0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Bojlival a Zöld Pokolban

Az elmúlt hetekben szerencsém volt ellátogatni a kedvenc horgászvizemre, a Zöld Pokolba!
Úgy gondolom, nem kell bemutatnom a tavat, hisz sokat lehet hallani a kihívásokkal teli tóról.
A jellegzetessége, vagy a szépsége a nehézségeiben rejlik, hisz a töklevéllel borított vízfelszín, az akadókkal teli aljzat nem könnyíti meg a horgászok dolgát!
Sajnálatos módon pár évvel ezelőtt egy áradás következtében a bojlis horgászok rémálma, a Törpeharcsa is bekerült a tóba, melynek hatására nagyon sok rossz tapasztalatot adott a horgászok és a pihenő emberek számára.
Az én horgászatomnak az volt az egyik célja, hogy ezt a negatív kritikát meg tudjam cáfolni, és igenis bojlival fogjak halat!



A megfelelő időpont kiválasztása után, a megfelelő horgászfelszerelés összeállítása következett.
Mivel sok az akadó, illetve akadály mind a víz felszínen, mind a víz alatt, így egy olyan zsinórra volt szükségem, ami ellenáll a speciális környezeti körülményeknek, azonban nem teljesen merev, és kezelhető. Így esett a választásom az Imperial Baits Shock’it 50-es illetve 60-as monofil zsinórra! Mely a későbbiekben tökéletesen működött.

Mivel a célom az volt, hogy ténylegesen bojlival horgásszak úgy, hogy megpróbáljam kicselezni, illetve elkerülni a törpeharcsa támadását, egy erősen fűszeres, chilis bojlira, az Osmotic Oriental Spice-ra esett a választásom. 20-24 mm-es méretekben vittem magammal, illetve a 16-20 mm-es Pop up ot is.
A bojli mellé etetés gyanánt a jól megszokott, illetve bevált erjesztett kukoricát vittem.




Megérkezés után gyors táborállítás, majd a felszerelés összerakása következett.
A töklevél egyedül a behúzós pecát teszi lehetővé, így egy aránylag lágy, de nagy erőtartalékokkal rendelkező botot választottam.
Az orsómra 35-ös fluorocarbon zsinór került, illetve 30-30 m Shock’it.
A leadcore végére egy 13-15 cm-es fonott előke és az általam preferált Gamakatsu G-Carp Super Rig Hook 2-es méretben került fel.

Egy gyors felszerelés ellenőrzés után következett a “gigantikus” csali, mely 3 db 24 mm-es Osmotic Oriental Spice bojli volt, kb. 6cm-re elengedve a horog aljától.



Csónakba be, és irány a megfelelő helyet megkeresni.
Az egyik helyválasztásom a parttól kb. 130 m-re volt, a régi úszó sziget karóinak a széle, illetve a másik hely a part előtt 60 m-re a nyílt vízen.



A gyors bójázás során az első etetésem kukoricával történt, míg a nyíltvizes etetés csak bojlival.
A bojlis etetés során az egy helyre etetett és kezelt bojli ( Dip és Amino Gél segítségével ) mellé kb. 5-6 m-re raktam le a csalit, melyet szintén Dip és Amino Géllel tettem fogósabbá.

Az eredmény egy kis idő elteltével már jelentkezett is egy 12,50 kg-os ponty formájában.




Az este folyamán jött a következő “fenevad” a Zöld Pokolból, mely szintén a hatalmas csali kombinációt választotta.
15,32 kg



Az éjszakai csali frissítés során próbának egy Elit Strawberry-t tettem fel, melyet egy már helyi ívású gyönyörű nyurga ponty el is húzott.




Nagy túlzás lenne azt mondanom, hogy van olyan csali, amit nem kezd meg a törpe harcsa, azonban tudjuk fokozni a bojlink “fűszerességét, csípősségét” pl. feketebors olajjal.
Egy idő után minden csalin látható a “faragás” nyoma, azonban a vízben töltött idejét tudjuk növelni ezen apróságokkal.
Mivel több időt tölt a vízben a csalink, így nagyobb eséllyel foghatjuk meg bajszos barátainkat.
Íme az újabb eredmény:




Háromfa szépségét természetesen nem csak a halak adják, egy kedves ismerősöm, aki először járt a tavon egyből beleszeretett a kilátásba, mely a sátorból nyílt a tóra.



Ezt a pecatúrát sikerült egy gyönyörű 17,20 kg-os tükörponttyal zárnom, mely szintén a tripla osmotic kombinációra jött!



Úgy gondolom, sikerült bebizonyítanom, hogy igenis lehet szép halakat fogni Háromfán bojlival, és ki lehet kerülni a törpeharcsák támadását!

Prohászka Csaba
Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk