szabályokra és azok betartásának fontosságára. Tegnapi napon interjú készült Nagy Jenővel, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság alezredesével, aki a riportban részletesen tájékoztatta a versenyzőket a Balaton vízi rendjéről, a viharjelzések pontos jelentéséről, értelmezéséről és betartásuk életet óvó horderejéről.

A szervezők arra is felhívták a horgászok figyelmét, hogy a vízrendészeti rendelkezések betartását a versenyszabályok is előírják és a vétség, akár a versenyből való kizárással is szankcionálhatja a figyelmezetlen csapatokat.



Erre örvendetesen nem került sor és az egyébként minden időjárási körülményre jól felkészült teamek a kellemetlen időben is elszántan, esővel és széllel dacolva fogják a gyönyörűbbnél gyönyörűbb balatoni nagypontyokat, igazolva a horgászbölcsességet, miszerint egy jó verseny a kihívásoktól válik a horgász igazi próbájává és nem attól, hogy a feltételek a legoptimálisabban alakulnak.

Hetvenkét óra után tehát mondhatni, hogy egyre szebb fogásokkal, mind nagyobb kihívásokkal és izgalmakkal telik a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny immár középső szakasza, ami után a díjazott helyek így alakulnak az összfogás tekintetében:

1. Balatoni Halgazdálkodás Team – 58.700 g – CARP-MADNESS HUNGARY
2. Iannis Lake – 58.325 g – DYNAMITE BAITS
3. Carp Angler Team – 53.275 g – NORTHERN BAITS
4. Ba Baits Team – 52.575 g – DYNAMITE BAITS
5. Imperial Baits Team – 45.825 g – NORTHERN BAITS
6. Lökösházi Bad Company – 44.632 g – IMPERIAL BAITS
7. Pontycentrum – 42.525 g – IMPERIAL BAITS
8. Team VMC Mystic Carp – 39.525 g – NORTHERN BAITS; IMPERIAL BAITS
9. IQ Baits - CastawayPVA Team – 37.600 g – DYNAMITE BAITS
10. Two Bro Carp Team – 36.475 g – NORTHERN BAITS
11. After All Time Carp – 34.275 g – IMPERIAL BAITS; DYNAMITE BAITS
12. Manó Carp Team – 32.720 g – IMPERIAL BAITS
13. Pontycentrum II. Team – 32.325 g – MISEL ZADRAVEC CARP BAITS

Legnagyobb hal: Iannis Lake – 17.750 g – VMC

A teljes eredménytáblázat weboldalunk „Izgulj / Aktuális eredmények” menüjében, illetve Facebook oldalunk is elérhető, ahol az online hírfolyamban minden fontos esemény, képgalériák, napi videók is megtalálhatóak.

Eddigi videók:

Holnaptól, egy héten át!

Elstartoltunk! - IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny

Az első hal - IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny

Hétfői látogatás a déli parton - 3. versenynap

Amit az életmentő balatoni viharjelzésről tudni érdemes

Forrás: balatonibojlisverseny.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk