0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Max Nollert - Imperial Baits

(Főszerjesztő)Manapság bőséges a kínálat a bojlik piacán, az ember könnyen elvész ekkora választékban. Mire kell ügyelni, amikor bojlit vásárolunk?

- Hogy fogós legyen! Tényleg csak ennyiről van szó. Mi sem egyszerűbb, mint mások tapasztalatára hagyatkozni - és ezzel alapvetően nincs is semmi baj. Akiben van elég vállalkozó szellem, az új dolgokat is kipróbál, de erre persze nem mindenki hajlandó, hiszen benne van a bukás veszélye. Pedig a tesztelés, a próbálkozás kiválló alkalmat nyújt a tapasztalatszerzésre, míg a kérdezősködőknek kiszámítható lesz ugyan a sikere, ám egyúttal behatárolhatóbb is! De vissza a bojlikhoz: tudni, hogy hol és mikor, ez a legfontosabb. Mi az Imperial Baitsnél első osztályú, friss, vízben oldódó alapanyagokkal dolgozunk - ezek az alapjai a sikeres pontyhorgászatnak. A hozzávalók az évszaknak és a víz tulajdonságainak figyelembevételével, valamint a saját és más horgászok tapasztalatai alapján lettek összeválogatva. Ezzel együtt továbbra is érvényes, hogy a helyszínen dől el a horgászat eredményessége, hiszen a legjobb felkészülés is csak korlátozottan segít.

Melyik bojlival csalizzak? Van-e egy vagy több olyan összetevő, amegy abszolút univerzálissá tesz egy bojlit?

- Az alapvető hozzávalók (kukoricaliszt, búzadara, szója, stb)mellett nagyon tudatosan használunk kb. 10%-ban fehérjekoncentrátumot, aminek nagyon intenzív az íze, 90%-ban emeli a proteinbevitelt, és az oldódást is fokozza. A tejalbulin és tojásalbulin hozzájárul, hogy hosszabb idejug lehessen főzni, mindazonáltal keménnyé teszi a bojlit és minden összetevőt megtart, ellenállva a fehérhalak, rákok támadásainak. A többi alkotóelem (mint a tintahal/máj, Robin Red, spanyol paprika, NHDC és sok más esszenciális olaj, kivonat)olyan ízvilágot képeznek, aminek a pontyok nem tudnak ellenállni, ezt az elmúlt 25 éves tapasztalatom is bizonyítja.

Mi dönti el, hogy melyik csalit milyen évszakban használod?

- Ez mindenkinek a saját döntése természetesen! Kizárni valamit a kezdetektől nagy hiba lenne és ez egyáltalán nem passzol az én felfedező hozzáállásomhoz. Mit számít a szabály, mikor a már kezdetektől kizárt elvek és dolgok valami egészen hihetetlent hozhatnak? Ez sokkal több, mint az, hogy mennyit etetünk, a csali mérete, stb... De 20 évvel ezelőtt mindenki azt mondta, hogy halas bojlit ne használj télen, csak édeset, szénhidrátosat, mert akkor fogsz halat. Szegény horgászok, akik soha nem próbáltak ki valami mást is...

Kulcsszó: Csalitökéletesítés! Van a bojlikészítésnek valami speciális technikája, amitől még csábítóbbá válik a golyó? Te milyen technikával dolgozol?

- Folyékony, por, inP, inL, hogy egészen pontos legyek. Ezek az alapanyagok, amiket már állandósítottunk a receptjeinkben. Ezeket hozzáadom pár órával a horgászat előtt, vagy alatt, kilőnként 20 grammot, aztán jól összerázom. A hozzáadott protein és folyékony anyag párolgásától ez az illat összevegyül a bojli külső rétegével is, mivel az intenzíven szagló folyadék egy részét is beszívja a bojli. Ez az egész így tapintásra száraz és kiválóan etethető. Ezáltal tudom roppant alacsonyan tartani a beszórt kaja mennyiségét ahhoz képest, ha nem használnék nedvesített (kezelt) csalit. Ráadásul így még több kioldódott ízzel és csáberővel rendelkezem a meghorgászott helyen. A takarékos és sikeres pontyhorgászok már jó ideje mást sem csinálnak. Kedvező mellékhatás, a kevesebb táplálék kisebb jóllakottságot eredményez, így a halak gyorsabban akadhatnak horogra, mert kevesebb táplálékot találnak az etetésen...
Forrás: Pontyvilág 2013 Augusztus
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk