0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akciók Horgászruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Kihívás ereje - avagy nagypontyokra lerombolt vízeken...


Ősz van újra! Lassan beköszönt a hideg idő, a reggeli sűrű köd és a kihalt vízpartok. Minden évben kihívást jelent számomra ez az időszak. A vízpartok lassan kiürülnek és nyugalom lesz! Szeretem ezt az igazi nagyhalas szeszélyt!
Az ősz beköszöntével egy olyan vízen kezdtem el horgászni ahol nem egyszerű a nagyponty horgászat a helyi szabályok miatt. Az éjszakai horgászat csak szombat éjjel engedélyezett, valamint a néhány öreg, rutinos bajszoson kívül sajnos elenyésző a halállomány.
A sporttársakkal konzultálva nem sok jót hallottam…. 7 kilón felüli pontyból egész évben mindösszesen néhány darab került kifogásra! Titokban reménykedtem, hogy mint eddig minden évben újra sikerül elcsípnem néhány szebb pontyot ebből a vízből.
A végszerelékem minden horgászaton ugyan az volt! A távdobások miatt a lehető legegyszerűbb és legbiztonságosabb eszközök kerültek föl. 106 gr-os in-line ólom, CRU Gizmo forgókapocs, CRU Smooth előkezsinó, IB Shockleader előtétzsinór és a két kedvenc horgom: A CRU Centurion 2000 illetve a Offset Nailer került fel 6-os méretben.
Csalik terén a Worm-Up és az Elite-Starwberry volt a meghatározó. Az etetést a mennyiség helyett inkább a minőségre és a folyamatosságra irányítottam. 20-25 szem 20 mm-es bojli volt a kezdő etetésem a 105 méterre található törésre. Minden kapás után újabb 15 szem bojlit juttattam be dobócsővel a végszerelékek közelébe.


Az első hétvége szinte öröm pecába ment át. 8 pontyot sikerült kifognom, azonban a halak súlya nem érte el a 8 kg-ot. A következő alkalom meghozta az első örömujjongást! Hirtelen a semmiből, olyan nagypontyosan délután 5 körül egy csodálatos 14,70 kg-os tövest szákolhattam. Ezt a halat még 3 társa követett egészen 9 kg-ig.


Nehezen hagytam abba a horgászatot, de lelkiekben már a következő hétvégén jártam. Hétköznap, esténként amikor időm engedte néhány szem bojlit ajándékoztam a halak számára úgymond előkészítve a hétvégét.

A következő 2 októberi hétvége gyönyörű pontyokat adott ismét. 11,50 kg-os volt a bandanagy. A szomszédok kérdően néztek rám, nem értették a siker mikéntjét.

November legelején ismét egy 13 kg fölötti töves ajándékozta meg kitartásaimat.
Még nem ért véget az év, ameddig hullámzik a víz, próbálom elkapni a legnagyobb bajszost. Egy vérbeli pontyhorgász megérzi a nagy halat… vagy legalábbis reménykedik benne…..

A Carp „R”Us kiegészítők és az Imperial Baits csalik ismét jól működtek , mint mindig. Az Elite-Strawberry bojli olyat produkált ismét ami szinte hihetetlen….

Végszóként: Ez a cikk és a horgászatok nem a kapitális halakról szóltak, azonban ha a helyi viszonyokat és a víz nehézségeit nézzük, illetve mérlegeljük, azonnal rájövünk: EZÉRT HORGÁSZUNK!!!!
Üdvözlettel:
BOROS IMRE
IMPERIAL BAITS & CARP’R’US TEAM