0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

EGY FANATIKUS NAGYPONTYVADÁSZ NAPLÓJÁBÓL II.RÉSZ

A második hét eseményei.

Csütörtöktől az időjárás megváltozott. A szél elcsendesedett a vihar tovább állt. Gyenge melegedés kezdődött, déli széllel ami ezen a tavon nem jó. A halak kapókedve is csökkent.



A jobboldali Elittel csalizott boton a kapások teljesen abba maradtak. Csak a baloldali botom melyen Monster-Liver bojli volt pasztázva adott néhány kisebb pontyot 8-13kg közötti súlyban.
Mivel kisebb halak álltak be az etetésre úgy döntöttem, hogy a nappali horgászatot hanyagolom 2 napig. A botok a parton pihentek és etetni se mentem be, hogy kitisztuljon a bójám környéke. Napközben napoztam, horgokat kötöttem és Carptrack Pasztát készítettem Liquidből és Powder porból. Vasárnap reggel figyeltem az időjárás jelentést, ahol estére újabb hidegfrontot ígértek esővel és északnyugati széllel. Éreztem, hogy megint eljött az én időm. Úgy döntöttem, hogy délután kettőkor már beviszem a botjaimat, mert ezen a tavon hírtelen csap le a vihar és akkor a csónakázás néha lehetetlen. Mind két botra egy 28mm-es golyót tettem.



Monster-Livert pasztázva illetve egy Elitet natúrba dipp nélkül. Bíztam benne, hogy a kis pontyok 2 nap alatt elmentek a bójámtól. Délután öt óra körül meg is érkezett az ítéletidő hatalmas széllel. A horgásznak a parton ez nem jó de a nagy pontyok ilyenkor kevesebb gyanakvással táplálkoznak. A taktika bevált. Este kilenc órakór a jobbos botomat iszonyatos erővel húzta valami a kapásjelzőm folyamatosan visított. Gyorsan magamra kaptam az esőkabátot és a csízmámmal a kezemben rohantam ki a bothoz.



Útközben a felázott talajon sikerült egy nagyot esni, úgyhogy fenéken csúszva értem a bothoz. Feltápázkodtam megemeltem a botot, bevágásra nem volt szükség. Egy ideig csak tartottam a botot és a féket nyitottam, mert a hal folyamatosan ment befelé. Kb fél perc volt mire megállt, utána még fél perc mire lassan elindult a part felé a kikötő irányába. Mit volt mit tenni én merítővel a honom alatt utána. A padomtól kb 150-m re jártam mire a part felé lassan elindult. A széllel dacolva kb 20 perc alatt tudtam a parthoz húzni. Mikor megláttam a fejlámpám fényénél, nagyon megörültem mert tudtam, hogy a tó egyik legszebb pontyával, a spanyolpikkelyes Nessivel van dolgom. Kétszer már sikerült kifognom és tudtam, hogy így ívási időszakban bőven húsz felett lesz. A vízbe gázoltam és elsőre sikerült megmerítenem. Visszasétáltam a hallal a halpárnámhoz és szóltam a közelbe horgászó szlovák bojlisoknak, hogy segítsenek a mérésbe és hitelesítsék a halat. A mérleg kitárázva 22,00 kg-nál állt meg.







Az örömöm leírhatatlan volt. 2 hét alatt két húsz feletti ponty ez hihetetlen. Ezután jött a dilemma, hogy mi legyen? A hal eszik a bot kint a parton. Úgy döntöttem, hogy berakok még egy akkumulátort a csónakba és a gps-emmel visszaviszem a botot az etetésre. A fáradozás megérte, mert hajnali 3 órakor jött még egy 15,80kg-os ponty.




Nagyon fáradt voltam így már nem vittem vissza a botot. Ezek történtek velem a második héten.
A beszámolót egy hét múlva folytatom.

….and now get the big one out!

Üdvözlettel:Bundik Zsolt
Imperial Fishing Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk