0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Májusi bánya tavi kaland az Imperial Baits csapatával!

A balatoni bojlis verseny fáradalmait kipihenve és hódolva a bánya tavi bojlis szenvedélyünknek érkeztünk meg május első szombatján egy hétre, Magyarország egyik legszebb, legjobb halállományával rendelkező, de talán legnehezebb tavára Heves megyébe. Az előkészületek jól sikerültek, a csalinkba vetett hit, azok állaga, íz világa és fogóssága minden okot megadott a bizakodásra.
A tulajdonos szívélyes fogadtatása, mint mindig most sem maradt el, a büfében információt tudtunk cserélni az előttünk horgászó csapatokkal és találkozhattunk a heti horgásztársakkal, barátokkal és ismerősökkel. A mostani horgászatunkra a tó 1-es állását néztük ki és céloztuk meg, ahol a 2013 hasonló időszakában több szép és kapitális pontyot sikerült matracra fektetnünk. 28 db ponty, 315,5 kg, 11,5 kg-os átlag súllyal és 3 db 20+ példány, ez volt az előző évi eredményünk.





Délután 14 órakor léptünk a stégre és foglaltuk el a faházat, amely a következő egy hétben otthont adott nekünk.
Következett a csónakok felszerelése és már kezdődhetett is a helykeresés és bójázás. A nyolc botra nyolc különböző helyet találtunk, a háromméteres partközeli víztől egészen a 17 méteres törésig felváltva. Voltak közte régi jól bevált és új, ígéretes helyek egyaránt. A víz hőmérséklete is biztató volt 17,3 fokot mutatott a radar kijelzője. Elhelyeztük a bójákat, összeszereltük a felszerelést és csónakba raktuk az első botokat az etetésre szánt anyagokkal együtt. 18 órára az összes bot és szerelék a helyére került, jelzők beélesítve és belaktuk a kis faházat is.
Az első ponty éjjel 11 óra körül jelentkezett a partközeli bójáról 3 méteres mélységből, súlya 10,3 kg volt, 2 szem saját készítésű IB édes-fűszeres dippelt bojlit húzott el. A második és harmadik napon is egy-egy hal jelentkezett az etetéseken, melyek alatt a mérleg 9 és 13,5 kg mutatott. Ők szintén a sekélyebb vizet keresve akadtak rá az IB kagylós-halas csalijára ugyanazon az etetésen. A negyedik nap nem találkoztunk hallal, ezért több botnak is új helyet kerestünk távolabb a parttól és megcélozva a 12 méter körüli mélységeket. Itt találtunk új és már korábban is horgászott töréseket, haltartó helyeket, ezért három botot ezeken az ígéretes részeken helyeztünk el, a parttól 370 és 420 méteres távolságban.
Az ötödik napon ezek a helyek meg is hozták az eredményt 4 pontyot sikerült szákolnunk 12 és 16 kg közöttieket, kagylós és halas csemegék segítségével amelyeket pop-up bojlival lebegtettünk meg és a dippek mellett már pasztát is készítettünk a csalogató hatás fokozására.





Csütörtökön egy 15 kg-os amurral akadtunk össze, amit sikerült rövid idő alatt megmerítenünk és a mérlegelést, fertőtlenítést és fotózást követően visszaengedni éltető elemébe.



Az időjárás igazi május eleji képet mutatott, kellemes nappali hőmérséklet, esővel és elviselhető széllel. Csütörtök este egy gyenge hidegfront érkezett, erős széllel társulva, ami felkorbácsolta kicsit a tó vizét, de péntek hajnalra nyoma sem volt az előző esti időjárásnak.
Pénteken, talán az esti frontnak köszönhetően olyan élménybe volt részünk, amit mi sem nagyon gondoltunk volna és csak kevés horgásznak adatott meg eddig horgászatai során.
Kereken 8 óra alatt 6 gyönyörű ponty, 112 kg összsúlyban, 3 db 20+ példány és 18,6 kg átlagsúly. Ez nem mindennapi eredmény és nem sokszor adatik meg egy horgász életében, ezért ha megengeditek, egy kicsit részletesebben beszámolunk a történtekről.
Reggel 7 óra után az újonnan felfedezett helyen elhelyezett végszereléken kapás jelentkezett, a gyönyörű tükröst rövid csónakos fárasztás után sikerült is szákba terelni és látszott, hogy szép 20 kg körüli hallal hozott bennünket össze a horgász szerencse. Kiérve a stégre a mérleg ezt meg is erősítette 22,6 kg volt, a túra eddigi legnagyobb hala, kagylós-halas bojlival sikerült elcsábítanunk, amit meglebegtettünk és bepasztáztunk. Ezen a bóján kettő botot tudtunk elhelyezni, élve a hely adottságaival.




