0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Feeder

ELŐKÉK VILÁGÁBAN - TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Ebben a cikkemben az előkékről fogok írni. Milyen elképzelések szerint választok előke típusok közül és azokat mikor alkalmazom.
Mai szerelék típusok között elmélyülve, aki nem tudja mit keres, el is tud tévedni közöttük.
Jobbnál jobb variációk (rigek) látnak napvilágot, melyeket a gyártók előre elkészített formákban is elérhetővé tesznek számunkra.

Talán az igényesebbek, (azért írom azt hogy igényesebbek mert ezek az előre elkészített előkék is legalább olyan jók és strapabírók mint amit magunk készítünk el.) és akik nem bíznak ezen termékek biztonságában , vagy úgy gondolják hogy, kevesebb pénzből illetve némi idő ráfordításával is elkészíthető tökéletes minőségben azok könnyedén elkészíthetik.

Én a saját készítés híve vagyok, hiszen így a variációk tárháza végtelen számomra, míg egy gyári az olyan, ahogyan azt előre elkészítették.
Unalmas napokon, mikor nem vagyok part közelben, szinte jól esik a szerelékek készítése.
Jó ötletek és stratégiák szoktak ilyenkor eszembe jutni, amiket a következő túra alkalmával ki is próbálok. Hol sikeresen, hol sikertelenül, de mindenképpen egy tapasztalattal gazdagabban!
Úgy gondolom, hogy követni kell a fejlődő technológiát, de nem kell fejest ugrani azért mindenbe, nem minden arany ami fénylik!

Horgászataimat szinte kivétel nélkül a legegyszerűbb végszerelékkel szoktam kezdeni. Ezeken csak akkor szoktam változtatni ha nem működnek.
Egyik nap a kikönnyített csalik működnek. Olykor pár centis lebegtetés változtatás is nagy sikereket hozhat. Másnap a kapástalanságot süllyedő csalira váltva törhetjük meg.
Nagyon fontosnak tarom a bizalmat. Bizalmat a végszerékünkben, a csalinkban, a teljes felszerelésünkben és persze magunkban!




Egyik bottal mindig süllyedő csalival kezdek, klasszikus hajszál előkés készséggel, míg a másik boton kikönnyített balanszírozott csalival.
Pontosan a helyzethez igazított csali és horog távolság ami függ attól, hogy mennyire akarunk szelektálni, milyen a halak kapókedve.




Horog előke hossza nálam általában 15-20 cm, de ez esetenként változó.
Ha csak nem szükséges, a csali fölé nem használok ütközőt, hanem úgy kötöm meg az előkét egy dupla csomóval, hogy anélkül is stabilan tartsa meg a csalit méretében adódóan, még pop up-al kombinálva is.



Horog választásom eléggé változó, ugyanis előszeretettel használok egyenes szárú horgokat, amelyet vagy úgy kötök meg, hogy szárából adódóan nem, de így még is beforduljon, vagy egy horogbefordítót használva érem el ugyanezt. Illetve olyan speciálisan kialakított horgokat, amelyek kötése után a horog magától befordul.



Végszóként annyit szeretnék még írni, hogy itt fel lehetett volna sorolni végtelen sok variációt, aminek az egyharmada marketing fogás, viszont az egyetlen dolog ami bizonyítékot ad az TESZT. Általában ezek a végtelenül egyszerű előkék működnek legjobban és tényleg elenyésző azon horgászatok száma ahol bonyolítani kellene.

Kerekes László
Imperial Baits Hungary Team




Forrás: Kerekes László - Imperial Baits Hungary Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk