0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Első közös túránk a Fish Aréna Horgásztavon

Az a nap is eljött, amit barátommal és egyben csapattársammal, Nyeste Tamással terveztünk már régóta. A Fish Aréna Horgásztóra mentünk, amely Kecskeméttől 15 kilométerre, Lajosmizsén található. Mindkettőnknek volt már tapasztalata a tóval kapcsolatban, de most együtt indultunk neki a halállomány felfedezésének.
A hetes és nyolcas állást egy áprilisi pénteken, a déli órákban foglaltuk el.



A terepszemle és a taktikai megbeszélés után (ki merre húzzon, és melyik csalit használja majd) elkezdtük összeállítani a felszerelést. Az én választásom az Imperial Baits Monsters Paradise gyári bojli volt. A 16 mm- es bojli-t egy naracssárga V-POPS-al egészítettem ki, vagyis hóember szereléket használtam. A másik botra egy régi favoritom, az Imperial Baits Monster-Liver gyári bojli került, amelyből a 20 mm-es változatot egy 16mm V-POPS-al kombináltam. A felszerelések elhelyezése után türelmes várakozásba és beszélgetésbe kezdtünk, amit egy óra elteltével Tamás középső botja szakított félbe egy ejtős kapással. Megérkezett az első látogatónk egy Lénai tok személyében, a maga 18,90 kg-s súlyával.




Ez a csodálatos hal az Imperial Baits gyári Fish bojli-ját és vele együtt felkínált fehér V-POPS-ot kívánta meg Tomi nagy örömére, mivel ez volt élete első ilyen tokja, ami nem rossz kezdés. Ennek a csodás startnak mi is nagyon örültünk, s reméltük, ilyen lesz a folytatás is.
Kora este ismét kapás törte meg a csendet, és itt említeném meg Attilát, aki a sofőröm és az egész túrán hű segítőnk volt. Szóval Attila botja kelt életre egy másik lénai toknak köszönhetően, amely 9,5 kg-t nyomott. A hal ugyanúgy az Imperial Baits Fish bojlijára harapott, az ezen a túrán szokásosan használt fehér V-POPS-al kiegészítve, mint az első.



Ezúton is szeretnénk neki gratulálni első bojlival fogott és egyben legnagyobb halához. Ezt követően már nem sok volt hátra a napból, így készültünk az éjszakára. Este kilenc körül végre kapást jelzett az én botom is. Ez az érdeklődő végre a mi kedvencünk volt egy 13,5 kg-s tőponty formájában, amely az Imperial Baits Monsters Paradise 16 mm-s bojli-ra harapott rá. Erről a halról reggel készítettünk képet a jobb minőség végett.





Az újracsalizás után mi is nyugovóra tértünk, mert az időjárás nem nekünk kedvezett: szeles idő és 3 Celsius fok volt. Kora hajnalban ismét jelzett a botom, egy újabb érdeklődő volt a már említett előző csali kombinációra, egy 10,5kg-s tükörponty személyében.




Az újabb napnak nagy örömmel néztünk elébe: reméltük, hogy a korábbi napokhoz hasonlóan ma is ilyen lesz a folytatás. Sajnos nem így alakult, mivel az időjárás változékony és szeles volt. Igazi szeszélyes április. A víz hőfoka is alig érte el a 3 fokot, a halak sem voltak harapós kedvükben, így kapás nélkül vészeltük át ezt a napot és az éjszakát is. Az utolsó nap délelőttjén már elkezdtünk összepakolni (természetesen a botokat hagyva a végére, mert a remény hal meg utoljára), amikor Tamás egyik botjára heves kapás érkezett.





Ez a csodálatos 12,5 kg-s tőponty az Imperial Baits Elit-Strawberry és egy narancssárga pop-up csali kombinációt kívánta meg. Ez a hal volt a túra utolsó hala, amivel nagyon elégedettek voltunk, mivel ilyen befejezésről már nem is álmodtunk. Mindent összevetve a túra sikeres volt, az Imperial Baits csalik jól teljesítettek. Búcsúzóul az időjárás is a napsugaras arcát mutatta meg nekünk.
Alig várjuk, hogy júniusban újra visszatérhessünk erre a tóra, és a többi lakójával is megismerkedjünk.




Fülöp Zoltán - Nyeste Tamás
Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk