0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Tavaszi szezonkezdet Zalacsányban

Tavaszi szezonkezdet Zalacsányban

Már télen elterveztem, hogy az első horgásztúra helyszíne Zalacsány lesz, én ekkor jártam először ezen a tavon, de a társam Ricsi már többször is volt itt. Elmondása szerint ez a tó, igen népszerű a horgászok körében, mivel kapitális halak kifogására nyílik lehetőség a csupán 13 hektár vízterületű tavon. Közös megegyezés alapján úgy döntöttünk, hogy a gáti résznél fogunk próbálkozni így az egyes faházra esett a választás.




Nagy reményekkel indultunk útnak, megérkezésünkkor tükörsima víz és szélcsend fogadott. Kiváltottuk a jegyeket 72 órára. A kipakolást követően a szomszédok hamar kedvünket szegték, miután mondták, hogy az elmúlt napokban nem igazán tudtak szákba terelni halakat.



A rossz hírek hallatán még nagyobb igényt fektettünk a hely keresésébe, az egyik bójánkat a régi patakmederhez raktuk a másikat pedig a gát kifolyójához. Alapozó etetésnek bójánként fél-fél kg Imperial Baits Elite illetve Worm Up bojlit valamint 5 kg főzött kukoricát szórtunk. Feleslegesnek tartottuk a nagy mennyiségű etetést. A szerelék a lehető legegyszerűbb volt: 70cm leedcore, rajta egy elhagyós klipsz a végén pedig egy nagy karikás forgókapocs. A horog 6-os méretű egyszerű csomómentes kötéssel készült valamint egy horogbefordító és egy kicsi zsugorcső volt vágva a horog öbléhez.



A botokat hóemberrel csaliztuk fel, két db-ot egy szem 20mm Imperial Baits Worm up süllyedő illetve egy szem 16mm fehér V-pop (lebegő) bojlival, a másik két botot egy szem 20mm Imperial Baits Elite + egy szem 16 mm fehér V-pop bojlival. A szerelékeket az etetéstől 10-15 m-re helyeztük el, így próbáltuk a nagyobb halakat horogra csalni. Este 7 óra fele Ricsinek volt egy ejtős kapása a gáti bójáról, de a halat nem sikerült megfognunk a bevágást követően elszakadt az előtét zsinór. Gyorsan újra szereltünk és már vittük is be újra a motyót. Gondoltuk nem is lesz ez olyan rossz, hiszen az első kapásra nem kellet sokat várni. Tévedtünk. Az ezt követő 18 órában egy mozdításunk sem volt. Gondolkoztunk mi lehet a gond ?! A bóják jó helyen voltak, a csalik már számtalanszor bizonyították fogósságukat, hát betudtuk az időjárásnak ezt a kapástalan időszakot. Délutántól egy kisebb hidegfrontot jósolt a meteorológia abban bíztunk, hogy ez majd talán meg indítja a halakat.



Zalacsányi csendélet



A jóslat beígérkezet két óra környékén elkezdett felerősödni a szél, és ezzel egy időben a halak kapó kedve is megjött. Rögtön jelentkezett egy gyönyörű 10 kg-os tükörponty.



A gáti bójáról ezt követően szépen sorban jöttek a halak 5-12 kg között. A régi patak meder amit mindenki horgászik és mindenki szerint „number one „ nekünk abszolút nem adott halat. Nem igazán szoktunk 24 órán belül át bójázni de itt úgy gondoltuk muszáj lesz változtatni. Megpróbáltunk egy olyan helyet keresni ahol nem nagyon próbálkozik senki. Egy ilyen mondhatni túl horgászott vízen ez jó taktikának tűnt. Így hát a parttól 35-40 m-re helyeztünk el két szereléket egy marék bojlival. A csalik továbbra is Elite illetve Worm-up volt. Az át bójázás közben a gátról sikerült fognom egy szép Amúrt.


Gyönyörű izmos torpedó


„Sebhelyes”

Az amurt még vissza sem engedtük rögtön jött a következő jelentkező Ricsi botjára, egy 9kg körüli tükörponty. Gyorsan vissza vittük a szerelékeket és ismét etettünk fél-fél kg bojlit, illetve pár lapát kukoricát.
Este tíz óra magasságában a parttól mindössze 35-40m-re elhelyezett szerelékemen erőteljes füstölős kapás jelentkezett. Kifutottam a házból bevágtam, a hal rögtön lehúzott kb 30m zsinórt. Egyből csónakba pattantunk és elindultunk a hal fölé. A szél egyre erősseb volt az eső is nagyon elkezdett esni, megnehezítve a fárasztást. Egy bő félórás küzdelem után sikerült megszákolnunk egy 21,70 kg-os csodálatos tőpontyot. Ez saját egyéni rekordom is egyben, ezáltal az örömöm leírhatatlan volt. Gyors mérlegelés és fotózás után egyből vissza engedtük éltető elemébe.


Imperial Baits Worm up + V pop (fehér) ismét bizonyított.

Az éjszaka fogtunk még pár pontyot és egy 5 kg-os amúrt. Másnap reggel az esőnek már nyoma sem volt a szél sem fújt a halak kapó kedve napközben igen alább hagyott. Késő délután a partközeli bójáról ismét sikerült egy gyönyörű 13,5 kg-os tőpontyot fogni.


C&R

Az utolsó éjszak két kapásunk volt de sajnos egyik halat sem sikerült megfogni. Egy eredményes 72 órát tudhattunk magunk mögött. Közel 200 kg halat sikerült fogunk, új rekordomat is sikerült megdöntenem tehát panaszra semmi okunk nem volt, az Imperial Baits termékek ismét bebizonyították fogósságukat. Augusztusban újra jövünk ;)


Sosem okoztak még csalódást

Kovács Gergő
Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk