0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

JÓKOR, JÓ CSALIVAL, JÓ HELYEN!

Jó csalival, Jókor, Jó helyen!
A legutóbbi horgászatom után nagy reményekkel érkeztem a Nagykállói Horgásztó partjára. Annyi különbséggel, hogy most a múltkori horgászhelyemmel pontosan szemben vertem tábort. Ez az állás ez évben lett kialakítva, ezért egy teljesen új pálya feltérképezése várt rám.
Első dolgom a csónak és a radar összeállítása volt. A LOWRANCE képe elég sok érdekességet mutatott. A meder kialakításán dolgozó gépek többször az iszapba süllyedtek és így kisebb-nagyobb árkok, gödrök maradtak utánuk. Ami nekem most nagyon jól jött. Négy ígéretes helyet jelöltem ki.
Az etetésre szánt csalikat most saját kezűleg készítettem el. Három különböző ízt vetettem be.FISH, ELITE és Monsters Paradise ízekben. A már oly sokszor bizonyított magmix most sem maradhatott otthon. Első bevetésre a kikönnyített csalikat, azaz a fentiekben említett ízek HALF&HALF golyóit küldtem.
Mivel elég későn érkeztem, ezért mire elkészültem a teendőkkel teljesen rám esteledett. Már az éjszaka is mutatta, hogy nem mindennapos horgászatba kezdtünk. Reggelre sikerült hét pontyot megszákolnom. Melyből a legnagyobb egy 17 –es tükrös volt.



A nagyon jó kezdéstől csak a folytatás volt jobb. Napközben egymást követték a kapások. Volt olyan, hogy bevittem egy botot és mire kiértem már a barátom fárasztott a másik botommal. 5 perc alatt három hal 14, 16, 18 kg súlyban. Nem rossz teríték!



Az igazat megvallva mindegy, hogy süllyedő, mindegy, hogy lebegő, vagy éppen könnyített csalikat használtam mindegyiket szerették az uszonyos barátaim. Két kapás közötti szünetben, már ha volt olyan. PB PRODUCT gyári végszerelékét próbálgattam. Különböző felkínálási variációkkal. A fekvő csaliktól az előkehosszban lebegtetettig.
Így néz ki a hínár között egy PB HELI-CHOD LEADER végszerelék. Elég meggyőző. Nem?



Ezt a szereléket egészen a partszélben lévő nádtorzsák közzé rejtettem, melyet kb. 30 cm magasságig lebegtettem. A tökéletesen működő ütköztetett szereléknek, köszönhetem a következő fénykép alanyt. Melynek súlya 19 kiló.






Nagyon tartalmas napot zártunk, ugyanis 22 hal került mérlegre melynek átlagsúlya. 13,70 kg. Az egész napos munka után kissé fáradtan vágtunk neki az éjszakának. A halakat egyáltalán nem érdekelte a mi fáradságunk, ők csak habzsolták a vízbeszórt bojlikat.
Az éjszaka két fényes csillaga egy 18 és egy 20,3 kilós tükrös volt.





Reggel aztán minden folytatódott tovább. Kapás, kapás, kapás. Többször is volt olyan, hogy Csaba fárasztott Én és a halőr mérlegeltünk.



Aztán pedig fényképeztünk napkeltétől...






….napnyugtáig!
Éjjel megérkezett az előre beharangozott vihar, nagy széllel, esővel és erős lehűléssel. A pontyok „fittyethányva” a rosszidőnek folyamatosan táplálkoztak. Olyannyira, hogy egy kapásra reagálva, mire kifárasztottam a horog végén küzdő halat, addigra mind a három botom jelzője szólt. Hihetetlen egyszerre négy kapás. Ilyen még nem volt a pályafutásom során. Amíg én kínlódtam a pikkelyesekkel addig barátom az igazak álmát aludta a faházban mit sem sejtve az én akciómról.
Nagyon jó kondíció jellemezte a kállói pontyokat. Ezt a pontyot szakadó esőben, viharos szélben, több mint félóra után sikerült legyőzni. De megérte! Súlya 19,50 kg!



Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy amióta horgászbotot ragadtam még soha ilyen horgászatban nem volt részem.



85 óra alatt 1067kg ponty tömeg 80 db-ból összerakva. Ez nem csak horgászat, ez KŐKEMÉNY munka.
A csalik, amikkel készültem egytől egyig megállták a helyüket. De a FISH bojlit emelném ki. Egyrészt azért, mert az a kedvencem, másrészt meg azért, hogy ne csak a Monsters Paradise bojlit dicsérjem.
Hiszen azt már az egész ország tudja, hogy ő BEST!

Leírom az IB FISH bojli receptjét, hátha valaki mást is ilyen sikerekhez vezet!
2 kg FISH mix
0,2 kg SQUID meal
30 g POWDER
30 ml CARPTRACK LIQUID
40 ml LIQUID AMINO
20 g AMINOACID
20 g BETAIN
6 ml FISH aroma
6 ml BLOODWORM aroma
2 ml BLACK PEPPER

Üdvözlettel: Gyurecskó Tamás
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk