0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Itt jártam

Egy igazi vadvíz

Egyik nagyon jó barátom felvetésével kezdődött a történet hogy menjünk el az egyik közeli városban lévő víztározóra, pihenni, főzni, horgászni. A város (Gyöngyös) tőlünk kb 20km-re található, de a tavat sajnos még nem volt lehetőségem meglátogatni. A tó maga amikor ottjártam 54 hektáros vízfelülettel jelentkezett, de tudni illik ez egy víztározó így a vízállás ingadozó. Barátommal és barátnőmmel egyik délután elmentünk meglátogatni a tavat, információkat szerezni és ki is néztük a megfelelő helyet. Péntek délután 5 kor érkeztünk meg, és mivel hogy egyesületi vízről révén szó, és az idő is nagyon jó volt, így a kiszemelt helyünk már foglalt volt. Bejártuk a tavat,és egy olyan hely volt szabad ami igényeinket kielégíti de nem a legjobb. Az kiszemelt hely a tó sekélyebb, nádasabb részén volt, a talált helyünk egy mélyebb, nyíltabb helyszín, de nincs mit tenni, hamár ott voltunk, hát horgásszunk. A tavon nincs lehetőség helyfoglalásra, behúzásra, bolyázásra, egyedül a csónakból való etetés volt engedélyezett, így a jól megszokott dobálós peca várt rám. Barátom csak hobbi pecás így ő ala natúr teleszkópos botokkal keszegezett, pontyozott. Bevetés előtt még beszélgettem pár horgásszal aki mind mind a sekélyebb területet ajánlották bojlizni, de azt is elárulták hogy nagyon ritkán bojliznak, de elárulták hogy a választott helyemen kb 120m re van egy patakmeder,amiben esély van halat fognom. A tó híres nagy harcsáiról, süllőiről, de van benne igen nagy testű amur és ponty is. Időközben kiderült hogy a tó nagyon iszapos és a kagyló állomány is jelentős.

Mindkét botomra helikopter végszereléket készítettem, az egyikre 2-es a másikra 6-os horgokat raktam.
A 2-es horgos végszerelékemre 1db 24mm IB Monster-Liver bojlit raktam,mellé pva hálóba 3-4 szem bojlit összevágva és egy pár szem halibut pelletet is, ezt a végszereléket a patakmeder elé dobtam.
A 6-os horgos végszerelékemre 16mm fehér színű IB V-Pop pop up bojlit kötöttem, és ezt beis pasztáztam halas ízű pasztával.
Az éjszaka csendesen telt, és reggel megérkeztek a többiek, akik kifejezetten sátorozni, főzni, pihenni jöttek. A nap folyamán többször is etettünk pelletel és bojlival is csónakból, de pasztáztam és pva szereléseket is dobtam a halaknak.

De a nagy csalódás, a kapásjelző csendben maradt. 2-3 óránként dobtam újakat, de éjszaka nem bántottam végszerelékeimet. A 2. éjjel megszólalt kapásjelzőm, de üres kapást éreztem és bojlim eltűnt a hajszálelőkéről. Ez az egy kapásom volt a 48 óra alatt. Tény ami tény nehéz pálya volt, és ezt hal nélkül telt.

Ami jó élmény hogy a tó szépsége magával ragad mindenkit, a környezet, az emberek segítőkészsége mind mind nagyon pozitív dolog a tóról. Ebben az évben kicsit körülményesebb körültekintéssel még visszatérek e tóra, de valószínű hogy a sekélyebb területen próbálok majd szerencsét.

Aki teheti látogasson el a Gyöngyösi Deli-Tóra, hisz a vízben el el lehet csípni egy egy szép pontyot. A tórekord 18kg körül van, amit 2 éve fogtak és visszakerült a vízbe.

Mindenkinek szép halakat, jó szórakozást kívánok!

C & R , és védjük vizeinket és környezetünk.




   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk