0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akciók Horgászruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Banános Joe története

Palotáson nem jellemző az édes, gyümölcsös csalik használata. A horgászok általában pellettet, büdös, vagy fűszeres csalikat használnak. Őszintén megmondva rám sem volt ez jellemző egészen 2014 májusáig, amikor elhatároztam, ha törik, ha szakad egy hétvégét rászánok a gyümölcsös bojlival való horgászatra. Nem sokat gondolkodtam a csaliválasztáson, 20 mm-es IB banános bojlira és a hozzá tartozó IB banán Amino gélre, valamint 20 mm-es IB flying lebegő bojlira tettem a voksomat. Csali kiválasztva, minden előkészítve, kezdődhet a peca.
Érkezésemkor a tározónál délnyugati szél fújt, ezért az egyik kedvenc részemre az „Ezres” szakaszra esett a választásom. Rutinszerű gyors pakolás, és már küldtem is be az etetőhajómat, amibe IB Banana aromával és IB NHDC-vel ízesített főttkukorica, valamint kb. 30 szem 20 mm-es szétnyomkodott IB Banana bojli került. A végszerelékeken a következő csalikombináció volt: háromnegyed szem 20 mm-es IB Banana bojli, fél szem IB flying lebegő bojlival kikönnyítve, IB Amino géllel kétszer pordippelve (ehhez tóvizet használok).
A szerelékeket behúztam a kiszemelt helyre, kb. 180 méterre a parttól. Minden a helyén jöhetett táborrendezés, pakolás, majd autóba ültem és felmentem a fogási lapért a büfébe (ami érkezésemkor még zárva volt). Fogási kikérve, hideg sör megvéve, irány vissza a horgászhelyre. Egyszer csak elkezdett visítani a távjelzőm a kocsiban. Hú gondoltam ez elég gyorsan elsült… miközben nagyobb lendülettel irányba vettem a horgászhelyemet. Szépen húzta már a balost, mire odaértem. Nemsokára rá elindult a jobbos swinger is a bot felé. Arra gondoltam, hogy összeszedte a hal a másik szereléket, de hamar szembesültem vele, hogy nem ez a probléma, viszi egy másik hal azt is. Nagyon megörültem, de gyorsan kellett cselekednem. Melles föl, egyik bot maradt az állványon nyitott nyeletővel, a másikkal pedig elkezdtem fárasztani a halat. Rövid idő alatt a nád végéig begázolva a vízbe sikerült megszákolnom egy szép 7 kg körüli nyurgapontyot. Jöhetett a társa, ami egy 8 kg-os töves volt. Nagyon boldog voltam, főleg azért, mert működik a csali. Gyorsan visszajuttattam a szerelékeket, aztán megittam egy sört a nagy izgalomra. Vártam a kapást, valamint a haverokat, akik éjszakára csatlakoztak hozzám egy sütéssel egybekötött pecára. Egészen estig csönd volt, majd jött egy szép kis 6 kg-os banánevő amur. Reménykedtem, hogy a nagyobb társai is követik majd, de mivel nem nagy mennyiséget etettem ez nem történt meg. A következő kapásra hajnali 2–ig kellett várni. Ezt a gyönyörű halat a barátom segítségével partról sikerült szákba terelni. A szépséges, kapitális Palotási tövest stílusosan Banános Joe – nak kereszteltem. A hal súlya 23.8 kg volt és gyönyörű.

A reggeli fényképezésig külön engedéllyel a mélyvízbe lett téve, majd természetesen C&R. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen drasztikus ízváltás, egy ilyen halat fog eredményezni, főleg ilyen rövid idő alatt. Most már minden további nélkül használom az Imperial Baits édes ízű bojlikat is, mert ettől nagyobb bizonyíték nekem nem kell, remélem még sok szép fogásról számolhatok be nektek, addig is eredményes horgászatot, és minden jót kívánok.


Üdvözlettel
Mairanek Zoltán Imperial Baits team


Banánevő tövesIfi horgász barátom Kovács Gábor fogása 18.2 kg. IB Banana dupla 20-as bojlira éhezett meg ez a makulátlan töves.21.2 kg Palotási tükrös, Csali:24 mm-es IB Monster Paradise bojliEz a 12 kg-os torpedó a fokhagymást szerette, 24 mm-es Monster Paradise bojli, egy szem 20 mm- Flying-al könnyítve.