0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

első cikkem

Viharok árnyékaiban!
Egy kellemes vasárnap délután érkeztem feleségemmel a Tokaji Kovács tóra, ahol sikerült a múlt héten saját rekordomat megdönteni egy 16.50 tő ponty személyében!36 órát fogunk eltölteni,remélve hogy sikerül pár szép pontyot horogra csalni,és talán újabb rekordot dönteni !
A hosszas kipakolást követően már a vizet figyeltem mi lenne a legjobb hely a horgászat során! Két helyet fogok meghorgászni, mert az időjárást figyelembe véve a nappali órákban a sekélyebb vizet részesitettem előnyben mivel elég meleg van, míg este a mélyebb vizet próbálom meghorgászni a hidegebb idő miatt!A sekélyebb területen lévő bójámra az IB Elite bojliból szórtam 1 kilót,egy kis Amino pellettel és főtt magvakkal! Csalinak az egyik botomra 1 szem Elite bojlit helyeztem, míg a másik botomra 1 szem 25 mm Aminó pellet került!A mélyebbb részen lévő bójámon egy kicsit merészebbet gondolva csak bojlival etettem,hátha így szelektálhatom a halakat! Ide 1 kiló IB Elite Strawberry került kb 6-7 négyzetméteres területen szétszórva!A csalim egyik botomon 1 szem Elite Strawberry,míg a másikon 2 szem került bevetésre!Alig érkeztem bedobni a botokat máris elfüstölt a pelletes botom!Pár perc elteltével már a matracon feküdt a nap első hala egy 8 kilós ponty személyében!Még a horgomat sem érkeztem újracsalizni máris kapásom volt, ami már a mélyebb részről érkezett!Pár pillanat múlva ő is matracra került gyors fotó után ment is vissza a vizbe!A horgászat megkezdése után 2 órával már 4 halat sikerült fognom!
Ennél jobb kezdést nem is álmodhattam volna!Ahogy telt az idő egyre hidegebb lett a levegő, az égen sűrű felhők gyülekeztek, ami első ránézésre nem volt veszélyes.A vacsora közben az ablakon kinézve rémisztő látvány fogadott,sürü fekete felhő ,eső és - mindennél rosszabb- viharos szél kiséretében!Mindez nem volt elég: miközben a vihart néztem nagy csattanásra lettem figyelmes,a botjaimat a poddal eggyütt úgy boritotta le a stégről,bele a vízbe,mint egy papir darabot!Gondolkodás nélkül vettem a kabátom és indultam menteni a menthetőt!Az eső annyira esett, hogy azt sem láttam, hogy hová lépek így muszály volt vissza mennem és belenyugodni, hogy semmit nem tehetek!Majd 4 óra elteltével csendesedett az idő és ki tudtam menni megnézni mit művelt a vihar!A stégre lépve szörnyü látvány fogadott a botok sehol a podom a vizbe fordulva!Mindezt látván első gondolatom az volt itt vége a horgászatnak de még a szerelésnek is!Szerencsére a szomszédomban volt gumiruha és segítőkész emberek akik segitettek megkeresni a botjaimat!Ők okosabbak voltak még a vihar előtt összepakolták a szerelésüket!30 perc elteltével sikeresen megtaláltuk a botjaimat amik kb 10 méterre voltak a stégtől!A történtek után ugy gondoltam itt befejeztem: összepakolom a cuccaim és indulok reggel haza!Reggel ébredés után olyan idő fogadott mintha előtte semmi nem történt volna!Ez már jó érzéssel töltött el,talán nem kell hazamennünk!Most már ujra bizakodó voltam,és vissza helyeztem botjaim!Etetésben és csaliban nem változtattam,mert előző nap 4 halat is sikerült fognom!Viszont a tegnapi meleg helyett ma 15 fokot mutatott a hömérő.Egy óra elteltével erős huzós kapásra lettem figyelmes egy igazi harcos 10 kilós személyében!Egymás után jöttek a kapások 4 óra alatt 8 pontyot sikerült megfogni,most már úgy gondoltam nem volt hiába való itt maradni és folytatni!A mai nap az összes halam a mélyebb részről érkezett,így a többi botomat is erre a részre dobtam át,hátha így mégtöbb halat sikerül horogra csalni!
Sajnos a következő órák kapás nélkül teltek el,és az eső ismét elkezdett esni!Mivel újra eljött az este most már biztosra akartam menni,félve az előzö este történtektől,összepakoltam a botjaimat és horgászat helyett a pihenést választottam!Másnap reggel a kávé után elkezdtem összepakolni a felszerelésem és a reggeli után elindultam haza!
Mindent összegezve első nap a meleg idő miatt sekélyebb rész volt eredményesebb,ez 3 halat is adott az Elite bojlival.Míg másnap egy halat sem adott!
A második nap a hidegebb időben a mélyebb rész volt a nyerő az Elite Strawberyvel ami első nap 1-et, a második nap 7 halat is adott!
A gondokat leszámitva eredményes horgászaton vagyok túl,és elégedetten térek haza mert sok szép halat sikerült horogra csalnom!
Czidor Gábor "Gabo"
Imperial Baits
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk