0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Hetedik lencsés kupa

Szegedre látogattunk egy már hagyománnyá vált versenyre a Lencsécs tóra. A verseny időtartama 48 óra, minden 5kilónál nagyobb kifogott halat értékelték azok közül is az 5 öt legnagyobb összsúlyát. Gyakorlatilag ismeretlenül érkeztünk meg a versenyre minden információ nélkül. Megérkezésünket úgy alakítottuk, hogy legyen időnk ha csak a partról is de valamilyen képet kapjunk a vízről. Verőfényes napsütés felhőknek nyoma sem volt az égen. Az időjárás előrejelzések szerint nem volt esély enyhülésre, sőt még napról – napra csak emelkedni fog a hőmérséklet.

Megtörtént a sorsolás kihúztunk egy általunk szimpatikusnak vélt helyet. Megkezdődhetett a bepakolás. Tábor állítás előtt az etetésre szánt bojlikat kezeltük , hogy míg azok magukba szívják az adalékokat addig elkészülünk a táborral és a botok felszerelésével. Etetni és csalizni csakis kizárólag bojlival lehetett ami számunkra abszolút nem nehezítő tényező volt mivel nagyon ritka hogy magokat és pelleteket használnánk. (Persze vannak esetek és helyzetek ahol alkalmazunk főt magokat és pelletet.)

Minden esetben kulcs a horgászathoz ha tudjuk mi is van előttünk. Marker úszóval alapos keresés után kijelöltük az általunk jónak vélt helyett.

Botokat bedobva a kijelölt helyre elkezdődhetett az etetés. Spombbal és dobócsővel történt az etetést. A rakétába szánt Monster Liver bojlikat Inl és Inp-vel kezeltük. Dobócsővel előre a tó vizébe áztatott Mosnter's Paradise bojlikkal etettünk.
Botok bent, etetés rendben van, a tábor készen van. Eljött az éjszaka ami alatt 2 halat fogtunk, viszont mindkettő 5 kiló alatt volt.


Botok élesítve.


Reggel korán keltünk, becsületére legyen mondva Szunyinak hogy a verseny előtti éjszaka még 38 fokos láza volt és gyógyszert kellett szednie mégis belevágott és teljes odaadással csinálta!


Napfelkelte a sátrunkból.


Egymásra néztünk és mondtuk, hogy valamin változtatnunk kell. Elő a markert és újra keresés az előzőleg kiválasztott helyen túl körülbelül 115-120 méteren találtunk egy nagyszerű helyett.
Újra etettünk és újra csaliztunk. Hőség eközben egyre nagyobb lett és elviselhetetlenebb lett. Minimális árnyék amit a sátrunkban ülve a napernyőt magunk elé téve kaptunk nem volt túl komfortos. Folyamatosan kerestük a megfelelő előke hosszt és a megfelelő csalikombinációt.




Helikopter végszereléket alkalmaztunk, távol az ólomtól az iszap miatt.


Napközben ismét csak a kisebb halakat fogtunk pedig nem ők voltak a cél. Sajnos a tóban nagyon sok a kis ponty.(3-4 kilósak.) Csalijainkat Elite Strawberryre cseréltük, úgy gondoltuk ez lesz a megfelelő csali, botonként változtatva annak felkínálásán.



Rengeteg kagyló található a vízben.


Elérkezett az éjszaka előtti etetés eközben az idő kissé elborult, olyan vihar előtti csend volt érezhető. Sejtettük és bíztunk benne ez beindítja a halakat... Így is lett. Körülbelül a 3. rakéta dobása közben még a spomb a levegőben volt és Szunyinak erőteljes igazi nagy kapása lett. Spod botot gyorsan átadva nekem ráemelt a botra és elkezdődött a fárasztás. Hal nagyszerű erőben volt. 20perces fárasztás után sikerült a bölcsőbe tenni.
Nagyon boldogok voltunk, végre megtört a jég!



Az első mérlegelhető hal. 14.2Kg



Az etetésünk helyén több ugrás és hatalmas nyüzsgés lett.
Etetni kezdtünk újra hogy pótoljuk amit felvettek a halak.
Innentől kezdve nem volt megállás... Mivel kisebb méretű csalira érkezett a hal gondoltuk a nagyobbak finoman kapnak így fent hagyjuk a kisebb méretett. Tudtuk, hogy a nagy számok törvénye miatt ha fogunk 10 darab kisebbet a következő már jó lesz. Így is lett... A nagyobb példányok is odataláltak az etetésünkre és egyre kevesebb kicsit fogtunk.



Éjszakai vendég Elite Strawberryre.


Hajnal 1-re már 45.1kg volt az 5 legnagyobb halunk összsúlya. Ezzel átvettük a vezetést, úgy hogy előző nap délután 6-kor még nem volt mérlegelhető halunk. A kifogott halakon látszott hogy az etetésre szánt bojlikat nem kis mennyiségben fogyasztották, majd ürítettek is a bölcsőben.


Neki is az Elite Strawberry tetszett meg.



Precízen beállított időközönként etettünk közepes méretű spombbal, egy percet sem pihentünk. Aztán a dobóelőtét elfáradása miatt sajnos eldobtuk a spombunkat így etetni már csak dobócsővel tudtunk. Volt nálunk nagyobb méretű spomb de azt túl hangosnak tartottuk úgy hogy a halak az etetésen tartózkodtak. Mondanom sem kell, hogy dobócsővel etetni nem volt egyszerű feladat, egy percet sem aludtunk. Közben folyamatosan fogtuk a halakat de ezután mar egyiket se tudtuk „kicserélni” az 5 legnagyobb halunk egyikére sem.


Ahogy feljött a nap, óriási hőség volt, megszűntek a kapások és már aznap nem sikerült mérlegelhető halat fognunk. Eközben a szomszéd álláson horgászó csapat átvette a vezetést 2kilóval megelőzve amit a verseny végéig meg tudták tartani.


Második nap napfelkelte. A nagy meleg miatt elég volt csak szúnyoghálóval lezárni a sátrunkat.



Táborunk.



Sűrűn meglátogattak minket.


A versenyt a második helyen végeztük, egyik szemünk sírt a másik nevetett. Meg szerettük volna nyerni a versenyt mivel rengeteg munkát és energiát tettünk bele és emiatt nagyon csalódottak voltunk. Másrészt boldogok voltunk mivel mi fogtuk a versenyben a legnagyobb halat és ezt ráadásul egy ismeretlen vízen zömében helyi és olyan csapatok között akik ismerik és rendszeresen horgásszák a vizet.


Második helyet és a legnagyobb kifogott hal díját sikerült magunkévá tudnunk.



A versenyben kifogott legnagyobb hal. Elite Strawberryre érkezett.



A versenyen Elite strawberry volt a befutó. Ennek a csalinak köszönhettük az összes mérlegelhető és a versenyen kifogott legnagyobb halat. Nagyon jól éreztük magunkat jó emlékkel fogunk visszagondolni erre a versenyre!


Kerekes László és Éles Attilla Szunyi
Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk