0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akciók Horgászruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

GIGANTIKUS TŐPONTY 34,80KG - DYLAN PORTE

2012. május 16-a, szerda van, és ismét a kedvenc vizemnél vagyok, az egyik legnagyobb európai tónál, ahol mi pontyozók horgászhatunk. Kereken 4800 hektár vízfelület!Gondolatban már az egész túrát alaposan megterveztem és egy kis lapos öblöt akartam célba venni, annak reményében, hogy rajtam kívül senki más nem lesz majd ezen a területen. Már másfél héttel ezelőtt jártam Maxszal a helyszínen, de egy zuhogó esőben folytatott hosszabb feltérképezési fázist követően végül is nem maradt túl sok időnk horgászni. A hely tuti fogást ígért, ebben teljesen biztosak voltunk!

Amikor az öböl látótávolságon belül volt már, megállapítottam, hogy csak az enyém – Igen, ez az! Lehorgonyoztam a csónakomat és eközben azt hallottam, hogy tőlem balkézre egy gigantikus hal ugrott. Mielőtt még elülepedtek volna a víz felszínén a hullámok, beugrottam a kísérőcsónakba, azt remélve, hogy megpillanthatom ezt a szépséges pontyot. De sajnos nem mutatkozott többet. Mind a négy botomat Max Nollert ajánlása alapján Carptrack InL-lel és InP-vel turbózott Imperial Baits Carptrack Fish Bojlival csaliztam. Mindig ez a kombináció az első választásom! Miután kellő gondossággal tökéletesen becéloztam a botokat, végre készthettem magamnak némi jó kis harapnivalót.

Három órával később jelzett a bal oldali Delkimem.

Beugrottam az iBoat 260-omba és a lehető leggyorsabban a célpontom felé vettem az irányt. Ahogy megérkeztem, észrevettem, hogy a zsinór egy óriási farönkhöz vezetett. Nem éreztem semmit a bot végén, és már azt gondoltam, oda lett a hal. Miközben azon voltam, hogy a Shock’it zsinóromat méterről méterre visszaszerezzem, láttam, hogy egy hatalmas világos folt rugaszkodott el a fák tövétől. Mintha csak boszorkányság lett volna a dologban, a zsinórom elengedett, a hal tehát még biztos a horgon volt és el akarta hagyni a veszélyes területet. A küzdelem így a nyílt vízen tovább folytatódhatott. 15 perc elteltével az óriási hal teste áttörte a vízfelszínt és TELITALÁLAT – már az első szákolási kísérletem eredményes volt! Visszazuhantam a csónakomba és mintha transzba estem volna, hiszen ő, a hatalmas pikkelyes ponty lenyűgöző volt!!! A nagy súlya miatt komoly nehézséget okozott számomra, hogy egyáltalán a csónakomba emeljem. Itt kiaknáztam az eltolható ülőpad előnyeit és ezáltal a szükségesnél is több helyem volt a PONTYSZÖRNY számára! Gyorsan felismertem a halat és már kb. el tudtam képzelni, hogy milyen kaliberrel is volt dolgom. A mérleg 34,8 kilót mutatott! És igen, minden bizonnyal „Moby Dick” volt az! – Őrület, hiszen ez olyan, mintha legalábbis megtaláltam volna a tűt a szénakazalban! Azonnal felhívtam a horgászbarátaimat, hogy megosszam velük ezt a varázslatos pillanatot. Természetesen kibontottunk egy üveg pezsgőt és koccintottunk életem fogására.”


Moby Dick, a nagy dévérkeszeg

Max Nollert kommentje:

„Minden igazán nagy, 30 kg feletti fogás mellett, melyet gyakran kis és még annál is kisebb vizekben fognak, igazán érdemes elidőznünk ennél a pompás halnál, mely tényleg érdemes az ilyen és ennél is nagyobb stílű megjelentetésekre! Az ember libabőrös lesz tőle! Dylannek megírtam, hogy engem ez a hal a kelet bulldózerére emlékeztet, mely számomra és sok más pontyhorgász számára örökre Léon Hoogendijk nevével fonódik össze. Dylan a különleges alkalom apropójából már el is gondolkodott rajta, hogyan nevezze el a halat. És mivel Dylan minden túráján legalább egy dévérkeszeget fog (franciául Breme), már „Bremehunter” a beceneve. Amikor az éjszakai fogás után reggel 7:45-kor felhívott, a hal nevét már szinte önkívületben mondta: „la grosse breme”. Azt mondta telefonon: “j`ai fait une breme – une grosse breme!” magyarul: “dévérkeszeget fogtam – egy nagy dévérkeszeget!” És mennyire igaza van…

Gratulálunk, Dylan! Köszönjük a történetet és a fantasztikus képeket!

Egy álom valóra vált…”