A szereléket frissítettük, visszakerült a helyére ahol is percre pontosan 4 óra múlva egy újabb szép tükrös jelentkezett, melynek súlya 14,5 kg volt. Befejeztük a mérlegelést, fotózást, majd ahogy engedtük vissza a halat éltető elemébe, a másik boton is komótos kapással jelentkezett a következő hal. Gyorsan csónakba pattantunk és körülbelül 20 perc múlva már a matracon feküdt a 17 kg-os tőponty, IB Fish bojlira éhezett meg, pop-uppal kikönnyítve.
Mindkét szerelékünket újracsaliztuk és visszavittük az eddig sikeres helyre. Nem sokkal később a bot spiccét erősen meghajlítva a jelzőt éppen csak megszólaltatva jelzett a következő ellenfelünk. Ismét csónak, kerestük a hallal a kontaktot, amit sikerült is felvenni 250-300 méterre a parttól. Kezdődött a küzdelem, 15 perc után sikerült először megpillantani a gyönyörű tövest, amit elsőre nem sikerült megmeríteni, köszönhetően kiváló kondíciójának, többször elemi erővel, ellenállást nem tűrve tört le a 20 méteres mélységbe. Még 15 perc telt el és sikerült szákba terelni a túra nagyot. Már a fárasztás közben éreztük, nem mindennapi hallal van dolgunk, ezt a mérleg meg is erősítette, 24,55 kg-ot nyomott az ebéd utáni sporttárs, őt szintén az IB Fish bojlija meglebegtetve és bepasztázva csábította el.




Fotózás, fertőtlenítés, közös fürdés a hallal, igazi örömünnep volt a stégen, de gondolom ez érthető, ezzel a hallal új egyéni rekordot sikerült felállítanom. Nem sok időnk volt az ünneplésre 20 percen belül két újabb hal jelentkezett, melyeket sikerült szintén partra segítenünk. 12,5 és 20,85 kg-ot nyomtak délutáni látogatóink, egy nyurga és egy tükörponty személyében. A nagyobbik hal az IB Elite-Fish bojliját kereste süllyedő változatban a 3 méter körüli vízben.



A pasztáról már többször szó esett, a saját receptet nem kiadva annyit elmondhatunk IB termékekből készült, többek között InL és InP felhasználásával. A használt pop-up bojlik is természetesen IB termékek. A már oly sokszor emlegetett bojlik szintén IB termékekből, saját magunk által lettek elkészítve, figyelve a halak által kedvelt összetevőkre és ízvilágra, valamint a korábbi horgászatok tapasztalataira.
Az egy hetes horgászat értékelése természetes csillagos ötös, mivel a 14 db hal súlya 211,5 kg, átlagsúlyuk pedig 15,1 kg. A gyönyörű bányató ismét megmutatta mire is képes, milyen kiváló halállománnyal rendelkezik, milyen szép halak lakják. Ezt a vizet kiismerni, megismerni évek kitartó munkája sem elég, minden egyes alkalommal okoz meglepetéseket és felejthetetlen élményeket az ide látogató horgászoknak.
Az Imperial Baits csalikban rejlő lehetőségek szintén hatalmas élményekhez segíthetik az őket választó kezdő, haladó vagy akár profi horgászokat. Az IB csalikat felrakva a horgászat minden egyes percében, amíg a szerelékünk a vízben van ott a lehetőség egy kapitális, akár életünk halának megfogására, természetesen ehhez szükség van a már említett tóhoz hasonló halállománnyal rendelkező vízterület meglátogatására. Kívánunk mindenkinek sikeres és eredményes horgászatot, irány a vízpart és görbüljön a bot.

Molnár Attila
Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk