0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

El sem hiszem…

A minap a média is hírt adott arról a nem mindennapi eseményről, hogy egy „öreg balatoni” tükrös ismét tiszteletét tette egy rövid időre a Balatonpartján. Balatonberényben 2014-ben majd 2016 májusában Ábrahámhegyen is „modellt” állt. A tudósítást követve elmerengtem azon, hogy milyen szerencsésnek érezheti magát az a horgász, aki egy ilyen nagy testű balatoni pontyot tarthat a kezében. A Balatonon a maga 60.000 hektárjával nem is gondolná az ember, hogy még viszont látja egyszer szabadon engedett ellenfelét. Sajnos az elmúlt napok időjárása nem volt valami kedvező a halak számára. Mondhatnám, hogy a nagyobbak az elmúlt napokban teljesen szinte elkerültek. Mikor aztán ma reggel egy csapásra megváltozott minden. A baloldalon elhelyezett szerelékemre végre érdeklődő mutatkozott. Szerelékemet nagyjából 350 méteres távolságban viszonylag sekély vízben (kb. 1,1 m) helyeztem el, csalinak pedig a számomra egyik favoritnak számító Elit Strawberry (eper-kagyló) bojlit használtam 24 mm-es méretben. A horog köré a szokásostól eltérő módon 16 mm-es bojlit szórtam. Úgy látszik nem volt hiába.
Vehemens húzós kapással érkezett az érdeklődő és körülbelül 20 perces csónakos fárasztást követően tudtam megszákolni a nyugati szél dacában egy gyönyörű balatoni tükörpontyot. A csónakba beemelve matracon éppen a horog kiszabadításával küzdve lettem figyelmes, egy jellegzetes pikkelyre a kopoltyú vonulata mögött.
Mintha én ezt láttam volna - mondtam magamnak. Partra érkezve a halat biztonságba helyezve azonnal a gépemért rohantam a házba, hogy e jellegzetes mintát mielőbb lencsevégre kapjam. Pár kép elkészítése után internet segítségét igénybe véve kerestem rá a fent már említett „szenzációra”.A képeket összehasonlítva 100%-ban biztos voltam, hogy most nekem sikerült becsapnom ezt a matuzsálemet. Ezután telefont ragadva a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. igazgatóját felhívva jeleztem felé, hogy micsoda ritka pillanatoknak lettem részese.Kb.20 perces várakozás után meg is jelentek a helyszínen a hatóság kollégái, akik a halat megnézve azonnal alátámasztották az általam hitt dolgot. Pár remek kép és egy rövidke videó készítése után közösen engedtük „útjára” ezt a nem mindennapi vándor tükröst és egy kicsit bizakodva fantáziáltam hátha még egyszer összehoz vele a sors.


Rendkívül jó érzés volt a kezemben tartani, ezt az öreg tükröst





Látszik az örömöm...





Hibátlan, egészséges ponty.







Remélem még találkozhatok vele pár év múlva...



Szabó”Pipsi”István
  • Gyönyörű szép, irigykedve gratulálok!!!
    Bozsik Lajos2016.06.05. 17:20:23Tetszik
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk